Performanță superbă a dulăilor lui Xavier Pascual!

Handbalul masculin românesc a luat o omportantă gură de oxigen după ce campioana Dinamo, care din motive știute numai de șefii Federației Internaționale nu a primit wild-card pentru Liga Campionilor, s-a revanșat, calificându-se în Final Four al European League.
Este a doua competiție europeană intercluburi, la care sunt prezente formații de mare valoare de pe continent și la care dulăii lui Xavier Pascual au ajuns după ce au trecut în sferturi de danezii de la Skjern. După un succes plin de emoții la un singur gol la București se credea că returul din Țara lui Hamlet va fi un infern dar alb-roșii au avut e evoluție excelentă și s-au impus cu 38-34.

Calificarea s-a decis la capătul primei reprize, una în care Dinamo a făcut cel mai bun joc din Europa din acest sezon și și-a asigurat un megaavantaj de nouă goluri. Jucătorul sloven naturalizat român Ante Kuduz, portarul Cupara, cu 11 parade, Kukic și Cindric au fost artizanii acestei victorii și totodată calificări la un turneu final la care nu am mai fost prezenți de exact un deceniu, cu HCM Constanța.
Turneul final va avea loc în Germania, la Hamburg, pe 25 și 26 mai și se anunță o misiune aproape imposibilă pentru Dinamo deoarece este 75 la sută o afacere germană, celelalte trei echipe calificate fiind toate autohtone: Fuchse Berlin, deținătoarea trofeului și fosta colegă de grupă a câinilor, Rhein Neckar și Flensburg.
Vestea excelentă este că șefii lui Dinamo răsuflă ușurați în privința băncii tehnice unde aveau temeri serioase referitoare la intențiile antrenorului Xavier Pascual de a accepta să continue cu Dinamo. Spaniolul a fost pe deplin de acord și deja a început să se ocupe de conturarea lotului pentru viitorul sezon european, unde Dinamo va aplica din nou pentru obținerea unui wild-card, de această dată cu foarte multe șanse ca urmare a calificării în Final Four al European League.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.