Pentagonul, prima reacție despre rachetele rusești din Polonia

Informația că două rachete rusești au ajuns pe teritoriul polonez a ajuns la urechile NATO, dar și ale altor cancelarii europene. Reacția NATO nu a intarziat, așa cum era normal. Și, cu toate că s/au ferit de declaratii clare, reprezentanții NATO au afirmat:

”Pentagonul nu poate confirma sau infirma încă informațiile „despre căderea rachetelor rusești în Polonia”. „Nu vreau să speculez când vine vorba de angajamentele noastre de securitate și de articolul 5. Dar am spus clar că vom proteja fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brig. Patrick Ryder.


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

 1. Vă mai amintiți de „armele nucleare ale lui Saddam”, yankei mizerabili?
  Da’ de scuzele publice tardive ale lu’ Colin Powell?
  Da’ de milionul de iraqieni morți în urma minciunilor voastre?!
  Da’ de petrolul iraqian ce-l furați din 2003 încoa’?
  No problem…..[Rumburak]

 2. Fix de asta mai are nevoie Rusia,sa treaca si Belarus in tabara ONU,acum, dupa China si India
  Lukasenko nu-i prost sa cada de fazan
  Ramane Putin cu ceva africani,tot e ceva decat nimic.

 3. Lovesc cu precizie infrastructura energetica dar se rătăcesc două și cad unde ” nu trebuie”…Nu prea se leagă. Oare cui folosește ?

 4. Când e vorba de Unchiul Sam pus pe harță, nicio înscenare nu-i poate fi străină. Evident, totul trebuie făcut cu mâinile altora.

 5. Mărgelatule, China și India nu au trecut în tabăra ONU. Ce vor face pe viitor, vom vedea. Ca afirmația ta să fie valabilă, aceste două țări trebuie să condamne agresiunea rusă în comunicate oficiale. Belarusul… Vom vedea în ce tabără se va poziționa, deocamdată este cu Rusia. Și încă ceva… Nu Biden conduce SUA, nu Putin conduce Rusia, etc… Ei sunt oamenii pe care îi vedem în față. Sistemul din spate ia deciziile, ei sunt un fel de Johannis, dar peste țări mai mari.

 6. Margelatule, mare razboinic, nu mai pierde domne timpu aici, hai fuga mars la razboi sa-l aperi cu pretul vietii pe Marele Lider al Lumii Libere Winston Zelensky!

 7. @ Margelatu….Lasa bre, goangele!! SUA considera China inamicul principal, China condidera SUA inamicul ideologic principal…China si India au facut niste declaratii generale gen hai sa fie pace ca sa nu fie razboi, dar China e de partea Rusiei ….S – o crezi tu ca China nu stie cine ii vrea raul!!! Huawei a fost mazilit de SUA…. Rusia va trimite tot gazul in China iar China va prelua productia Germaniei. China e prima castigatoare a acestui Conflict. China ia usor Taiwanul in situatia de fata.

 8. ”Pentagonul nu poate confirma sau infirma încă informațiile despre căderea rachetelor rusești în Polonia”

  Cu alte cuvinte, stiu perfect cine a trimis rachetele rusesti. Doar noi nu trebuie sa stim.

 9. Aburesti ca toti useristii. La ultima rezolutie ONU de alaltaieri privind obligarea Rusiei la efectuarea refacerii infrastructurii Ucrainei, China avotat contra iar India s-a abtinut ca intotdeauna cand vine vorba de Rusia.

 10. Nu cred ca rachetele au fost lansate de la adriatica sau putin mai departe de moscova, pentru ca, live-ul militar de pe youtube arata ca totul e strict din ukraina, rusica ataca orice in disperare. In plus, va amintiti retragerea usoara din ukraina? Pentru ca rusnacii ataca nebuneste si deja si-au ucis proprii militari, nu mai tin cont de oameni, omoara si distrug totul in ukraina. Rusica stie clar ca nato nu intervine decat prin vorbe, daca ar interveni, ar trebui folosit teritoriul unei alte tari apropiate care va fi distrus in final. La gargara si vocalize se pricep multi dar la actiuni, doar militarii profesionisti si dementii rusnaci.

 11. @Uniunea Sorosistilor din Romania: e cruntul adevar, te deranjeaza adevarul?

 12. Ukranul minte non stop și provoacă non stop,.Am certitudinea că nu sunt rachete din rusia,..Sunt ori ukrane, ori scenariu polonez, căci presa minte când zice că ar fi prii polonezi victime,. devreme ce polonia are trupe regulate pe front in războiul cu rusia,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.