Percheziții DIICOT după amenințări teroriste

Anchetatorii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate au efectuat, miercuri, percheziţii în municipiul Timişoara într-un dosar de ameninţare în scop terorist, după ce mai multe instituţii au primit pe mail mesaje de ameninţare cu bombe care ar fi fost amplasate în diverse locuri din Capitală.

„Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2022-2024, un făptuitor a transmis sau a determinat mai mulţi tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de ameninţare, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii publice, prin care anunţau amplasarea în locaţii de pe raza Capitalei a unor dispozitive explozive care vor fi detonate”, informează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Percheziţiile au fost efectuate de procurorii DIICOT- Structura Centrală, împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Acţiunea s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informaţii şi sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. -or’ganilii Statului au fost la vanatoare de Pokemoni!

    (amenintzarea trebuie sa fie CREDIBILA
    nu e amenintzare orice slobozeala in email)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.