Personalităţi ale culturii israeliene, premiate de președinte

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare cu Ordinul „Meritul Cultural” a unor personalităţi ale culturii israeliene, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, a fost conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D, „în semn de apreciere pentru rolul pe care l-au avut în promovarea culturii române în Statul Israel, contribuind pe această cale la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno – israeliene.

Cei decoraţi sunt:

* Rami Be’er – fondator, coregraf şi director artistic al Companiei de Dans Kibbutz;

* Ohad Naharin – director artistic şi coregraf principal al Companiei de Dans Contemporan Batsheva;

* Noam Semel – directorul Teatrului Naţional Habima;

* Yair Vardi – coregraf şi dansator, fost director al Centrului Naţional de Dans şi Teatru Suzanne Dellal;

* Noa Wertheim – fondator, coregraf şi director artistic al Companiei de Dans Vertigo.

Totodată, „în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea cu care generaţiile de muzicieni au cucerit admiraţia publicului meloman din întreaga lume, precum şi pentru colaborarea de durată avută cu instituţiile culturale şi artiştii români, contribuind astfel la aprofundarea relaţiilor bilaterale româno-israeliene”, preşedintele Klaus Iohannis a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria B – „Muzică”, Orchestrei Filarmonice din Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Johannis a primit șah de la Bideu când i s-a cerut că dea moca un complex a.a. „patriot” către Ucraina! A luat-o cu manta! Cred că i-a trecut glonțul pe la ureche și vrea șef la NATO!

 2. Romani, luati exemplu !!!
  Alegeti-l pe cei mai bun PRESEDINTE, cei mai buni PRIMARI si cei pe mai buni PARLAMENTARI !!!
  CEL MAI BUNI ALESI sunt doar MORTII !
  Alegeti-l pe ILIESCU PRESEDINTE, si cautati prin cimitire ca trebuie sa gasiti nume cu rezonanta pentru primari si parlamentari !!!
  Fara Clona Retardata Vanzator de copii Johanis, Romania ar fi fost mult mai BOGATA, mult mai DEMNA si mult mai RESPECTATA !
  Fara primarii PENALI din orase si din comune romanii ar fi fost mult mai fericiti !!!

  Fara Parlamentatii PENALI, TRADATORI si JEFUITORI, Romania ar fi fost mult mai Bogata, mult mai Demna si mult mai Curata – fara poponari, shobolani paduchiosi spurcati nazisti, etc !!!
  UN ALES MORT este IDEAL pentru ca MORTII nu fura, nu tradeaza si nu fac GENOCID !
  ,,Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului.Fostul edil a murit în urmă cu 11 ani!’’ https://www.national.ro/politica/dumitru-sechelariu-candideaza-din-nou-la-primaria-bacaului-problema-fostul-edil-a-murit-in-urma-cu-11-ani-gafa-mare-in-moldova-827471.html/?unapproved=366159&moderation-hash=6e02cdde07e584636f51a70244df56d2#comment-366159
  Anul acesta se va face curatenie generala… inteligentii stiu ce spun !

 3. Germania și Macrou văzând că atât Polonia cat și Romania strâmbă din nas sa apere Ucraina de pe teritoriile lor a trimis-o la înaintare pe Ursula la Chișinău sa semneze un pact de apărare a R.Moldova! Succesuri!

 4. Iohannis ar decora-o si pe Muma Padurii, daca asta l-ar face sa avanseze in propria cariera.

 5. Sper că vei avea timp să te bucuri de pensie!… dacă rămâi în țară!…vezi ce-a pățit vecinul!…

 6. Si pentru inalta tinută morală, luptă susținută împotriva totalitarismului comunist, statul român va emite editii numismatice speciale si timbre aniversare in cinstea urmatoarelor pesonalitati:
  – Ion Gavrila Ogoranu
  – toti membrii grupului de rezistenta Gabija, Capota Dejeu, Vatamaciuc, Gogu Puiu, Susman, Pasca

 7. Johannis este cel mai bun innotator. Tot timpul a innotat impotriva curentului.

 8. Dece nu-i premiaza si pe mungii, murari, tismaneni, ungureni si patzapieviceni? Ca tot de la Ierushalaim se trag?

 9. Bă cretinule, dar personalități din cultura românească, nu exista pentru a fi premiate? De ce stimulezi cultura străină și nu cultura țării tale pe care o reprezinți? Ți-e rușine că ești român, locuiești și reprezinți Romania? Atunci când încasezi lunar gras financiar, când te puiești in luxul nesimțirii pe banii bugetului de stat român, nu îți e rușine, ba escrocule?!

 10. In Israel exista mai multe etnii conlocuitoare,care trăiesc în pace și armonie ,model, mulți dintre ei etnici români de religie mozaică.FOARTE FRUMOASA SI SEMNIFICATIVA INIȚIATIVĂ!

 11. Mai bine aprindea 40.000 🕯️🕯️🕯️🕯️ a cate 1000 pentru fiecare copil palestin ucis mișelește .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.