Pești morți din cauza apei poluate

Pești morți din cauza apei poluate în Germania. Autorităţile din Brandenburg au avertizat cu privire la moartea unui mare număr de peşti în râul Oder. Decesul peștilor a fost atribuit poluării apei din cauza secetei, informează EFE joi.

Potrivit informaţiilor postului public regional de televiziune Rbb, analizele apei râului au identificat prezenţa unei concentraţii ridicate de mercur, probabil din cauza evacuărilor industriale.

Autorităţile regionale au avertizat încă de ieri cu privire la o posibilă catastrofă ecologică, după ce, de câteva zile, a fost detectată o prezenţă masivă de peşti morţi, care, în situaţia actuală, cu un nivel al râului mult sub nivelul normal, este deosebit de vizibilă, potrivit Agerpres.

Pe partea poloneză, au fost raportate zece tone de peşti morţi, potrivit televiziunii publice germane menţionate mai sus.

Alerta de mediu pe acest râu de la graniţa cu Polonia se adaugă la situaţia alarmantă a principalelor râuri din ţară, în special a Rinului, din cauza secetei care afectează întreaga ţară.

Acest lucru afectează transportul fluvial pe râu, în principal de cărbune şi mărfuri industriale, care a trebuit să fie restricţionat la minimum în ultimele zile şi se aşteaptă să fie complet întrerupt în weekendul următor.

Nivelul Rinului la Kaub, în Renania-Palatinat, era vineri de 42 de centimetri, cu cinci centimetri mai mic decât în ziua precedentă, şi se aşteaptă ca până sâmbătă să scadă la 40 de centimetri. Acest punct este considerat a fi de cea mai mare importanţă pentru tot traficul fluvial pe Rin.

De săptămâni întregi, autorităţile germane monitorizează situaţia şi au avertizat asupra necesităţii de a reduce încărcătura de pe barjele de transport. Acest lucru face ca aceste transporturi să genereze pierderi din punct de vedere economic, care au fost parţial redirecţionate către reţeaua rutieră şi feroviară.

Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. cum poti comenta in felul acesta? toate orasele au statii de decantare si tratare a apelor reziduale, iar in alta ordine, noi nu prea mai avem industrie care sa foloseasca mercur, pesticidele pot ajunge doar din alimentele consumate de oameni si eliminate prin excretie in apa menajera, altfel cum? Detii pesticide si ai obiceiul sa le deversezi in rauri? Daca ai vazut pe cineva si n-ai anuntat ai devenit tainuitoare sau complice. pare ca ti s-a lustruit creierul de atata emotie…

  2. Hei, dar ei vor sa introduca gandaci si zburatoare fine la consum! Au metoda proprie: curatat, spalat daca e nevoie si direct in cuptoare la uscat, apoi macinat si introdus in comert in orice produs din peste ambalat la cutie de conserva sau din deseuri! Un sos cu lamaie la cutie, borcan sau bidon de 250 ml. Asta e procesul de preparare a orice hrana artificiala, doar ca pestele e natural! Succes acolo in nemturia!

  3. La noi se deverseaza tot tabelul lui Mendeleev, atat direct in rauri cat si in canalizarile oraselor[pentru a se amesteca cu apa menajera]Nimeni nu face analiza mercului,pesticidelor etc din apa ,nimeni nu comenteaza ,pe nimeni nu intereseaza.La noi totul se ascunde sub pres sub sloganul,,este in limite normale ,totul este sub control,, si toata lumea este linistita.La ei, totusi daca se intampla, autoritatile se autosesizeaza si cerceteaza cauza.

  4. sunt? ne dau lectii de protectia mediului si ei deverseaza mercur in rauri care apoi ajunge in mare/ocean si se intoarce in farfuria lumii ca sa-i orbeasca pe consumatorii de peste si fructe de mare, asta da constiinta, democratie:”Sa moara altul, nu-mi pasa”, UE se da ecologist, civilizat, dar poluiaz la greu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.