Percheziție corporală. Pleca și cu ștampila

O femeie de 72 de ani, membru al comisiei de la o secţie de votare din Sectorul 6, este cercetată pentru furt, după ce poliţiştii au găsit o ştampilă de vot asupra acesteia, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat o femeie, în vârstă de 72 de ani, membru al comisiei, iar în urma efectuării controlului corporal şi al bagajului, asupra acesteia a fost găsită ştampila. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt”, potrivit DGPMB.

De asemenea, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către vicepreşedinta unei comisii din cadrul unei secţii de vot din Sectorul 2, cu privire la faptul că un alegător ar fi găsit un buletin de vot deja validat.

„Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, s-a procedat la anularea respectivului buletin de vot. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti din Secţia 7 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de fraudă la vot”, arată sursa citată.

Tot duminică, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către un candidat la alegerile europarlamentare, cu privire la faptul că într-o secţie de votare s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb.

„Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au luat legătura cu membrii comisiei de votare. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat prezenţa unor procese verbale semnate înainte de a fi completate”, precizează DGPMB.

În cauză s-a procedat la înlocuirea respectivelor procese verbale. Pe durata procedurilor, votul nu a fost întrerupt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.