Sondaj Peste 60% dintre români cred în conspirație!

În opinia a aproape două treimi dintre români (65.7%), pandemia de Covid-19 a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii, arată rezultatele unui sondaj INSCOP, remis Cotidianul.ro.

Sub o treime (28.4%) crede că pandemia de Covid19 a apărut în mod natural așa cum s-a întâmplat și cu alte pandemii din istoria omenirii. Nu știu sau nu răspund la această întrebare 5.9% dintre respondenți.
28,5% dintre respondenți cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare, în timp ce 66% resping această teorie, iar 5,5% nu știu sau nu răspund, conform sondajului.

Expunere personală la știri false
54,7% dintre respondenți apreciază că în ultimele luni au fost expuși la știri false sau dezinformări în foarte mare și mare măsură (față de 55,6% în septembrie 2021, 50,1% în iunie 2021 și 55% în martie 2021), iar 41,8% că au fost expuși în mică măsură sau foarte mică măsură/deloc (față de 40,8% în septembrie 2021, 45,6% în iunie 2021 și 42,6% în martie 2021). 3,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare (față de 3,6% în septembrie 2021, 4,3% în iunie 2021 și 2,5% în martie 2021).

Țări care susțin acțiuni de propagandă
27,3% dintre români cred că Rusia este principala sursă a acțiunilor de propagandă, dezinformărilor și știrilor false în România (față de 18,1% în septembrie 2021, 25,2% în iunie 2021, 24% în martie 2021). Uniunea Europeană este văzută drept principala sursă a acțiunilor de propagandă, dezinformărilor și știrilor false în România de către 17% dintre respondenți (față de 18,5% în septembrie 2021, 13,8% în iunie 2021, 18,5% în martie 2021), la mică distanță de China cu 17,7% (față de 14,3% în septembrie 2021, 12,2% în iunie 2021, 14,9% în martie 2021). Urmează Ungaria cu 5,4% (față de 6,9% în septembrie 2021, 8% în iunie 2021, 9,2% în martie 2021), SUA cu 4,9% (față de 7,3% în septembrie 2021, 7,9% în iunie 2021, 9,2% în martie 2021) și Germania cu 3,8% (față de 2,2% în septembrie 2021, 3,5% în iunie 2021, 3,3% în martie 2021). 1% dintre cei chestionați consideră că altă țară susține astfel de acțiuni în România (față de 2,7% în septembrie 2021, 2,1% în iunie 2021, 1,6% în martie 2021), iar 23% nu știu sau nu răspund (față de 30% în septembrie 2021, 27,3% în iunie 2021, 19,4% în martie 2021).

Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group: ”În ceea ce privește vulnerabilitatea românilor în fața dezinformărilor, remarcăm răspunsurile îngrijorătoare cu privire la două tipuri de conspirații larg circulate în ultimii doi ani. Astfel, puțin peste un sfert dintre români cred că există un plan la nivel global pentru implantarea de cipuri prin vaccinare, iar aproape două treimi cred că pandemia a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii. Această ultimă cifră nu reflectă o negare a pandemiei și a efectelor sale grave, ci tentația unei foarte mari părți a populației pentru interpretări conspiraționiste, alimentată în timp de dezinformări, știri false, unele răspândite chiar de către diverse voci influente din România sau din lume, în dauna explicațiilor rezonabile, acceptate de comunitatea științifică cu privire la cauzele naturale ale apariției virusului COVID19.

Dan Andronache, vice-președinte True Story Project (TSP): ”Percepția dimensiunii conspirative a controlului global este mai puternică în rândul segmentului de populație cu studii primare si venituri scăzute din mediul rural, însă, în mod aparent paradoxal, când intra în discuție subiectul cauzei pandemiei COVID, ponderea populației ce crede în acest scenariu se extinde nu numai în rândul celor din urban cu studii medii ci și in rândul populației cu studii superioare și venituri ridicate. Acest fapt subliniază posibila fragilitate pe palierul emoțional cauzată de abundența expunerii la știrile false, de un sistem de evaluare rațională mai puțin structurat la acest context și de ponderea mai ridicată a dimensiunii magice în mentalul colectiv autohton față de a altor națiuni.”

Sondajul de opinie ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Ediția a IV-a a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro) în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro).

Sondajul de opinie a fost făcut în perioada 11 – 18 ianuarie 2022

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

59 de Comentarii

 1. Peste 60% din teoriile conspirației in care cred românii incep să se adeverească!

 2. Multi, dar foarte multi!
  Premianți din coada la toate.
  Altii sunt de vina de neputintele noastre.
  De aceea pensiile speciale trebuie platite de preacredinciosii astia.

 3. Conspiratia este evidenta si urmareste reducerea populatiei. Uitati-va in strada, la aia care urla ca nu vor sa se vaccineze si la cei care propovaduiesc ne-vaccinarea pe diverse canale si retele! Pentru cine lupta aia, daca nu pentru conspirationisti?

 4. Crestinii ortodocsi cred in conspiratii. De asta se explica multe ..De asta cad usor prada unor partide nationaliste gen AUR..de prosti

 5. Era si cazul dupa aproape 2 ani de intoxicari, manipulari si minciuni ordinare. Oricum, cei mai mari ticalosi au fost si sunt sefii de stat si de guvern, deveniti captivi celor din umbra. Ultimii, mare parte nestiuti, au ,,scuza” ca nu au mama, nu au tata !

 6. Este mai multa propagandă, dezinformărilor și „știri false” în România ca inainte de 1989. Propaganda progresista aprobata de UE este facut nu printr-o televiziune unica si o mana de ziare, este mult mai complexa decat in trecut. In trecut regimul cataloga stiri false tot ce era impotriva regimului si in consecinta cenzura, cenzura este aplicata la greu si in prezent de factcheckers ai asa zisei societati deschise.

  Inca s-a ajuns cu chiparea obligatorie, dar in lucru „Pașaportul digital”. Cadou promis de UE resetarea cu facturi si faliment fortzat. Daca este si cu German Marshall Fund si presedinte german

 7. A acuza lumea ca este credula . A imparti oamenii in vaccinisti si conspirationisti = MANIPULARE .
  Chiar si in Scoala de la Baneasa se invata asa ceva , in anul I.

  Pentru a evita manipularea este necesara o informare corecta , din mai multe surse credibile .La noi in Romania europeana sursele oficiale de informare sunt cele mai toxice , de evitat.
  In Presa romaneasca se gasesc prea putine persoane competente , prea putine voci credibile si prea multi jurnalisti care ling clantele Puterii.

  ca o Solutie = AVEM NEVOIE DE EXPERTI din domeniul privat.

  PS … a nu se confunda Inteligenta naturala cu incapatinarea ,
  bunul simt cu prostia si defensiva populatiei cu abandonarea civilizatiei .
  -In Presa romaneasca , peste 60 % dintre jurnalisti sunt habarnisti si submediocri .

 8. Deci restul de 34,3 % sunt prosti morti! Ei traiesc degeaba. Poate traiesc prin fotosinteza, nu stiu cum respira respira!

 9. „Teoria conspirației” este de obicei folosită ca o etichetă peiorativă, adică paranoic, nebun, marginal și cu siguranță neadevărat. Puterea acestui peiorativ este că respinge o teorie atacând motivațiile și competența mentală a celor care susțin teoria. Etichetând o explicație a evenimentelor „teoria conspirației”, dovezile și argumentele sunt respinse pentru că provin de la o personalitate deficientă mental sau moral, nu pentru că s-a dovedit a fi incorecte. A numi o explicație a evenimentelor „teoria conspirației” înseamnă, de fapt, „Nu vă placem și nimeni nu ar trebui să vă asculte explicația”.
  În epocile anterioare, alte etichete peiorative, cum ar fi „erezie”, „vrăjitorie” și „comunism” au funcționat, de asemenea, așa. Acuzația de „teorie a conspirației” nu este atât de severă ca aceste alte etichete, dar în felul ei este de multe ori mai gravă. Erezia, vrăjitoria și comunismul păstrează cel puțin un anumit sentiment de potență, desemnează idei de temut. „Teoria conspirației” implică faptul că ideile și susținătorii lor sunt reduși mintal sau nebuni. Toate aceste etichete definesc implicit o comunitate de ,,credincioși” fanatici și încearcă să alunge sau să evite oamenii care contestă aceste credințele. Membrii comunității care simpatizează cu noile gânduri s-ar putea să se ferească de acestea și să evite asocierea din cauza fricii de a fi ostracizați de eticheta peiorativă.

 10. Nu se poate nega existența virusului, origine, da (vezi sumele investite în cercetările chineze de către instituția păstorită de Fauci), ‘propagarea știrilor false’ … la greu ! Nu există o sursă credibilă 100% !

 11. Vaccinul a fost facut ca sa se inplanteze tuturor niste substante sensibile la unde ultrascurte. APOI POPOARELE CARE NU SE SUPUN cum sunt rusii si chinezii sa fie atacati cu unde ultrascurte si masacrati. Dar planul a fost strucat. Rusii si chinezii, onclusiv indienii si-au facut propiul vaccin. Acu ca nu a mers trebuie inceput razboiul. Romanii daca intorc armele , cei vaccinati e posibil sa dea coltzu.

 12. Vaccinul a fost facut ca sa se inplanteze tuturor niste substante sensibile la unde ultrascurte. APOI POPOARELE CARE NU SE SUPUN cum sunt rusii si chinezii sa fie atacati cu unde ultrascurte si masacrati. Dar planul a fost stricat. Rusii si chinezii, inclusiv indienii si-au facut propiul vaccin. Acu ca nu a mers trebuie inceput razboiul. Romanii daca intorc armele , cei vaccinati e posibil sa dea coltzu.

 13. Directorasii slugi la corporatiile stapanilor lumii, niste bosorogi decrepiti care nu-si pot trage izmenele fara ajutor, sunt ingrijorati ca romanii nu gandesc in termeni corect-politic si sunt prosti, saraci, ortodocsi si nationalisti si nu se vaccineaza! Prostii astia sunt dusmanii globalistilor si trebuie combatuti intens! Auzi indrazneala, se indoiesc de discursul oficial si cred ca toata pandemia e o mascarada! De neconceput!

 14. ma roade si pe mine o mare conspiratie: UNDE SUNT SUTELE DE MILIARDE IMPRUMUTATE DE REGIMUL DE TRADATORI IOHANN SI PSD DIN ULTIMII 2 ANI ? se imprumuta fictiv PENTRU A DIZOLVA STATUL DE DREPT ROMANIA VARIANTA UCRAINA! TREZITI-VA BHAI ODATA!

 15. Care nu-l crede pe politrucul „virusolog” jurma este antieuropean si este cu teoria conspiratiei. In asa zisele state civilizate stau la coada cu pistoul vaccinarii la cap daca n-au ultimul booster facut expira certificatul lu pehste. Cui isi mai vinde Big Pharma vaccinurile, bune de testat pe civilizati care de despepti ce sunt ei nu sunt cu „teoria conspiratiei”.
  Tembelii protestau impotriva lui Dragnea sa vina Citu sa faca o gayra in buget de o suta de peste miliarde. Werner wiseaza F-35. O fi vreo legatura?

 16. Pai cind se integrau usr-istii-lgbt, in spirala , si beau pisat .Cum era ? Teoria conspiratiei sau adevar ?

 17. MYSEBI De ratiune ai auzit ? Orice citesti cauta sa intelegi si sa-ti pui intrebari. Dar pentru asta iti trebuie educatie .Trebuie sa ai scoala. Nu aveti nici o scuza ca sunteti manipulati. Consider ca a trecut perioada cand crdeam in zei care ne dau ploaia si eclipsa.Ca daca muncim in zi de sarbatoare ne bate un domn din ceruri. Asa tind sa cred.Poate de asta unii romani stau pe ajutor social si cred in conspiratii. Ca sunt prea multe sarbatori si nu vor sa pacatuiasca sa gandeasca.

 18. Nimic nou sub soare ! Tot ce-a fost ,va sa mai fie ! In ce mai poți crede in mileniul 3 ? ” Democrație ” , ” libertate ” , ” drepturile omului ” , ” prosperitate ” și …neo- sclavie !!

 19. Cui foloseste? Curios ca de foarte mult timp speciailisti de limba italiana sau engleza au spus ca a fost fabricat in China. De curand stirea s-a extins cu ideea ca a fost finantata cercetarea de SUA si virusul obtinut de China. Daca exista stfel de informatii atunci 65% este mult sau putin? Apoi directivele de unde au venit? De la OMS si UE. Pasaportul verde foloseste unde foloseste? in UE. Ce castig are China daca noi credem sau nu credem ca vine de la ei. Populatia Romaniei nu culege sparanghelul nici in China nici Rusia, dar sigur are investitori din UE si din SUA. Noi nu mai avem industrie, iar marile brand-uri isi produc marfa in China, nu stiu cati beau vodca si cine o produce, dar whisky, bere si vinuri din UE sigur consumam. Ce ar castiga China si Rusia daca ne-ar manipula? UE este singurul beneficiar al digitalizarii, al concentrarii de date personale. Ea este singura care doreste sa renuntam la Constituie si traditie, la Craciun, credinta crestina pt ca n-am auzit sa ceara altor religii sa renunte nici la Ramadan nici la cum se mai numesc alte sarbatori. Deci sondajul a fost cizelat ca un diaman pretios.

 20. „Minciuna are picioare scurte și o ajunge întotdeauna adevărul din urma”.
  E drept ca i-au trebuit doi ani sa o ajungă din urma, dar din păcate, „pentru fiecare lipsa de credibilitate, exista un plus de naivitate”, lucru care s-a văzut la mai toate tarile pe care le consideram democratice.

 21. Care conspiratie?
  Nu este nici-o conspiratie secreta.
  E realitatea.
  Mergeti pe pagina
  https://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Schwab
  si coborati gratis 2 carti pdf:
  COVID-19: The Great Reset si
  The Fourth Industrial Revolution
  Mic citat din prima:
  „At the time of writing (June 2020), the pandemic continues to worsen globally. Many of us are pondering when things will return to normal. The short response is: never. Nothing will ever return to the “broken” sense of normalcy that prevailed prior to the crisis because the coronavirus pandemic marks a fundamental inflection point in our global trajectory.”

  Asa ca hotararea de a schimba lumea cu un virus distribuit prostimii si niste vaccinuri pe masura, era luata de mult timp.
  Scapa cine poate si cum poate!

 22. Acei 65,7% sunt cei care nu se lasa manipulati de gasca gates-soros.

 23. Schawb care a creat liderii cretini de azi a spus cu gura lui,public toate planurile cu bătaie pana-n 2035,el și încă o mana de ticăloși sunt conspiraționisti împotriva umanității.Oamenii care I au auzit și împărtășit și altora sunt conspiraționisti ca asa e în epoca post-adevar.

 24. Tendentiozitatea unei anchete explodeaza prin caracterul formularii intrebarii/intrebarilor deosebit de insasi catalogarea
  CRIMELOR CONTRA UMANITATII drept…”teorii ale conspiratiei”!!!Oricat de „inapoiati” ar fi cei considerati astfel de catre
  „expertii” care nu puteau lipsi la „analizarea” rezultatului anchetei, acestia nu puteau sa se refere la „grupuri/elite globale” intrucat si un inapoiat precum Jumara isi da seama ca e vorba de STATE si ORGANIZATII MONDIALE, acest pros-trac
  folosind la adresa mea exact calificativele, altfel excelent alese in ce-i priveste pe diversionistii care directioneaza
  spre „elite”, ignorand cand ma ataca cu MARSAVIE BEST-iala ca eu tocmai asta fac aici, COMBAT DIVERSIUNILE acelora care
  considera „teorii ale conspiratiei” demascarea crimelor patronilor lor!!!Cu ce ne confruntam de fapt, cu o noua diversiune
  de abatere a atentiei de la EXPORTATORII STATE ai VIRUSULUI BOLSEVIC chinez care au conlucrat cu organizatiile mondiale, TOATE, in raspandirea globala cauzatoare de MOARTEA A MILIOANE de oameni prin trecerea la AUTOCRATIE si refuzul tratarii
  bolilor letale clasice care inaintea declansarii celui de-al Treilea Macel Bolsevic Mondial nu dadusera IDEEA BLOCARII Planetei!!! SUA a fost al doilea stat care a facut parte din joc datorita faptului ca STRUCTURILE fiindu-i CONTROLATE DE COMINTERN, NEBOLSEVICUL Trump a fost subminat in tot ce a intreprins pe toate planurile CONTRACARARII OFENSIVEI COMINTERN!

 25. Vaxxinurile , sunt la fel . Exista filme cu efectele adverse ale sputnik si sinopharm.
  Chiar luna trecuta , am vazut un elev rus , mort dupa vaxxin (filmare facuta cu camera din clasa).
  Chiar daca intorc romanii armele ,ori nu ,aceeasi tehnologie (unde milimetrice)
  poate fi folosita si de rusi impotriva noastra.

 26. Ratiunea rationala cu schema completa.
  Cat de completa este cat vor Gates si Soros.
  Gates si Soros rad de vaccinatii antiPSD si rad de prosti.

 27. @ Miruna – EXACT

  tot mai des auzim : ” ne aflam in Epoca post-adevar ”

  Oare ce inseamna acest termen ?

 28. Cei care nu cred in Plandemie cred in ce?Eu cred ca ei cred in grija Partidului fata de oamenii muncii!,si vor ramane cu aceasta convingere in pofida oricaror argumente si evidente.Fericiti cei saraci cu duhul!

 29. @Mai sa fie
  4 febr. a.c. 13:54

  ” Werner wiseaza F-35…” ( !!!)

  S-ar putea sa te surprinda ideea dar este posibil ca tocmai Vaccinul sa determine astfel de vise ! ( Urmarile in timp ale Injectiei poreclita Vaccin inca nu sunt scalabile ) ! Si daca Werner ( care Werner ???) …..Wiseaza F-35 .. atunci Pardon ! Si eu visez F-35 ( adevarat , inca nu m-am vaccinat !) , asa am botezat crapalaul de 12 kile prins undeva pe o Balta din Ungaria ..Haltanya cand a trecut un monstrulet de F 35 la vreo 250 m deasupra capatinilor noastre ! O jigodie asurzitoare dupa care n-am mai agatat absolut nimic ! Probabil un crap comunist sau securist , s-a speriat !

 30. Discutabil cine imprastie stiri false si dezinformeaza.sa zicem.
  Stim sigur insa cine cenzureaza!!!vorbim de o cenzura totala si totalitara impotriva tuturor celor care indraznesc sa conteste „adevarul” oficial despre pandemie.

 31. 40% vaxxinati, ceilalti nu cred in balivernele bigpharma si ce mai minte presa mituita impreuna cu politruci hoti si corupti.

 32. Mda,. Evident nu se inșeală,. Virusul clar e creație in laboratorul american din Wuhan, fapt recunoscut,. Scăpat din motive posibil politice..azi un program adecvat care poate face previziuni asupra efectelor mondiale există,. Unele manevre ți-a confirmat prințișorul casei britanice,. Deci clar unii manevrează.. Finalul, efectele, deocamdată sunt greu de ghicit,. Mai degrabă ar trebui ghicite statele și personalitățile implicate, profitoare..

 33. Ar trebui și puțină minte jurnalistului care a scris articolul, și pentru corecta informare ar trebui să publice și întrebările sondajului, nu doar concluziile unui : „Sondajul de opinie ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Ediția a IV-a a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro) în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro).”

 34. @rad de prosti Ceea ce este evident este ca tu sigur ai auzit doar de ratiune, nu o si folosesti. La ce atitudine ai.. rigida, dogmatica, aditivata cu standarde irationale si judecati centrate pe etichete imprumutate dintr-o anumita parte a surselor de informatii.. este hilar ce ai scris. Insinuezi mereu (printre altele) ca religia defineste o anumita atitudine care nu-ti place desi e usor, ca si in cazul de mai sus, sa vedem ca omul pe care il critici nu spune nimic despre nici un zeu sau credinta. Daca nu e religie, sunt rusii, pesede, asistati sociali cu dinti stricati, inapoiati, nebuni s.a.m.d De obicei ceea ce criticam cu sarg la altii este propia noastra imagine pe care o uram. Si se vede ca esti mizantrop si frustrat de pe luna :))

 35. Dar pactul Ribentrop – Molotov, dar înțelegerile de la Ialta, Malta, dar contractele von der Leyen – Pfizer ce sunt? Nu sunt conspirații? Culmea e ca toate sint făcute de câțiva împotriva noastră, iar nu invers.

 36. Mai e putin si la un sondaj privnd pensiile nesimtite fara contributivitate, cine e vinovat sau au fost deacord cu ele e tot poporul roman! La fel si cu covid-ul! Dar ii intreb eu pe acesti sondatori, sincer:
  – Cum sunt catalogati cei care au auzit si vazut live interviuri din gura caposilor de lux strainezi dar in si din strainezia? Tot conspirationisti? Daca e aceasta catalogare, insemna ca acesti sondatori de opinii sunt, ori cu pluta, ori pe langa subiect, ori platiti gras din resursa politica, ori sunt prosti fara acte in regula! Va spune un om care a vazut si auzit mai toate interviurile caposilor adepti ai afacerilor vaxxin si decimare.

 37. Păi ăsta e procentul de proști in tara asta cam 65-70% .Nimic nou sub soare.P.S. Bine ai revenit Miruna ‘mi era dor de inepțiile tale drăguțe

 38. Un sondaj efectuat de Strategic Lying and Deceiving Center din SUA a dezvaluit ca romanii au in proportie de 99% mare incredere in German Marshall Fund si in True Story Project.
  Toate aceste sondaje au fost adevarate, sunt reale si vor fi pe bune.
  Credeti-ne pe cuvant. Daca aveti indoieli, avem adevar la fiola, pe care o putem flutura in plina sedinta ONU.

 39. „Toată puterea este o conspirație continuă” – Balzac. Mare adevăr.

 40. „Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group” „Dan Andronache, vice-președinte True Story Project (TSP)” Par a fi cele mai informate persoane de pe planetă, cele mai inteligente și cu o pregătire beton. Ca să nu mai vorbim de organizațiile pe care le conduc. Eu și când merg la masa de prânz sau la budă, consult cele două organizații ca să-mi spună dacă fac bine sau fac rău. După nume, amândouă organizațiile au puternice rădăcini românești și credibilitate cu carul. Ca Câtzu.

 41. …cum se poate sa crezi ca este o conspiratie?…trebuie sa fii dus cu pluta!…atata timp cat s-au interzis la comercializare antiviralele ieftine eficiente impotriva virusilor de orice fel…necropsiile necesare a se stabili cauza mortii…interzicerea la difuzare-cu consecintele de rigoare daca ai incalcat aceasta regula-a inventatorului tehnologiei arn…cand secretizezi clauzele contractuale privind achizitionarea rahatului de vaccinuri…cand toti cei interesati propavaduiesc binefacerile, siguranta acestuia…cand toate conducerile statelor te protejeaza interzicandu-ti drepturi fundamentale pt binele tau, prin pseudolegi care sfideaza constitutiile…etc…etc…trebuie sa fii retard sa crezi in teorii ale conspiratiei…

 42. NU-I ADEVARAT!!.100/% SUNT SIGURI,NU DE CONSPIRATIE,CI,DE CRIMA IMPOTRIVA OAMENILOR,ANIMA
  LELOR DOMESTICE SI SALBATICE.CRIMINALII,SUNT ACEIASI DE 200 DE ANI..
  1.EI SUNT,IN ORDINEA IN-MORMANTARII GALACTICE.1.REGIMUL BURGHEZO-MOSIERESC 2.IMPERIALISMUL ANGLO-AZMERICAN-atatator la razboi,spunea comunistul cizmar,regele romanilor saraci,NEA
  NICU CEASCA.
  2.DOVADA=INGLIEJII SI AMERICANII-o gasca,liota,adunatura,mafie cu 276 ani vechime.de fapt,
  o colonie inglieza,populata cu hoti,curve,criminali,goniti de bastarzii de ragaieli-nu regi-zorii inglieji,hoti de teritoriu al imperiul maxicano-aztec-cu istorie si traditii,
  de mii.
  3.ACESTI NETREBNICI CRIMINALI,CU SABIA,PUSCA,GHILOTINA,LATUL,MINCIUNA,HOTIA,DROGURILE,BAN
  CILE,DOLARUL,MILIARDARII DIN HOTII SI PE SARACIA CELOR MULTI,BATAIA,RAZBOIUL-razboiul din
  Filipine-1898-,cu 3 mil de morti.numai pentru ai fura si robi.
  AZI,4.feb.2022,ACEIASI PLEAVA A SATANEI SE ARUNCA ASUPRA EUROPEI.CA CAUTA SALBATICII GONITI DIN INGLEJIA,IN EUROPA PASNICA SI CIVILIZATA. IMPERIALISMUL ANGLO-AZMERICAN ARE 61
  DE COLONII -toate cu limba oficiala-inglejia satanei criminale.
  UITATI-VA PE HARTA LUMII.ESTE CEA MAI MARE ADUNATURA,CU TARI SCLAVE. URMEAZA,alta gasca hoata=frantujia cu 35 colonii,spania=,toata america de sud si centrala.si olanda,si belgia
  si portogalia au colonii.
  CE COLONII ARE MAICA RUSIE,CARE A ELIBERAT ROMANIA DE 2 ORI,- 1/.9 mai 1877,de salbaticii si hotii de tara,luau biruri,pesches,femei,copii,domnitori,ca zalog=DE,TURCI,MOLIMA BALCA
  NILOR. 2/.IN 23 aug 1944,de alti salbatici,cu porecla gotii,nazistii,ghitleristii,lagare-a
  listii,cu mil.de victime,dar cu ragaieli de nemti timp de 120 ani-IN ROMANIA-si astia ne-au furat,tot si au trimis lui ghitler aurul furat.
  NE-AU IMPUS RUSII LIMBA RUSA,SAU,RUSKAIA IAZAKA.
  FITI BUCUROSI,CA NU GAVARATI INGLEJIA SI AZ-AMARASTENIA.
  RUMANII-DACI VORBESC LIMBA LOR DE 2500 ANI=LATINA-ROMANA-ROMANA

 43. Tovarisci,
  Kakaia avtobuz.
  Dacii sunt ortodocsi de 3.000 de ani. Nu de 2.500.
  Si vorbeau latina ca lucrau la Roma.
  Poporanii isi merita soarta, in parte majoritara. Respectiv 2/3 sunt saraci cu imparatia cerurilor si inchinati la rasarit.
  Putinica, vino ba si da-le cetatenie. Astia te voteaza si mort. Cum il voteaza pe tovarasu Lenin de cand se stiu.
  Pupa moastele ceva de speriat. Bagati formol proaspat lu Lenin, ca vin astia.
  Nu-i deranjeaza sa plateasca pensii speciale.
  Haraso

 44. @charlie Tu nu combati, ci intretii si mentii diversiuni. Acuma nu stiu exact daca din prostie si un ego inflamat de prea putina cultura sau ai interese materiale legate intrisec de sistem sau esti platit cu ziua pe cuvant si majuscula. NU conteaza.. oricum te dai prea mult ofensat si jignit de pareri diferite, chiar faci drame in care exagerezi impactul raspunsurilor pe care le primesti (de multe la comentariile tale stupide) de parca curge sange… Te-am atacat cand ai inceput sa deraiezi si ma incluzi in lista ta nesfarsita de ,,dusmani de clasa”. Te crezi prea mult justitiarul forumului si cel mai doxat de pe aici si adevarul este ca niciodata nu terminam de invatat. Tu poti sa crezi ce vrei despre tine.

 45. Eu zic așa: Dacă niște organizații barosane, niște indivizi bine plătiți și acoperiți, care trebuie să convingă niște ”proști” de o chestie, au credibilitate sub 40%, inseamnă că nu și-au făcut treaba, au marcat banul degeaba, caz în care trebuie rapid vărsați la șomaj, sau trimiși la munca de jos… bătut oamenii cu pulanul pe străzi, săpat gropi la cimitir, spălat cîini vagabonzi etc.

 46. Octavian P Jumară Sunt doua categorii de crestini: 1 popii care sunt impostori
  2 credulii naivi
  Ce nu intelegi? Argumenteaza tu ca exista divinitate . Eu pot argumenta ca stiinta a rezolvat multe din conspiratiile religiei. Tunetele si fulgerele nu sunt sf. Ilie cu biciul. Eclipsa nu e pedeapsa divina. Cutremurul nu este stranutul mnezeului. Cand oamenii nu stiau,popii le induceau frici. E atat de simplu. De ce nu vrei sa iesi din cliseul religiei. Uite,sa nu intelegi gresit. Este nevoie de spiritualitate,de cautarea unei linisti pe care tot in tine o gasesti. Omul l-a creat pe Dumnezeu sa nu se simta singur in univers. Omul a creat divinitatea prin extensia sa. De data asta te indrum serios sa citesti Istoria Religiilor de Eliade pentru a intelege . Imi este mila de cei care nu stiu ceva,dar accepta ce le spun popii. Biblia este o colectie de povesti antice. Povesti religioase. Cum si Coranul. Si Talmudul. Mahayana sutras si alte trei in Budism. O religie mai veche este brahmanismul,mult mai vechi decat budismul. Si tot asa. Poti spune ca sunt filosofii. Ca in timp a capatat o importanta mai mare e din vina omului slab si pacatos. Pacatul cel mai mare vine din lipsa increderii in sine. Astfel impostorii de popi isi atribuie ei puteri magice cu care sa va controleze. Amin.

 47. Covidub a fost creat la ordinele lui Trump in laboratorul de arme bacteriologice de la Fort Detrich. Primele cazuri inclusiv mortale au fost la Seatle. Acolo se antrena echipa de sportivi militari a SUA shi ei au fost infectatzi. Asha infectatzi au plecat la olimpiada militara de la Wuhan. Olimpiada a fost filmata shi televizata shi pe film se vad clar sportivii Americani evident bolnavi. Evident nu au cashtigat nici-o medalie fiind bolnavi dar au transmis boala Chinezilor, Evreilor shi altor participantzi la olimpiada. Constatand ca Iranienii nu s-au infectat la olimpiada cum era prevazut Evreii au trimes in Iran un avion fara pilot cu virushi shi asha a inceput epidemia in Iran.

 48. dacii , unii din ei stiau sigur limba greaca pentru ca isi trimiteau copii sa invete unii la Filipolis altii in insula Samos. Stiau si latina cat corespondau cu inparatii romani .
  Eu zic din ce spune Strabon ca au ajuns si in Egipt si Iran.
  Bratarile acelea sub forma de sarpe se vad pe sculpturile iraniene ale zeilor lor , zeul luminii si zeul intunericului. .

 49. Cand prof.dr. sustine ca are probe materiale ale existentei imaginarului, cand statul roman plateste o armata de 60 de mii de „functionari spirituali” sa sustina suprematia creatorului unic intr-o lume infinita, cand primarii iau bani de la igiena copiilor si transportul scolar pentru a face wc-uri cu cloptnita pentru a anunta babele surde ca e zi de „slujba”, de aprins lumanari si de pupat chipuri cioplite, voi va scandalizati ca tot felul de stefuleaci isi fac onegheuri cu banii neimpozitati ai bogatilor pentru a juca la tv alba-neagra cu masa rotativa, o forma ultra-simplificata de ruleta ruseasca. Si va mai mirati ca renasc organizatii paramilitare in uniforma verde de ucis premierii care nu le legalizeaza existenta criminala.

 50. jidanii teroristi , aliatii lor tradtorii americani vinduti israelului si cu neoimperialistii ue fostele imperii occidentale dinaintea celui de al doilea razboi mondial sint in spatele pandemiei care acoprea cererea unei noi anchete 911 fACUTa de po[pmpierii nyc in 24 iulie 2019 …acestia au declarat ca au dovezi ca israel si cia au plasat exploziv in turnurile gemene si nr 7 inaintea asazisului atac terorist din 11 sept 2001….jidanii speculeaza prostiA , ANALFABETISMUL GENERAL DIN LUME SI LASITATREA….

 51. Dragi romani: Este normal ca mamaligarii noshtrii, sa se intrebe cum nu am scapat de draku, dar am dat de tacsu? Deci totzi aceshti preshedintintzi alogeni, cel putzin 50% in origine, in mindria lor bi bilica, shi care shi-au zis in barba ca tov. WeSSelu, ce shtiu ashtia mamaligarii?, s-au dedat la furturi shi actziuni antistatale prin ex.cedari de Patrimonii, teritorii, comisioane, coruptizie, pensii speciale, sinecuri guvernamentale, etc. ca asha trebuie sa procedeze shi cu tacsu shi cu masa,etc…ca sa fie shi ei ca tov. care practica Tal m(n)uda, ka laba gen Nostradamus samd. Realmente, sunte-m aproape de dezastru, pentru ca lacustele din Egyet au decalrat industria drept fiare vechi, devalorizat moneda natzionala mai rau ca in Afganistan, shi alte tzari in razboi, etc. Asta=prin blocarea creditarii financiare de la BNR, pentru entitatzile manufacturariere, asha cum functzionea economia normala, samd, de catre tov. Manolii&Romany&Rommul nostru aducator de mineri shi alte inventzii bolshevice, bashka inventziile lui de Rebeliune Legionara. Mai era putzin shi se scapa shi el ca a fost Progrom. Poporul Roman a fost, unic in lume la experientze gen HO, de distrugere in masa gen genocid, etc… de aceshti bolshevici inca la butoane prin Moshe, ENKVD, shi alte agenturi din Est shi Vest. Trebuie sa ne trezim din aceste inventzii bolshevice, iar mai ales influientza MOSHE, KGB, etc… din secu trebuie eliminata, ca de acolo pleaca raul. Romanii simpli shi-au pierdut toate economiile de o viatza prin aceste excrocerii, ex.pensiile,Caritas.
  O zi buna.
  Conn

 52. 90% cred in orice li se spune: „am auzit eu”, „s-a zis la tv”, „am vazut eu pe youtube”, „scrie in biblie” ! In general, pe sistemul „crede si nu cerceta”. Eu nu inteleg dorinta nestavilita de a stii orice, sa nu mai existe necunoscutul, surpriza. Trista viata ! Oricum, daca exista viata de apoi, de ce 90% e mai chinuie si mai chinuie pe aici, de ce nu pleaca acolo ? Din rautate, cred.

 53. Aooleoooo. Voi ati auzit de 2019 global slowdown? Toate economiile din toate regiunile lumii (mai putin Africa) au incetinit. Toate in acelasi timp, singurele, fara guvern mondial . Nu v-ati gandit ca in aceste conditii trebuia o sincronizare a eforturilor din partea tuturor guvernelor ca sa iasa cu roata din namol? Nu v-ati gandit? Cica supravegherea populatiei: pai esti DEJA supravegheat, numai ca nu esti destul de distept sa-ti dai seama. Trebuie sa fii ok cu asta. Ce bine-mi pare ca am stat departe de aceasta polemica.Nu intru in discutii despre vaccin, nimic, mai bine asa.

 54. invingatorii care n-au nimic in afara de gen, minori/e etc.

 55. Este normal ca mamaligarii noshtrii, sa se intrebe daca au scapat de draku, acum cind am dat de tacsu? Deci totzi aceshti preshedintintzi alogeni in origine, in mindria lor bi bilica, shi care shi-au zis in barba ca tov. WeSSelu, ce shtiu ashtia mamaligarii?, s-au dedat la furturi shi actziuni antistatale prin ex.cedari de Patrimonii, teritorii, comisioane, coruptizie, pensii speciale, sinecuri guvernamentale, etc. ca asha shtiu sa procedeze shi cu tacsu shi cu masa,etc…ca sa fie shi ei ca tov. care practica Tal m(n)uda (alba=neagra ca la rommy), ka laba gen Nostradamus samd. Realmente, sunte-m aproape de dezastru, pentru ca lacustele din Egypet au decalrat industria drept fiare vechi, au devalorizat moneda natzionala mai rau ca in Afganistan, shi alte tzari in razboi, etc. Asta=prin blocarea creditarii financiare de la BNR, pentru entitatzile manufacturariere, asha cum functzionea economia normala, samd, de catre tov. Manolii&Pedro Romany&nashul Rommul nostru aducator de mineri shi alte inventzii bolshevice, bashka inventziile lui de Rebeliune Legionara. Mai era putzin shi se scapa shi el ca a fost Progrom. Poporul Roman este inca unic in lume la experientze gen HO, de distrugere in masa gen genocid, etc… de aceshti bolshevici inca la butoane prin Moshe, NKVD, shi alte agenturi din Est shi Vest. Trebuie sa ne trezi-m din aceste inventzii bolshevice, iar mai ales de influientza MOSHE, KGB, etc… din secu care trebuie eliminata, ca de acolo pleaca raul. Romanii simpli shi-au pierdut toate economiile de o viatza prin devalorizarea Leul-ui shi prin aceste excrocerii, ex.pensiile, Caritas. Cred ca se suge cel mai bine de la Romania, de mii de ani…Nihil Sine Deo!!!
  O zi buna.
  Con
  UTC-ishti lui Ilici alergau la meeting printre mamaligari ca sa strige, ce? Acum cind este frig, nu este gaz, electricitate, apa, dar mai ales potabila, ca de aia otravita sau clantzaii lor de aur (cu bai, etc…), ce sa mai vorbi-m. Asta nu este conspiratzie???

 56. Conspiratii au existat de cand lumea si vor exista pana la sfarsitul lumii, insa doar prostii nu au aflat de asta. Ce isi doresc conspiratorii in afara succesului connspiratiilor lor? Sa nu se afle ca demersul lor este real si sa ramana anonimi. Daca investigatiile, de orice natura ar fi ele, s-ar baza doar pe acte publice, oficiale, atunci lumea ar fi in totalitate subjugatata de cei care le emit. Asa ca, fiti vigilenti si folositi-va mintea cu discernamant, ca lumea GEME de prostie! Faptul ca 60% dintre romani nu pun botul la vrajeala conspiratorilor este un lucru imbucurator, dar si mai bine ar fi fost ca romanii sa fie mai activi dpdv civic.

 57. Acum nici un an, sa prezumezi ca acest Sars Cov 2 ar putea sa fie de origine hand mare în Wuhan Lab, te excludea direct din viata sociala sub acuzația de propagator de teorie a conspirației și apartenenta la Trump. Pe urma s a dovedit ca e cam adevărat și Trump avea dreptate și în privința originii virusului chinezesc…

  Teoria conspirației este orice adevăr care stânjenit elitele

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.