Pericol dacă nu ne vaccinăm. Rafila: Difterie, poliomielită…

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avertizat  joi că în situaţia în care nu mai există acoperire vaccinală, pot reapărea şi alte boli infecţioase contagioase, considerate eradicate, în afară de rujeola pentru care s-a declarat oficial epidemie, în ţara noastră.

Rafila a spus că vaccinurile au ajuns să fie victimele propriului succes, întrucât anumite boli contagioase au fost eradicate prin vaccinări de-a lungul anilor, iar acum populaţia nu mai consideră că trebuie să se protejeze împotriva lor prin imunizare.

„Vaccinurile sunt victima propriului lor succes. Prin vaccinare, multe dintre bolile de care am auzit, dar pe care nu le-am mai văzut – difterie, poliomielită, despre care am văzut doar persoane cu sechele ale infecţiei. Toate aceste boli care aparent au dispărut se unesc în pericol de reemergenţă, de reapariţie, pentru că odată cu scăderea acoperirii vaccinale există şi posibilitatea reapariţiei acestor boli. Mai apar cazuri sporadice în diverse ţări, mai ales din import, dar nu trebuie să lăsăm garda jos, pentru că orice caz ar apărea într-o ţară, în cazul în care populaţia nu este vaccinată, poate să ducă la răspândirea bolii. Nu ne dorim acest lucru. Avem la frontieră un război, în Ucraina, unde sunt cu siguranţă probleme legate de acoperirea vaccinală şi trebuie să facem în aşa fel încât copiii din România să fie protejaţi”, a explicat Alexandru Rafila.

În cazul epidemiei de rujeolă, situaţia a rămas neschimbată în cele două zile de la declararea epidemiei.

„Situaţia transmiterii în numeroase judeţe ale ţării a epidemiei de rujeolă – rubeolă – oreon (RRO) a apărut ca urmare a reducerii acoperirii vaccinale la nivel naţional; doar 78% pentru prima doză şi 62% pentru cea de-a doua doză a vaccinului rujeolă-oreion-rubeolă (ROR). Este o consecinţă a acumulării unei cohorte de copii nevaccinaţi, care nu sunt protejaţi. Acest lucru s-a întâmplat şi în alte ţări, nu doar în România. Aceste măsuri de sănătate publică, recomandate şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, sunt pentru reducerea consecinţelor unei răspândiri epidemice a rujeolei, boală care are ca ţintă eliminarea ca problemă de sănătate publică, la nivel global”, a mai menţionat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a vizitat, joi, stadiul derulării unor investiţii la unităţi spitaliceşti din Timişoara, respectiv, la Spitalul de Boli Infecţioase „Viuctor Babeş”, unde va fi pusă în funcţiune cea mai performantă platformă imagistică şi unde va fi amplasat cel mai performant RMN din vestul ţării, folosit în special pentru bolnavii oncologici. El a mai vizitat şi şantierul din campusul Spitalului Judeţean Timişoara, unde este în derulare extinderea Centrului de mari arşi şi se va deschide cea mai mare maternitate din vestul ţării.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

37 de Comentarii

 1. in cap sa-ti faci toate otravurile carora le faci reclama pentru ca romanii sa se otraveasca pentru ca tu si stapanii tai sa castigati miliarde nemuncite. tu nu esti doctor. esti un criminal platit bigpharma ca si anormalul psihopat cecrrcieeel. SA VA VAD JUDECATI PENTRU GENOCID TICALOSI ORDINARI CE SUNTETI! NU O SA SFARSESTI BINE J E GUU LE~

 2. PSD uita ca alaturi de AUR momea prostimea sa nu se vaccineze? Asta este efectul propagandei Sosoacei cu hauristul Simion si chiar Rafila spunea ca boborul ruman are specificul lui. Da rafila, este usor de prostit. Voi o stiti cel mai bine.

 3. Mda … vesnica poveste cu drobul de sare … probabil ca depozitele au devenit neincapatoare, stocurile de vaccinuri care nu-si mai gasesc cumparator sint din ce in ce mai mari iar niste buzunare au cam inceput sa se goleasca …

 4. Ati văzut ce a slăbit Cristian Tudor Popescu ? Nu are ce sa mănânce ? Are ce sa mănânce ! Dar propriul organism nu-i da voie sa se ingrashe !

 5. Suntem condamnati sa repetam aceleasi greseli sub presiunea mahalalei stirbe si inepte care a luat in sclavie pe toti cetatenii decenti si informati care urmeaza Stiinta.
  Singura solutie adoptata in toate tarile civilizate este VACCINAREA OBLIGATORIE.

 6. Rafila, fiu de general Securist torționar, da sfaturi “medicale”. Eu am fost ultimul “mohican”, care a eradicat poliomelita în România. Am documente și imagini video despre munca mea și a echipei de doctori , formată de mine. Își amintește cineva de acest episod al sănătății? Nimeni, dar Rafila este ridicat în slăvi.

 7. Vaxinurile da azi nu sunt cele de ieri. Sunt cu nano tehnologii cu 5 si 6g…stie rafila dar se face ca nu stie…sa isi vaxinezecopikul sa ne dea un exemplu..ca la covid nu l-a vaxinat…acum e musai …dar de alimentele modificate genetic purtatoare de cancere de ce nu zice nimuc? Alea de vin din Ucraina de pe culturile amerlocilor. De alea de ce nu ne ferește?.. zicea ciolacu ca nu se mai importa dar la ue se zice ca statul roman minte si impirtul a crescut!! Rusine raFilo ! Demisia rafilo !

 8. Din pacate, tot o urmare nefasta a ,,faimosului” Covid, orice vaccin chiar si cele necesare, este asociat cu afacerea acelor vaccinuri criminale pentru Covid.

 9. piticul cracanat Singura solutie este ca toti porcii fascisti care cer vaccinare obligatorie, sa crape la un moment dat pre limba lor. superb si misterios

 10. intox Nene,esti intoxicat de atata prostie „Made in Ro”. Degeaba iti explic ca tu si tot neamul tau ati fost vaccinati. Si ca doar asa ai ajuns sa debitezi prostie dupa prostie. Dar fii pe pace, pamantul te incape si pe tine. Prostii si neprostii vietuiesc impreuna. Ai auzit de testul PISA? Asta ma ingrijoreaza pe mine. Tembelii de azi ajung parintii sau bunicii de maine. Ce educatie vor oferi? Iar tu te lupti cu propria mizerie morala si cu vaccinurile.Macar esti crestin ortodox si altceva nu mai conteaza pentru tine.

 11. de mai sunt in viata oameni cu varsta mai mare decat ultimii aprox. 20 de ani de cand au fost inventat vaccinul pt rujeola, oreion etc. si asta pt ca in clasele primare copilul meu a avut uncoleg cu oreion, deci inca nu era la moda acest vaccin, chiar cum au supravietuit toti copiii din clasa, dar cum traiesc eu care am avut rujeola, varicela dupa Rafila in Romania orice infectie virala este epidemie si este mortala. Mai dramanic este ca in viata mea si a parintilor mei seniori nu a existat o gripa asa cum este descrisa de specialisti dureri de cap musculare febra 39 nu pe noi sistemul imunitar ne-a ferit de ”zacut” de concediu medical si ai mei chiar au lucrat 44 de ani tata si 34 mama asa ca statul roman a economisit multi bani. mai mult pt desteptii care vor sa refaca mlastinile si baltile, mama a avut de trei ori malarie. Asa ca daca vreti malarie refaceti fermele de tantari…

 12. Marsh în pădurea spânzuraților terorizantule care îmbolnăvești populația țării! Baga-ti tu 100 in locul altor cetățeni! Sa trăiești tu mai mult în confort mincinosule, și cetățenii au grijă de ei fără aprobarea ta. Apropo Rafila, s-au umplut depozitele cu vaxxan, când deschizi traseul alaturi de Imre și destui că voi pentru afaceri straineze pe spatele cetățenilor români?!

 13. Nici un vaccin n-a prevenit niciodată NIMIC. „Moartea subită” era atât de rară în epoca prevaccinării, încât nici măcar nu este menționată în statistici. A devenit o problemă și chiar a dobândit un nume, „moarte subită a sugarului de origine necunoscută” în anii ’50 odată cu răspândirea vaccinării în masă. Moartea după vaccinarea împotriva tusei convulsive a fost descrisă pentru prima dată de un medic danez în 1933. În 1946, doi americani au descris moartea unor gemeni identici în decurs de 24 de ore de la vaccinarea DPT (pentru fundal vezi H. Coulter și B. Fisher, DPT: A Shot in the Dark). E. M. Taylor și J. L. Emery în 1982 au scris: „nu putem exclude posibilitatea ca imunizarea recentă să fie unul dintre câțiva factori care contribuie la o moarte ocazională neașteptată a sugarului”. În anul 1982, lucrurile au ajuns într-o criză când William C. Torch, MD, Director of Child Neurology, Department of Pediatrics, University of Nevada School of Medicine, la cea de-a 34-a întâlnire anuală a American Academy of Pediatrics, a prezentat un studiu legând vaccinul DPT cu SIDS (Sudden Immunization Death Syndrome). Torch a concluzionat: „Aceste date arată că vaccinarea DPT poate fi o cauză majoră de moarte subită a sugarului și timpurie a copilăriei…” De unde să audă Rafila și sectanții lui analfabeți de Torch, Coulter, Emery, Scheibner, Hilary Butler, Buchwald, Blaylock, Cantwell, Gaublomme, Hadwen, Kalokerinos și alții? De la ,,jijitv” si ,,discovery că ești tâmpit”?
  Există 130 de moduri oficiale prin care un copil poate muri publicate în Clasificarea Internațională a Bolilor (ICD).. dar NU există o categorie pentru decese infantile cauzate de vaccinuri.
  Baraff LJ et al (1983) Possible temporal association between diphtheria-tetanus toxoid-pertussis vaccination and sudden infant death syndrome Pediatr Infect Dis. 1983 Jan-Feb;2(1):7-11. PMID: 6835859; UI: 83169234.

 14. Sunt pentru vaccinare controlata de medic…Am facut toate vaccinurile anilor de scoala. Am facut si doua vaccinuri antirabice….Unul prin 1986, m – a muscat cainele militiei, la tara. Altul prin 2003, m – a muscat un caine vagabond in Bucuresti…..In scoala le – am facut cu toti elevii la gramada…Antirabicele le – am facut din proprie initiativa, de frica….NU am date sa ma pronunt contra vaccinarii.

 15. Nu sunt creștin ortodox, nu sunt vaccinat, familia mea nu a fost vaccinată, nu votez, nu-mi pasă de testul tău sau de grijile și dramele tale pseudo-emoționale. Te-ai fudulit ca un fraier că mă cunoști, dar nu ești decat o loază fudulă și neurodegenerată. În altă ordine de idei, te îngrop în știință, în vreme ce tu mă îngropi în lozinci expirate și propagandă mistico-medicală.

 16. Dovezile împotriva vaccinării sunt atât de puternice încât oricine vaccinează un copil (sau permite ca unul să fie vaccinat) ar trebui arestat pentru abuz. Majoritatea copiilor din SUA încep vaccinările de rutină la vârsta de 2 luni, când au Rotavirus, Difterie, Tetanus, Pertussis, Haemophilus influenzae tip b, Pneumococic sau Poliovirus inactivat. După vârsta de 6 luni nu mai există vaccinări până la vârsta de 13 luni. Asta foarte semnificativ. Anterior, cercetătorii care studiau SIDS credeau că bebelușii mureau din cauza „ unei defecțiune înnăscute în centrul cerebral de control al respirației”. Acesta se află în partea inferioară a trunchiului cerebral numit medula oblongata si reglează ritmul de respirație al unei persoane atunci când inspiră și expiră. S-a mai studiat și corpul carotidian. Corpul carotidian este un mic „corp” de țesut bogat în capilare, acolo unde se ramifică artera carotidă în gât. Acesta conține celule senzori care simt nivelul de oxigen și dioxid de carbon din sânge și de la care mesajele sunt trimise către creier pentru a regla ritmul cardiac. Dr. Viera Scheibner a dezvoltat un monitor Cotwatch cu microprocesor care a produs imprimări ale tiparelor de respirație ale bebelușilor sub formă de histograme și/sau diagrame cu bare. Cotwatch a înregistrat evenimentele din respirație, apnea și hipopnea. Când Scheibner și Karlsson au studiat diagramele, au observat că ori de câte ori bebelușii au fost vaccinați, diagramele au început să arate modele de respirație induse de stres, care au urmat unui modelul a ceea ce ei au numit, ore și zile critice.
  „Evidence of the association between non-specific stress syndrome, DPT injections and cot death”: Journal of ACNEM (2004; 23 (3): 1-5.

 17. Un singur lucru regret din perioada comunistă. Ei când era vorba de sănătatea copiilor nu stăteau după toți proștii. Nu vaccinurile sunt gheșeftul industriei farmaceutice ci tocmai lipsa lor.

 18. Expira in depozite cantitati uriase de naiba stie ce ser, de si-ar asuma raspunderea pentru efectele adverse dezastruase, care deloc nu sunt o raritate

 19. Un studiu publicat în The Lancet dezvăluie (din greșeală, cumva..) că vaccinurile antigripale previn gripa doar la 1,5 din 100 de adulți ,,imunizați”. Acest raport este promovat de comunitatea științifică a șarlatanilor, ca dovadă că „vaccinurile antigripală sunt eficiente în proporție de 60%!”. Trebuie să cumpărați fișierul PDF de la Lancet și să-l citiți. Mai ales să fiți atenți la Figura 2 a studiului. Acest studiu a fost finanțat de Fundația Alfred P. Sloan, care sponsorizeaza Wikipedia (super pro-vaccin) și este compusă din loialiști farma. De exemplu, un executiv de la Human Resources and Program Management al Fundației Alfred P. Sloan este Gail Pesyna, o fostă executivă DuPont (DuPont este pe locul 2 în lume în activități de biotehnologie OMG, după Monsanto) cu expertiză specială în produse farmaceutice și diagnostice medicale. Fundația Alred P. Sloan a mai subvenționat cu 650.000 USD filmul „Shots in the Dark: The Wayward Search for an AIDS Vaccine”, propaganda pro-vaccin care se concentrează pe International AIDS Vaccine Initiative, un grup centrat pe SIDA, fondat de nimeni alta decât Fundația Rockefeller.
  https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(11)70295-X/fulltext

 20. marin Am facut asta vreo 10 ani pe fakebook si am primit injuraturi, blesteme, amenintari cu moartea mai pe fata, mai pe dos asa ca e straniu sa aud ca cineva multumeste. Nu ma intelege gresit, nu sunt vreun orgolios caruia ii place sa se contemple in autoevaluari egocentristice bazate pe stimuli exteriori, dar e un subiect EXTREM de deranjant psihic si emotional. Am ajuns prin expunerea sistematica la orori, sa ne desensibilizam fatal.

 21. Dobitocul de Rafila ne ascunde faptul ca actualele asa numite vaccinuri nu sunt vaccinuri, ci seruri de exterminare in masa promovate de satanismul iudeo-masonic. Nu orice ser care are numele mincinos de vaccin te protejeaza de boala, serurile actuale ucid pentru a implini dorinta rabinilor care zbiara cerand masacrarea a 6.5 miliarde de oameni pentru ca ei sa devina singurii stapani ai planetei.

 22. Intox, este evident ca nu te-ai vaccinat nici cu cele care au eradicat boli grave….probabil te ,,vaccinezi” cu altceva, prea debitezi tampenii !

 23. @piticul cracanat
  Tu ai ramas si pitic si cracanat de la vaccinuri. Constat ca vaccinurile alea ti-au cracanat si creierul. Vaccinurile de altadata facute cu migala si raspundere nu mai exista, au fost inlocuite cu injectii letale pline de saruri de aluminiu si alte metale toxice menite sa extermine intreaga lume a goyimilor si sa lase in viata doar asa zisul „popor ales” care sa domneasca peste intreg pamantul. Ce se intampla acum in Gaza este parte a programului de exterminare a intregii populati a globului, cerut sa fie accelerat de catre globalistii de la Davos: Harari, Schwab, Rothschild, Rockefeller, Soros, Gates, rgele CharlesI etc.

 24. & Le este necesară ”majoritate” și la vaccinare, este vro formă de ”vaccin politic” , ? Cauze ceva ? Numai de efecte se vaccinează , ?

 25. & Combaterea cauzelor i-ar lăsa specialitatea fără ”clienți” , ?

 26. Draga intoxicat,
  Tot la mine vii sa te tratezi. Wolters-Kluwer e Iisus. Iar Lippincott este profetul sau, amin!
  Respecti medicina si studiile sunt replicate si dand aceleasi rezultate ca ale tale, bun! Nu, pa si ne vedem fiecare de drum!

 27. & Dacă vaccinarea modfică alocările de imunitate din organisme, ”indisponibilizând” parte din activitatea de imunitate pe efectele vaccinărililor, care ar putea oferi ”imunități specifice” vaccinărilor , mai crescute, fără a îmbunătăți însă imunitatea generală a organismelor, ? Deci, dacă duce cumva imunitatea din alocări unde ar putea fi mai puțin necesară, ”subrezind” prin alte zone, ?

 28. Sa o vaccineze pe gunoaiele din familia lui de globalist criminal si tradator

 29. & Deci, ca exemple, îmbolnăviri pe unele zone, accidente, când imunitatea generală scade până după vindecări, favorizând uneori și apariția altor ”deficiențe medicale”, la pacienți, ?

 30. & Probabil pe ”evenimente medicale” anterioare și complicații apărute se poate observa și care organe sunt mai expuse la cedări de imunitate, în spețe de ”evenimente medicale” , ?

 31. Cine garantează că în respectivele fiole este chiar vaccinul pt respectiva boală? Românii nu mai cred in vaccinuri din cauza javrelor care s-au folosit de Covid că să se îmbogățească. Ar fi interesant de aflat ce crede populația din alte țări.

 32. @intox,
  „@intox,
  „De unde să audă Rafila și sectanții lui analfabeți de Torch, Coulter, Emery, Scheibner, Hilary Butler, Buchwald, Blaylock, Cantwell, Gaublomme, Hadwen, Kalokerinos și alții?”

  -nu vor „sa auda”
  sint doar nishte criminali!

  exact cum scrie „mioritza”:
  -dumnezeul LOR sint corporatiile care ii ghideaza efectiv
  e o mafie!

 33. intox: drumul ADEVARULUI ESTE GREU. keep up the good work! printre cei care te-or injura sunt si multi care asculta si citesc, care vor sa stie mai mult, nu neaparat ca adevarul vine dintr-o unica sursa (un minister al adevarului ce vor ei sa contruiasca), dar, dintre informatiile avute, cu GANDIREA SI LIBERUL ARBITRU, poti „uni punctele”: majoritatea tacuta, te citeste. politrucii si securistii te injura. sa fie sanatosi. Felicitari oricarui OM care incearca sa deschida ochii, mintile si sufletele semenilor!

 34. Gurile rele zic ca intre noile vaccinuri zise anti-rujeola si cele binecunoscute anti-plandemice Guvid nu ar fi de fapt nicio diferenta- se schimba doar eticheta, dar tot despre mARN e vorba.
  Cu alte cuvinte, au niste stocuri si o comanda (intepati sub o forma sau alta pe toata lumea) si-i dau inainte cu inspaimantarea strategica a populatiei.
  Insistenta suspecta si timing-ul la fel de suspect duc si ele inspre aceeasi concluzie.

 35. Vaccinurile asa cum sunt concepute, introduc direct in sange agentii patogeni sau asa zisele vaccinuri genetice, ceea ce in natura nu se poate intampla decat in spitale prin interventii medicale sau rareori prin accidente cu plaga deschisa sangeranda. In consecinta mecanismele imunitare raspund inadecvat la germenii introdusi direct in sange, chiar daca germenii sunt atenuati sau morti. Despre asa zisele vaccinuri genetice nu are rost sa discutam din punctul de vederea al raspunsului imunitar, pentru ca sistemul imunitar al organismelor vii nu recunoaste acesti asa zisi stimuli vaccinali si raspunde haotic la acest tip de asa zise vaccinuri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.