În luna iulie 2024, numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost de 11.696 de persoane, înregistrând o creștere de 108 persoane față de luna anterioară.
Majoritatea acestora (5.651) sunt beneficiari ai Legii 303/2022 privind statutul procurorilor și judecătorilor, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).
Beneficiarii Legii 303/2002 au avut cea mai mare pensie medie de serviciu, însumând 25.049 lei, din care 21.984 lei provin din bugetul de stat și 6.833 lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, conform informațiilor prezentate de Agerpres.
CNPP a raportat că în luna iulie, 805 persoane au beneficiat de pensii conform Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic și consular al României, cu o pensie medie de 6.661 lei, din care 3.151 lei suportați din bugetul de stat. În ceea ce privește beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea și completarea Legii 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, numărul acestora a fost de 887 de persoane, iar pensia medie a fost de 5.744 lei (cu 3.297 lei suportați de la bugetul de stat).
Conform informațiilor CNPP, 1.384 de pensionari beneficiau de pensii de serviciu conform Legii 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, cu o pensie medie de 12.940 lei, din care 8.296 lei suportați din bugetul de stat.
De asemenea, 667 de persoane de la Curtea de Conturi au beneficiat de pensii de serviciu, cu o pensie medie de 9.885 lei, din care 3.138 lei provin din bugetul de stat.
În plus, conform Legii 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor, un număr de 2.292 de pensionari au avut o pensie medie de 6.509 lei, din care 3.634 lei suportați din bugetul de stat.
@je suis Nicu Ceausescu
-le merita pentru ca le au,
desigur!
(dealtfel asta e si baza „revolutiei muncitoresti”
au fortza de munca deci…)
Subscriu la virgulă, M.Urs.Perfect adevărat!Din păcate țările în care se întâmplă ce spui tu, sunt puține și ceea ce se întâmplă acolo e doar parțial așa.
In romania toată lumea vrea să fie pensionar,.E adevărat, să inbătrînești e un privilegiu, tînăr poate fi oricine, dar statul ca gospodar trebuie să incurajeze munca, nu nemunca și mîna intinsă.. Lasă omul să producă atît cît poate și cît vrea.. Nu te băga in gîtul lui automat de poți lua ceva. Fă-l să merite să lucreze, să vadă rezultatele muncii lui, nu a hoției..Și categoric vei deveni țară bogată , de unde nu se emigrează.
gogutza fara z, aveam pastrata si lovitura de la Tg.Ocna. La nicio o modificare fiscala a componentelor unui salariu brut n-a protestat macar un angajat, doar angajatorii. De ce oare ? Pentru ca angajatorii suporta totul !
@alfel decat, vad ca i-ai omis pe PNL-isti si mai ales USR-isti. gata m-ai convins, am incheiat discutia!
1 septembrie= marea tragere loto.
5 milioane de pensionari vor cere public
– stop minciunilor repetate de 3 ani cu tvminciunică și pixul lui HADAR .
– RESPECTAREA PRINCIPIULUI CONSTRIBUTIVITĂȚII, nu mincuna c stabilitatea și anii de muncă în scopul zăpăcirii mintilor ți scăderii majoritatii pensiilor și escamontarii pensiilor magistratilor
– se ignora DECIZIA CCR privind drepturile dobandite
-se inte cu nerusinare, nesimtire și cviclene că vor urma alte 3 recslculari, ca la 1 1 ianuarie iar vor creste pensiile cu rata inflatiilor=indexare, nu mărire
– demisia ministrei muncii și pensiilor,lipsită de pregatire, experiență și profesionalism, dar membră de partid. acare minte mereu că deciziile vor fi comunicate bala 1 augst, ba 15 augusyt și la 1 septembrie va da vina pe posta, ce va intra in grevă.
-la casele de pensii functionarii sunt oboșiți. stresati, sătui de sicane, calcule , schimbări zilnice, lipsa unitară de calcul și directiveîn metodologia stufossă, coplicată, derutantă.
-demisia simona bucura, vezi de ce ademisionat ministra MOARCĂS?????ADIO.
goguta fara z > salariul tau este salariul net. Acela se si negociaza, toate contributiile si impozitul sunt date si platite de catre angajator, din conturile firmei angajatoare. Sper ca tu n-ai pretentia ca munca ta produce lunar, la data fixa o suma fixa, in forma bruta. Angajatorul livreaza totul dintr-un fond de salarizare, daca l-a prevazut. Angajatorii basisti platesc din buzunar, la „gri”, in capul lor, banii care circula prin firma lor sunt ai lor, mai ales ca valoarea redusa a impozitului pe dividende ii avantajeaza. Deci toate legile acestea nu-s facute de stat, prin ministerul de finante, in interesul poporului, sunt facute de parlamentarii cu firme, in folosul lor. Iar asta se va schimba, doar, daca la putere vine un om, altfel decat, cu foarte mult bun simt, avere, firme, familie (gen Trump), nu unul flamand, ca el n-a mai fost la furat (gen Simion, Shosho, Lasconi sau Geoana).
@altfel decat, sa spui ca angajatorul plateste tot, contributie si impozit pe salariu e doar o impresie, e ca si cum ai spune ce daca trimiti pe cineva sa-ti cumpere cu banii tai o paine, ti-a platit-o presoana respectiva. da, ti-a platit-o fizic dar din banii tai! salariul are doua componente taxele si banii care raman, pe ambele le plateste fizic angajatorul
„Dar nu se împotrivește nimeni,zmei la tastatura,din fotoliu.”
Doar pentru asta se dau pensiile speciale, ca fiecare sa se joace la scara lui. Asa au procedat toti, inclusiv mult regretatul vostru ceausila, doar ca atunci nu stiati, ca nu erati Nicu Covaci. Scuze, pe voi nu v-a parasit, cu voi n-a avut ceva in comun.
Judecătorii cu pensii speciale,venituri exorbitante și șpăgi cât valoarea unui apartament încasate de la debutanți,șpăgi mai mari de la bănci și alți tâlhari.Dar nu se împotrivește nimeni,zmei la tastatura,din fotoliu.
Pensii speciale sunt de fapt taxe de protecție date sistemului represiv de către cei dn clasa politica (ferma animalelor). Dar taxele de protecție de fapt sunt furate din banii tarii, din banii destinați educației și sănătății tinerelor generații. Regim bananier
„cica penziile speciale sint la 0,8% din PIB”
Pentru ca merita ! Tipic romanesc, va plangeti pe un colt de net. Reclamati la Asztalos, reclamati la CCR, este discriminare pe fatza la modul de calcul. Este vizibil din cer, de la Bunul Inexistent, ca sunt „premiati” unii pentru ca v-au facut sa vorbiti in soapta, cu barbia in piept, pozitia ghiocel. Continuati, „Astia sunteti, atata puteti” !
@andrei ionescu
„cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul,
pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală de 25 de ani în aceste funcţii. ”
cica penziile speciale sint la 0,8% din PIB,
amintim ca Bugetul este la 27% din PIB….
„despre ce vorbim?”
Tu vorbesti, contesti dreptul angajatorului la aprecierea angajatului, pentru ca tu esti frustrat, adica iti lipseste ceva, tu stii ce. O discutie pe tema aceasta mi se pare inutila, nu schimba ceva. Din primele zile de viata am fost educat sa ma bucur de viata, asa ca mi-am construit-o singur, sa nu fiu nevoit sa reprosez ceva, cuiva. Pana si sfatul acesta este tardiv si la multi inutil, eu fiind altfel decat.