„Pesedizare evidentă” la târgul Gaudeamus (Video)

Sindicatul Radio acuză că pentru prima dată în istoria Gaudeamus târgul a fost deschis de un primar, respectiv un edil PSD, cerându-i demisia lui Georgică Severin, șeful Radioului public.

Sindicaliștii fac referire la Târgul Gaudeamus Litoral, care se desfășoară în perioada 12 – 16 august în Piațeta Perla din Mamaia, organizat cu sprijinul Primăriei Cosntanța.

„Observăm cu tristețe cizma PSD peste gâtul cititorilor din țară! Cultura este la pământ în Radio România! Cultura, scriitorii, standardele intelectuale au fost reduse la nivelul unor lipitori de afișe, pentru că PSD a încolăcit Radio România, prin șarpele șef Georgică Severin. (…) Întotdeauna, la deschiderile de Gaudeamus, au fost invitați oameni de cultură. A fost prima ediție în care totul a fost PSD. Din păcate, la ediția cu numărul 100 nu o să existe nici o lansare de carte, iar acest lucru care ne arată oamenii din mediul cultural ocolesc Târgul Gaudeamus ca urmare a unei pesedizării evidente! Marele eveniment anunțat prin care Orchestra Națională Radio susține un recital a fost o intoxicare, deoarece orchestra are în componență peste 100 de persoane, iar la Gaudeamus au fost 28!!!”, afirmă sindicatul într-un comunicat transmis duminică.

Sindicaliștii fac totodată un „apel” la intelectualii României „să nu mai permită sfertodocților să dea exemple de anii ’50 publicului”.
„Radio România nu înseamnă Georgică Severin și camarila comunistă cu care jignește cultura, carierele și oamenii cu adevărat de succes. Gaudeamus nu e o anexă a PSD, care face campanie electorală! Gaudeamus e un eveniment de tradiție, cu ștaif, care nu permite sfertodocților să dea lecții intelectualilor țării asteia, năpăstuite de PSD”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată prezintă și imagini de la discursul de la deschiderea Târgului, precizând că Georgica Severin a fost huiduit din public:

Radio România Actualități, despre eveniment

Radioul public scrie pe site-ul său că e dublă aniversare Radio România pe Litoral: ediţia Gaudeamus 100 şi-a deschis porţile ieri, la Mamaia, şi 50 de ani de la primul semnal lansat în eter de postul estival Radio Vacanţa.

„Până miercuri, vizitatorii târgului de carte sunt aşteptaţi între orele 15:00 şi 23:00 la pavilionul din Piaţeta Perla.

Gaudeamus Litoral propune zeci de evenimente editoriale şi muzicale, numeroase concursuri derulate atât în cadrul târgului, cât şi online. La ediţia, organizată în premieră cu sprijinul Primăriei Constanţa, are loc şi o expoziţie aniversară cu 100 de fotografii de la celelalte 99 de ediţii ale târgului care au avut loc în întreaga ţară.

Dubla aniversare este marcată printr-o serie de concerte ale orchestrelor Radio România, în vecinătatea Pavilionului Gaudeamus. Primul concert a fost susţinut aseară de Orchestra Naţională Radio.

Astăzi, va fi Seara Şlagărelor Româneşti, oferită de Radio Constanţa, luni va concerta Big Band-ul Radio România, iar marţi Orchestra de Muzică Populară Radio”, se mai arată în articolul publicat pe site.

Despre (I.R.) Articolele 1373
Author