Pensiile speciale, cu chichițe. Seidler. E o făcătură politică cap coadă 

Toate jaloanele şi ţintele pentru Cererea 3 de plată din PNRR  înseamnă inclusiv aprobarea legii pensiilor speciale. Neîndeplinirea acestui jalon ar fi, potrivit  ministrului Fondurilor Europene, Adrian Câciuu, un eşec, cu o pierdere  estimată la 1,4 miliarde de euro.

Și, în timp ce Câciu le cere magistraților să arate solidaritate „faţă de interesul naţional”,  deputatul USR Cristian Seidler spune că legea privind desființarea pensiilor speciale a fost făcută intenționat în așa fel încât CCR să o declare neconstituțională. Să rămână beneficiarii cu pensiile neatinse.

E o făcătură politică cap coadă

“Legea a fost făcută în așa fel încât să se găsească cel puțin o chichiță constituțională ca să poată fi declarată neconstituțională din nou. A fost făcută intenționat așa, deci nu e o greșeală. Ca să poată veni după aceea PSD să spună, vai, dar noi am fi vrut, dar CCR a spus că…”. Dacă ai cel puțin un jurist la partid îți poate spune dinainte că asta a fost făcătură de la început. Judecătorii de la CCR, ăia care la rândul lor au pensii speciale, au fost numiți tot de același PSD de mânuță cu PNL. E o făcătură politică cap coadă. Din păcate, oamenii aceia vor câștiga în instanță”.

Toate jaloanele şi ţintele pentru Cererea 3 de plată din PNRR trebuie realizate până la 15 octombrie, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, precizând că acest lucru înseamnă inclusiv aprobarea legii pensiilor speciale, a declarat Adrian Câciu miercuri seară, la Prima News.

Neîndeplinirea acestui jalon ar fi, potrivit ministrului, un eşec, iar pierderea este estimată la 1,4 miliarde de euro. Câciu le cere magistraților să arate solidaritate „faţă de interesul naţional” și să nu mai atace legea la Curtea Constituțională.

„Angajamentul pe care ni l-am luat în guvern (…) sunt ca toate jaloanele şi ţintele aferente Cererii de plată 3 să fie gata la 15 octombrie. Majoritatea lor în 30 septembrie”, a mai spus  Câciu. Întrebat dacă Legea pensiilor speciale va fi aprobată până în 15 octombrie, ministrul a precizat: „Da, trebuie. Cererea de plată 3 nu include Legea pensiilor, doar pensiile de serviciu, Legea pensiilor intră în Cererea de plată 4”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

18 Comentarii

 1. Constitutia se poate modifica prin referendum in asa fel incat sa dispara pensiile speciale. Totul este ca guvernul sa si vrea asta !

 2. „o chichiță constituțională”

  -chichiță „constituțională” e preputzul….

 3. Ce-i cu fata astuia ? :O
  Are … ” Fraternity Blessurs” ? 🤐🤐🤐
  [asta-r insemna ca exact ca-n cazul evreului Zelinsky, sprijina ca evreu un holocaustian ca Bandera onorandu-i anti-evreu memoria …si astia din USR cu „evreul” SOROS, scos din UE, sunt tot un fel de …
  va mai amintiti cum arata fata blezata 🙂 lui Erich Röhm ?
  DE CE nu-l sprijina evreii pe zelinsky si prin asta pe evreii lui BIDEN desi evreii lui TRUMP sunt de acord chiar si cu politica temporara ne-americana a sauditilor siliti de evreii lui BIDEN la contre anti-americane 🙁 ?

 4. Ce naiba i-a apucat pe SOROSISTI cu pensiile …MILITARILOR ?
  Vor COZILE-DE-TOPOR 😀 sa desfiinteze armata romana, lipsindo EXEMPLAR de PENSII, si ca la nemti sa ne „apere” doar americanii ?
  USR … arata ca partid „reactiv” … foarte suspect !
  O fi la fel de romanesc cume sunt verzi „nemtesti” care-au bagat Germania, prin SANCIUNI BOOOMERANG, in RECESIUNE in timp ce RUSSIA e masiv pe crestere !
  E jale …MISHTEAUX spune ca ATENTIE8MARE si SERIOASA)
  Va urma in toamna un CRAH BANCAR din lipsa de LICHIDITATE in USA ! VA fi o APOCALIPSA FINANCIARA !
  Fi-ti pe faza cum TRUMP castiga in USA , re-devenind POTUS si cum toti il ajuta colateral :
  BRICS+ -ul il ajuta de exemplu pe TRUMP, facandu-i-l pe BIDEN „indigerabil electoral” prin pretul petrolului PREMEDITAT crescut acum … HAHAHA !
  Multi vad putini pricep: OPEC-ul ca mega-puternica organizatie INVESTESTE ACTIV in re-legerea lui TRUMP !
  Si straniul MISHTEAUX spune ca BIDEN e deja, dupa ultimele nasolii prinvd petrolul din ALASKA
  urat si de magantii petrolieri americani !
  Din TEXAS … vor venii pandaliile anti-semit-guvernamentale yankeie in iarna ! 🙁

 5. USR-istule soroshist 🙁 asa ca STRUGURI-s ACRI =
  Daca vreti sa numiti voi judecatori la CCR de ce nu va convingeti ELECTORATUL , nu din vorbe, si devenind DEMOCRATIC prin VOT
  majoritari sa aveti puterea ?ä
  De ce nu va alege USR-itilor in scadere POPORUL daca sunteti asa de „REZIST” pro-nationali , pro-romani ?
  LA CAT DE VOTATI SUNTETI ar trebui sa va tineti ciocul mai mic …LGBT-istilor !
  Faceti o prea mare galagie raportat la cat va accepta poporul prin VOT ! (sunteti mici i marginali, dar aveti gura mare 🙁 !)

 6. Trotinetistii usr-isti au fost 2 ani la guvernare, de ce n-au modificat legea ? Răspuns: d-aia!

 7. Mai grav e c desi au DEMOCARTIC-ELECTORAL doar 12%, urla de parc-ar avea 88% .
  N-au legitimitate democratica pentru ca poporul votant nu e de acord cu tembelele lor planuri anti-romanesti
  si totusi „REZIST” nauc urla si vor la CIOLAN !
  USR-itilor vet-i pune LEGAL judecatori la CCR cand veti avea procentele democratic-electoral castigate ale …PSD(+PNL)-ului pana atunci CIOCUL MIC si adaptati-va programul-de-partid in asa fel incat sa fiti VOTATI ?
  Fara „PROCENTE! democratic castigate … N-AVETI LEGITIMITATE (democratica!) buey ! Sau sunteti prosti sau RAUVOITORI ! 🙁
  Cum naiba sa desfiintezi PENSIILE MILITARILOR ROMANI ? Voi stiti ce implica ROMANIEI in viitor asta ? 🙁
  😀

 8. Lui Ciolacu îi pasă mai mult de pensiile speciale pentru acolotii săi decât de România .Și la Iohannis la fel.Voi nu vedeți că joacă teatru ca Zelenski ? Si pe partea aialaltă râd de voi că o meritati …Că de aia votarăți PSD si PNL ,nu că v- au prostit securiștii.

 9. „Câciu le cere magistraților să arate solidaritate „faţă de interesul naţional” și să nu mai atace legea la Curtea Constituțională”.
  Deci va rugati de magistrați sa renunte ei la lacomie si imoralitate!
  Ce mincinosi! Unii sunt si idioți.
  TOTUL e doar joc de glezne.
  1.CCR judecă in mod ilegal „speta pensii speciale” pentru ca este parte interesată, beneficiara!
  In această situație deciziile CCR sunt nule de drept si pot fi puse in toscatorul de hârtii , la gunoi.
  2.Dacă aveau de gând sa elimine PENSIILE SPECIALE trebuiau abrogate
  toate articolele de legi care permit pensionarea dupa 25 de ani de activitate , adica la tinerete si calcularea pensiei ca fiind 80% din venitul din ultima luna de activitate. A se vedea art. 211 din Legea 303/16.11.2022 ,lege votată
  la 4 maini de toate partidele.
  Da, votată acum mai putin de un an
  in timp ce politicienii strigau pe la tv ca vor eliminarea Pensiilor Speciale. CÂTĂ MINCIUNĂ NERUȘINATĂ!
  3.DE CE NU POT ELIMINA PENSIILE NESIMȚITE?
  POLITICIENII DECIDENTI ,ministri, parlamentari si alții,toti corupți sunt santajabili si santajati de binomul JUSTITIE -SERVICII.
  Aici e cauza jocului de glezne.
  Coruptul, corupții nu pot face dreptate, ordine pentru ca sunt captivi.

 10. 1. Nişte funcţionari publici se fac că fac nişte legi, prin aceasta exercitându-şi defectuos atribuţiile de serviciu, pentru că rezultatul „muncii” lor este inutilizabil.

  2. Consecinţa exercitării defectuoase a atribuţiilor de serviciu ar putea fi pierderea a miliarde de euro de către statul român, aşadar un prejudiciu.

  DACĂ ROMÂNIA VA PIERDE MILIARDE DE EURO DIN CAUZA ABUZULUI ÎN SERVICIU SĂVÂRŞIT CU INTENŢIE ÎMPOTRIVA STATULUI ROMÂN, CÂŢI FUNCŢIONARI VOR RĂSPUNDE PENAL CONFORM ART. 297 ŞI ART. 309 RAPORTAT LA ART. 183 COD PENAL???

 11. Bă şoşonel, aţi fost la guvernare. De ce nu le-aţi tăiat? Bei rumânilor, nu mai puneţi botu’ la vrăjeaua asta cu pensiile speciale. NIMENI NU SE VA ATINGE DE PENSIILE SPECIALE! CĂ DACĂ S-ATINGE, SE FRIGE!

 12. @Tupeu de mafioţi:
  Raspunsul este: ZERO functionari. Din cauza lipsei de raspundere la orice nivel s-au degradat societatea, economia, calitatea lucrarilor etc, etc.

 13. Domnu „Matasaru” e roman. totusi, 🙂
  chiar daca nu etnic roman !
  Tatal lui, domnul Seidler-senior, nu cred ca si-a invatat juniorul RAUL sau macr sa nu respecte interesele macar israeliene „la Brasov” 😉 !
  SHALOM!

 14. Sa ii luam la blagosloveala incepand cu usr-istii, da? Ba, de ce ne intoxicati pe noi cetatenii cu plangaceala voastra si de ce nu actionati direct in institutiile pe care le aveti la indemana? Au cetatenii destule probleme de pe urma viastra, hoiturilor politice cancerigene, actiunile concrete trebuie sa se vada din partea voastra, ba haitasilor oralisti scandalagii! Ati implementat si mentinut haosul in Romania de cand ati aparut pe prima linie dar fara nicio actiune demna de reprezentare politic, upsss, scuze, aveti proiectul pe consum de droguri pe care il vreti urgent legal in Romania! Doar escrocherii, furaciuni, minciuni si plangaceli cau scandaluri nonstop! Marsh la gunoi, usr-istilor.

 15. Dacă eşti tot atât de deştept, postacule, poate ne explici când a avut USR majoritatea în Parlament pentru a putea aboli pensiile speciale. În condiţiile în care PNL, PSD şi UDMR sunt unul şi acelaşi partid. Poate ne explici tu cum schimbi legile cu 15% sau 9%, inteligentule! În timp ce PSD şi PNL şi UDMR au fost nonstop la guvernare şi au avut majoritate în Parlament zeci de ani.

 16. Pierdem bani europeni din cauza nesimțiților ăștia. Mai mult se angajează la stat pe salarii nesimțite, fără pregatire în domeniu. vezi cazurile Iscir și Cncir unde sunt foarte mulți, fără sa facă nimic și avem explozia de la Crevedia. Ba apvistule, pensionat la 40 de ani. Un leu cotizezi la pensie un leu primesti.Traiasca Usr!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.