Peskov: Trebuie să existe cenzură

Calomnia împotriva Forțelor Armate Ruse necesită măsuri dure de răspuns în timp de război, a spus Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-un interviu acordat canalului de știri studențesc MGIMO 360 .

Situația necesită măsuri dure din partea autorităților împotriva celor care răspândesc calomnii la adresa armata rusă, a mai declarat secretarul de presă prezidențial.

„Acum este o perioadă foarte grea, militară, care necesită măsuri dure din partea autorităților”, crede reprezentantul Kremlinului. Potrivit acestuia, în timp de război trebuie să existe „o anumită cenzură”, adică reguli care ar fi inacceptabile în timp de pace, dar sunt obligatorii acum.
„Unde este linia – nu pot să vă răspund la această întrebare, este foarte subțire și, prin urmare, le spun tuturor celor care, fără să înțeleagă esența problemei, vor să speculeze fără discernământ și să arunce câteva cuvinte de critică împotriva armatei noastre, față de cei care sunt angajați într-o operațiune militară specială, să se gândească de zece ori”, a conchis Peskov .
Potrivit actualului Cod Penal, difuzarea informațiilor false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate Ruse poate duce la până la 15 ani de închisoare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

18 Comentarii

 1. Bineinteles ca trebuie sa existe cenzura, daca omul e imbecil si nu se poate autocenzura! Vezi modul in care Biden a dinamitat intalnirea cu Xi sustinand ca e „dictator” si modul in care purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat a aruncat in aer tentativa de reluare a cooperarii China-USA, spunand ca „USA va furniza in continuare arme Taiwanului”.

  Bineinteles ca trebuie cenzurata complet minciuna (de exemplu ca duduie economia si ca ajutorul pentru Ucraina e „democratie” pura) si propaganda oligofrena (de exemplu ca Hamas e terorist, desi ONU a zis ca NU este organizatie terorista)!

 2. Tovarisci Pescov, luati exemplu de la Romania, l-au cenzurat pe Cristoiu de cate ori au avut ei chef, i-au mai si spart contul. Fiti european ce naiba!

 3. Ce tare nu? Cenzura o pune cine, un imbecil? Educatia,constiinta,ele iti impun o cenzura.Nu un politruc, nu un criminal.Dar vad ca sunt unii imbecili pe aici care aproba.

 4. Exista si calomnie care convine, care trebuie incurajata. Altfel, minciuna are picioare scurte, nu-i nevoie de cenzura, din contra, minciuna se intoarce impotriva mincinosului.

 5. Care va să zică și în Ucraia trebuie să fie cenzură-logic- mai ales că acolo edeja declarată starede urgență! Lui Peskov i-a ieșit ditamai cioara vopsită în porumbel pe guriță! Recunoaște că e război, deci sint situații deosebite!
  Și ce gargară mai făceau fanii lui Volodea, că Zelensky încalcă drepturi, prin Ucraina! 😂 Ce s-a intimplat, mieilor, numai la ucrani se încalcă drepturile?!
  Dar e o problema: prezentarea de rezultate false obținute de armata rusă nu constituie cumva dezinformare? Ascunderea de atrocități comise de ea, jafuri, încălcări de drepturi fundamentale, deportari, tratamente inumane, propagandă mincinoasă sau ascunderea cauzelor reale ale declanșării războiului,nu sînt infracțiuni?
  Ce zici, gaspadin Peskova?

 6. E ridicol sa spui ca Cristoiu a fost cenzurat cand a putut sa apara pe toate posturile si sa spuna ca a fost cenzurat…cata prostie sa spui ca asta e cenzura 🙂

 7. Nu ajungi dictator feroce, fara să ai certitudinea că populația este o turmă gregară, proasta și înfricoșată. Că, deh, de n-ar fi oi, n-ar fi lupi de soi! Mania persecuției, combinata cu mania grandorii și neîncrederea patologica, este specifică Tiranului fascist Puțin. Istoria demonstrează că în Rusia, neconvertita la civilizație, populația a rămas, din punct de vedere fiziologic, aceeași, ca pe vremea lui Ivan cel Groaznic, fara demnitate umană. Dar atrocitățile lui Ivan sunt distracții de june, în comparație cu atrocitățile criminalului indezirabil Putin. Anormala lui longevitate in scaun este acum un fel de oroare abominabila pentru cei care îl blastămă in somn. Sadic și în același timp paranoic, monstruosul Putin neaga tot Raul făcut. Sarcinile de bază ale bandei de satrapi sunt acum protejarea sângerosului pitic, păstrarea liniștii de cadavru pe întreg cuprinsul intinsorii mortificate și linșarea persoanelor capabile să inițieze vreo revoltă.

 8. Toate guvernele sunt conduse de mitomani compulsivi și nimic din ceea ce spun ei nu trebuie crezut. Presiunea din partea oamenilor cu o mentalitate de poliție a gândirii inhibă libertatea de exprimare în toate țările lumii. Inclusiv în Rusia kaghebistului Putin, eroul de ocazie al confuziei mondiale wokiste.

 9. Assang e un simbol ștampila a cenzurii pe tot Occidentul.. Peskov e țânc pe lângă ei..

 10. Nene, tu ești în delir total.
  Calmează-te și tu plonjându-te profund în interiorul funcționării instituțiilor UE sau ale plaiului tău mioritic. Astea sunt exemple de democrație necenzurată !

 11. „Ce zici, gaspadin …”

  E simplu, castigatorul ia totul ! Asa ca, nu inteleg ce „dreptate” cauta unii, doar victoria conteaza, nu exista locul 2.

 12. Dle Plescov,copiati-l pe Ion Cristoiu! Daca scrii ceva ce nu-i convine pe blogul lui,nu numai ca textul va fi sters,ci vei fi desfiintat pe veci.Cu Maestrul nu-i de glumit.

 13. Ziceti ca n-are dreptate. Ia incercati voi sa criticati bandele de mercenari intitulate Armata Romana, pe generalii facuti la apelul bocancilor si pe ” conducatorul suprem „. Ia aprecieti voi negativ cheltuielile nebunesti cu inarmarea si fiarele vechi pe care ” partenerul ” ni le baga pe gat. N-o sa fiti doar cenzurati. E posibil sa faceti si parnaie.

 14. In Romania SRI a dat ordin in institutii ca Rusia e dusman si trebuie actionat ca atare. Nu misca nimic in Romania fara ordin de la SRI. Pana si pe Burleanu tot SRI l-a pus in fruntea frf. Este o cenzura in institutiile de stat mai rau ca pe timpul lui Adrian Nastase!
  Many special thanks SRI (CIA division) :)))

 15. Peskov vorbeste de-o infima minoritate-n Rusia, de indivizi care intoxica privind ARMATA rusa. Între care, majoritatea a emigrat. Serviciile de securitate si guvernul clasându-i la categoria „agenti straini”. Ceea ce si sunt. O ziarista a fost trimisa, cred, în judecata. Si fiindca am adus vorba de ziaristi, am sa pomenesc si de Anna Politkovskaia, cal troian al propagandei SUA privind Rusia. Tipa era bi-nationala, rusoaica si americanca, si-a avut foarte proasta idee sa se intereseze de si sa scrie despre mafia rusa. Fara sa-i ceara sprijinul Ministerului rus de Interne, garzi de corp, adica, si alte mijloace si masuri de protectie a personalitatilor, si fara sa-si ia singura precautiile respective (din, poate, modestie financiara, din lipsa de mijloace). Destul c-a fost gasita moarta pe scara imobilului dintr-un oras în centrul Rusiei, prin Urali, pe unde sedea. Crima n-a fost nici pe departe „politica” asa cum încearca sa intoxice statul profund (american si vestic), ci mafiota, pur si simplu. „Siciliana” @Turma de vite „civilizate” : taman Robinette, bandit ordinar si criminal notoriu împotriva umanitatii, si-a gasit sa-i catalogheze pe altii! Când, si dimpotriva, China e o democratie MILENARA, si singura ei perioada de teroare a fost sun ocupatia JAPONEZA, care a si savârsit, acolo, genocide.

 16. @Ileana Rollason:

  Daca e asa de bine in Rusia, China, Iran, Coreea de Nord, dupa cum tot bati cimpii, de ce stai in Franta si nu te duci acolo?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.