Pericolul ne stă în drum. 47 de şoferi băuţi la volan, alţi 16 consumaseră droguri

Poliţiştii rutieri au reţinut, sâmbătă, 455 de permise de conducere pentru diverse abateri în trafic, dintre care 100 pentru viteză, 47 pentru consum de alcool şi 16 pentru droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis duminică AGERPRES, în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei în trafic, au fost constatate 131 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

La nivel naţional, 4.038 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Au fost organizate peste 429 de filtre, fiind verificate 6.426 de autovehicule şi legitimate 10.119 persoane.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 2.791 de testări cu dispozitive etilotest/ alcooltest şi 179 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii BLOCADA, poliţiştii au fost constatat 33 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 11 de conducere sub influenţa alcoolului şi 10 de conducere sub influenţa drogurilor. Au fost reţinute 247 de permise de conducere, dintre care 27 pentru alcool şi 67 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 172 de certificate de înmatriculare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. drogați vad cai verzi pe pereți și omoară lumea zâmbind. Drogurile ucid!
    Politia și justitia(cata mai este) trebuie sa taie în carne vie. Deja suntem în al 11 Lea ceas!

  2. „Pericolul ne stă în drum”

    Titlu gresit, pericolul circula cu autovehiculele !

  3. Nivelul de ipocrizie exacerbat se atinge la comparatia daunelor pe care le poate provoca o dependenta sau alta. Este hazliu sa urmaresti acest nivel la acest tip de articole. Apropo, cei beti omoara fara sa-si aduca aminte nimic din ceea ce fac. Si alcoolul ucide, neuron cu neuron, pas cu pas, om cu om de o gramada de vreme dezlanntuind acelasi tip de iad social si psihologic provocat de oricare adictie ca vorbim de alcoolism, consum de tutun, drogangeala inclusiv cu medicamente, articole de curatat casa, de eliminat rozatare, solutii de imbalsamat, igienice, etcetera, pornografie, pacanele si alte tulburari de comportament/atasament/viata. Comparativ, ucide mai mult pentru ca e legal. Combinat cu tigarile, drogurile ilegale si medicamentele, ucide mai mult ca toate razboaiele de pe planeta. Cand faceti apel la ultimul ceas nu uitati sa includeti toate adictiile pe care le uitati de obicei, dumneavoastra si altii. Puritanismul asta semi-ideologic, doar intr-o parte, semana cu exclusivismul politic al trepanatilor din rezist cu standarde duble pentru aceleasi situatii.

  4. Simplu bre.. Iși permit,. De ce ?/ Pentru că știu o treabă.. Că e stat mafiot, că de ai bani rezolvi orice, doar trebuie să știi la care ușă să bați,.. cazul soacrei lui Kerekes,..pe urmă de ai supraviețuit ai șansa mare să repeți figura, doar statul iți permite și doar ține mîna intinsă la pradă..Banii vorbesc..

  5. Pai cum bre, 47 șoferi băuți în toată țara și numai 11 infracțiuni pe alcool? Însemna că restul de 36 au consumat muraturi, ce tragedie…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.