Pericolul din ceașca de cafea

Cea mai periculoasă cafea pentru sistemul cardiovascular este cea preparată printr-o presă franceză sau nefiltrată, au descoperit cercetătorii suedezi.

Aceștia au studiat date despre aproape 509 mii de oameni, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani. În medie, observațiile au durat douăzeci de ani. Participanții la experiment au raportat în mod regulat informații despre dieta lor, inclusiv câtă cafea au băut și cum au preparat-o.

Un studiu al stării de sănătate și al cauzelor morții oamenilor a arătat că obiceiul de a bea cafea nu este dăunător, dar totul depinde de metoda de preparare a băuturii. De exemplu, consumul de cafea filtrată reduce riscul de deces prematur din cauza bolilor cardiovasculare la bărbați cu 12% și cu 20% la femei. Cea mai scăzută rată a mortalității a fost observată în rândul persoanelor care au băut una până la patru căni de cafea la filtru pe zi. Cea mai periculoasă era cafeaua făcută cu o presă franceză. Din cauza lipsei de filtrare, această băutură conține o concentrație foarte mare de substanțe care cresc nivelul de colesterol din sânge. Sunt de aproximativ 30 de ori mai multe decât în ​​cafeaua filtrată

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. asta e articol comandat de baietii de la WEF, unde brusc au descoperit ca cafeaua polueaza cu codoi? Nu e sanatoasa pentru voi aia de rand, dar e ok sa o consumam noi elitele, la fel ca zborul cu avionul, carnea, etc… pentru voi avem autocare si trenuri, si faina de viermi

  2. Cafea care o beau românii din supermarketuri dar chiar și aceia din cafeterii e tratata cu acizi ,acra deoarece va aduc fundurile de magazin nevândute și v.o pun s.o plătiți că pe aia scumpă.Cea mai buna metoda de a primi calitate e de a pretinde calitate și a refuza mizeriile.

  3. Cea mai buna cafea o bei in Italia, au o tradiție a cafelei și a excelenței foarte dezvoltata,sânt inventorii multor tipuri, sortimente și combinații de succes.

  4. E cea mai prăjită de categoria sau nr.4, este tratata puternic, de asta e prăjită coapta sau puternic, căutați cu nr.2 sau 3 prăjire.

  5. N-a murit el nici macar logofatul Tautu cand a dat pe gat ceasca de cafea fierbinte oferita de sultan si o sa murim acum toti beutorii de cafea nefiltrata.
    Asta-i reclama platita de aia care fac filtre de cafea. Aiureli totale: zatul de cafea nefiltrat este de fapt niste lemn stors prin fierbere de toate componentele si nu are cum sa fie nociv…….[Rumburak]

  6. Cumparati cafea prajita light doar de la prajitorii de cafea. Cea comerciala indiferent de brand, datorita perioadei foarte lungi de la prajire nu mai e buna de nimic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.