Au fentat statul cu 2 milioane de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat marţi, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, 27 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Neamţ, Galaţi, Călăraşi, Iaşi şi Dâmboviţa, într-un dosar în care patru oameni de afaceri sunt cercetaţi pentru o evaziune fiscală de peste 2 milioane de euro.

Investigaţiile vizează un număr de patru persoane fizice şi patru firme.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, persoanele vizate de această anchetă, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au creat şi implementat un mecanism infracţional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au la bază operaţiuni reale de la mai multe societăţi furnizoare, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 11.794.040 lei.

În cauză au fost identificate bunuri mobile şi imobile aparţinând celor patru suspecţi, asupra cărora s-a pus sechestru, respectiv pe trei imobile şi 14 autoturisme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.