Percheziții. Acte contabile false la achiziția de material lemnos

Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Suceava au efectuat, marţi, 16 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul silvic, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, acţiunea a vizat activitatea comercială a unor agenţi economici, din municipiul Rădăuţi, oraşul Broşteni, comuna Crucea, Dorna Candreni, oraşul Borsec (judeţul Harghita) şi municipiul Cluj Napoca, precum şi probarea activităţii infracţionale, constând în înregistrarea în actele contabile a unor achiziţii intra-comunitare fictive de material lemnos.

„În urma activităţilor, au fost descoperite acte contabile şi înscrisuri ce interesează cauza, ridicate telefoane mobile şi sisteme informatice, precum şi mijloace materiale de probă”, precizează Poliţia Română.

Concomitent, au fost efectuate şase controale economice la agenţi economici ce activează în domeniul silvic, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, inventarierea materialului lemnos fiind în desfăşurare.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier, cât şi al poliţiştilor serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Cluj şi Harghita.

Ancheta în acest dosar se desfăşoară sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Un mare șef de la APIA București detașată ca director general la Direcția Agricolă București cică încasează 9.000 lei net/luna de la APIA ca ultimul funcționar hot APIA! Cine dracu să-i mai creadă pe acești smenari cu peste 5.000 de euro net pe luna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.