Pescobar, mare, mare panglicar! Priviți

După ce Taverna Racilor din Herăstrău a fost închisă de comisarii de la Protecţia Consumatorului, s-au luat măsuri și în privinţa restaurantului din Timişoara. Aceleaşi nereguli găsite în al doilea restaurant al afaceristului Pescobar.

În Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, proprietarul, cunoscut sub numele de Pescobar, nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii.

La Timișoara

Operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

„Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se menționează într-un comunicat.

Inspectorii ANPC au dat sancțiuni de 15.000 de lei. Ca urmare au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remediere, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8409 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Lasă că voi i-ati promovat, toată presa asta de căcat ați făcut reclamă acestor golani!…nu vă mai puteați caca dacă nu mergeți să mâncați la golanii ăștia…

  2. Racotraficantul tie bagat in puscarie,cele mai grave boli sunt de la fructe de mare stricate

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.