Percheziţie la sediul companiei petroliere britanice BP din Moscova

Sediul din Moscova al companiei petroliere britanice BP este percheziţionat, miercuri, de poliţia rusă, operaţiunea având, cel mai probabil, legătură cu alianţa eşuată cu compania rusească Rosneft, a anunţat un oficial al companiei, citat de cotidianul Vedomosti, informează Agerpres.

„Cooperăm cu forţele de ordine”, a declarat Vladimir Buianov, citat de postul de radio Eho Moskvî.

El a lăsat să se înţeleagă că operaţiunea se desfăşoară în cadrul procesului intentat împotriva companiei britanice BP, după eşuarea alianţei cu Rosneft.

„Presupun că operaţiunea are legătură cu aceasta, dar nu am informaţii certe în această privinţă”, a adăugat reprezentantul BP.

Un acţionar minoritar al TNK-BP, un joint-venture al BP în Rusia, a reclamat în justiţie compania, pretinzându-i daune de 87,112 miliarde de ruble (2,1 miliarde de euro) după eşecul alianţei cu Rosneft, precizează Utro.ru.

Percheziţia are loc la o zi după ce Rosneft a semnat un acord de parteneriatul cu gigantul american al hidrocarburilor ExxonMobil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.