(VIDEO) Petrişor Peiu, coautor al programului de guvernare AUR

Specialiştii care au lucrat la programul de guvernare propus de AUR au prezentat vineri, în cadrul unui eveniment, mai multe măsuri care apar în acesta.

Programul este numit “Reconstruim România”.

AUR a decis să prezinte măsuri ale programului de guvernare prin specialiştii care au lucrat la implementarea acestuia, pentru că, de prea mult timp, de 34 de ani, politicienii au decis pentru români. A venit vremea ca acum să vorbească specialiştii, astfel încât românii să înţeleagă ceea ce vrea AUR să facă pe viitor prin programul de guvernare .

Petrişor Peiu, coautor al programului de guvernare AUR, a explicat în discursul susţinut o parte dintre măsurile la care a contribuit:

“Motivul pentru care cred eu că orice vorbă care se va spune aici va genera roade este acela că sunteţi, şi vă doresc să rămâneţi, partidul cu cea mai mare susţinere şi cea mai mare vizibilitate în rândul tinerilor. Eu, sincer vorbind, mi-am cam pierdut speranţa în generaţia mea, cea care a acceptat cu prea mare uşurinţă anumite lucruri. Principalul lucru care ar trebui să stea la baza acestei noi politici este viziunea şi încrederea în naţiunea noastră. Lipsa de viziune pe care conducătorii României au avut-o în anii ’90, mai ales în prima parte, ne-a adus un preţ destul de mare pe care l-am plătit cu toţii atunci când a venit prima criză pe care România a trebuit să o confrunte”, a spus Petrişor Peiu în deschiderea expunerii sale privind programul de guvernare AUR la care şi-a adus contribuţia.

Acesta a completat, despre programul de guvernare AUR, că “al doilea lucru care e extrem de important ţine de faptul că România trăieşte o dramă pe care nu o vedem spusă de nimeni, nu o vedem analizată de nimeni şi care e unică în Europa de astăzi, şi anume România este ţara europeană cu cea mai mare creştere economică integrată de când a intrat în UE, dar în acelaşi timp cu cel mai ridicat procentaj al populaţiei aflată în prag de sărăcie”. ”Cum poţi să ai o asemenea creştere economică, care să te ducă de pe locul 26 până pe 21 în UE, dar în acelaşi timp să ai 4 din 10 români aflaţi în prag de sărăcie? Este definiţia eşecului celor care ne conduc! (…) A treia idee importantă pe care aş vrea să o subliniez este că mi-aş dori ca AUR să fie mai puternic, mai agresiv, în a menţine discuţiile de astăzi în zona principalului eveniment pe care îl avem în faţă, alegerile europarlamentare. Să nu vă lăsaţi deturnaţi de discuţiile despre alte tipuri de alegeri”, a subliniat el.

Petrişor Peiu a vorbit şi despre politica energetică dezastruoasă.

”Un alt lucru reflectat în programul pe care AUR l-a definitivat este ideea că la baza scăderii competitivităţii întregii Europe stă politica energetică dezastruoasă. Şi, una din ideile importante este că România poate, încă, este una dintre naţiunile europene care pot să îşi corecteze excesele politicii energetice şi poate încă să se repună pe picioare. Astăzi avem cel mai mare preţ la energie electrică pentru firme din UE şi cel mai mare preţ pentru populaţie la energie electrică”, a precizat acesta. Totodată, Petrişor Peiu s-a referit şi la un alt punct din programul de guvernare la care expertiza sa a ajutat.

”Ultimul lucru la care aş vrea să mă refer şi la care am contribuit în acest program este politica noastră identitară şi nerenunţarea la subiectul reunirii României cu Republica Moldova. În ce sens văd acest lucru, în ce sens cred că trebuie subliniat? În sensul în care, astăzi, conducătorii oficiali ai României şi ai Republicii Moldova spun că planul este de a integra Republica Moldova în UE, un proces lung şi anevoios, care poate să coste românii din Republica Moldova ce ne-a costat şi pe noi în lipsa unei viziuni şi a unei înţelegeri şi a unei politici luminate de care a avut parte Polonia. Eu spun că românii din Republica Moldova trebuie să aibă pe masă o ofertă care să sune foarte simplu: în locul integrării europene dureroase, lungi, complicate, vă oferim reunirea cu România, ceea ce înseamnă ocolirea acestui drum, acestui parcurs dureros”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

16 Comentarii

 1. Folie verde la băștii. Pasare că porcu nu-i. Cum sa te dezvolți cu acest preț la gaze și curent electric?! Chiar daca statul ar face investiții masive nu ai forță de muncă😂Calificată.Apoi cine să facă reforma administrativă?! Trebuiesc concediați 500000 de bugetari. Că sa iei masuri dure trebuie sa ai majoritate in parlament? Aur va avea?! Mă îndoiesc. Acest program este vorba unui clasic in viata-Sa fie bine, că sa nu fie rau😀

 2. Una e teoria și spectacolul tv alta e practica și e greu sa pui în practică un program când ai un PNRR făcut de Ghinea la Indicațiile Bruxellului.
  Vă aduc aminte că în timp ce Ghinea masgalea PNRR-ul Belferul moțăia prin palat între două navete.
  Acuma PSD-ul încearcă să facă slalom printre jaloanele lui Ghinea că sa mai obțină euroii „negociați” de Belfer.
  Cu acest PNRR ne-am distrus producția de energie,agricultura etc..
  Și îl loc sa primim de la înalta poartă miliardele de euroi,vreo optzeci și ceva după spusele aceluiași Belfer ne-am îndatorat cam cu atâta fara jaloane.
  Cam asta-i situația în prezent,am fost sacrificați fara milă ,fără remușcări,slava Ucraina.
  Noi o să rămânem săraci și prostiți!
  Petrișor Peiu e profesor universitar și un mare patriot,eu l-am urmărit în câteva emisiuni,îmi place ,numai că trebuie să ai cine sa aplice programul ,să se alinieze astrele!

 3. Să fie naționalizate averile hoților făcute prin furt in ultimii 34 de ani de către hoții români sub umbrela americanilor! Tineretul bovin sa poarte uniforma la școală și să se facă instrucție cu toți handicapații! La hoți sa li se taie o mana! Cei care și-au tras viloaice cu 50 de camere sa plătească pana -i ustura in cur de hoți care au supt sângele poporului. Să fie desființați doctorii copy-oaste! Să se introducă serviciul militar obligatoriu! Jos imperialismul!

 4. Nimic de oprirea aducerii de străini în țară și de trimiterea acasă a celor ce deja sînt aici!
  Nimic de oprirea supravegherii și, așadar, urmărirea românilor și prin camerele video de pe aproape orice stîlp.
  Nimic de poftitul acasă al celor cîteva milioane de români ce și-au luat lumea-n cap.
  Mai nimic de împărțirea bunăstării și sărăciei cît mai cinstit.
  Nimic de armata de funcționari de la stat.
  Nimic de scoaterea soldaților străini.
  Nimic de oprirea subvenționării așa ziselor energii verzi.
  Nimic de revenirea la tarife la energie și gaze.
  Nimic de pedepsirea celor ce-au greșit de bună voie și a celor fără de voie.

 5. Ce clară ne e Claritatea !
  Să votăm tot Partidul Comasat Român !
  PeCeRe = PeZeDe + PeNaLe = ❤
  Si pe Românul absolut, măCiucă…ăăă
  măR🤮g…
  ●{RumburKK- PeZeDea TL & TM -RumburKK}●

 6. Peiu a acceptat oferta celui care-l ascultă, ‘ce nu știe’ este că ‘Înalta Poartă’ nu agrează naționalismul/suveranismul pentru că ea visează la SUE.

 7. Saracu Peiu,parea om serios…in afara de propaganda ,niste proiecte concrete,nimic,nimic

 8. Si prostia are „desteptii” ei.Acest Peia alaturi de Simion este ca un fazan langa un porc.

 9. Calin Gandesti ca un infractor ce se lamenteaza ca il vad cameree. Dar nu zici nimc de reducerea infractionalitatii,de reducerea prostiei sau hai,de disparitia pensiilor speciale.Acest papagal haurit zis Peia,chiar daca nu fac nimic,tot va lua pensie speciala.Pentru ca niste prostovani ca voi ii va da votul.

 10. Incep sa cred ca tot grupul Gold, nu-i decat o adunatura de derbedei prorusi, care nu fac decat sa execute ordinele Moscovei

 11. Sunt indivizi care bat campii,slugile pesede,usere,penele ataca. Bai lichelelor, Peiu e o persoana inteligenta,onesta, cu caracter si demnitate,cu cultura, la distante mari de gunoaiele voastre din pesede,penele,usere care ne conduc si care au dus si duc tara la dezastru si care, ar trebui sa stea la bulau daca Romania ar avea justitie:spagare,analfabete,incompetente, cu diplome si doctorate copy-paste, facute la misto.Sa-i luam pe rand: dintrun parlit de vanzator de vopsele a ajuns prim ministru si se vrea presedinte cu scoli si diplome facute mai josnic si mai rusinos decat aia care se tratau cu Stefan Gheorghiu. Jafurile de institutii de invatamant de azi care scot puslamale analfabete cu diplome la Kg sunt cu mult sub acel Stefan Gheorghiu. Astia seamana la competente cu ministrul ala de bancuri al lui Petru Groza,il chema Zaroni. Aliatul lui ciolhache din penelea,juvetele de Valcea e de aceeasi factura,impunge cand vorbeste si pune lumea pe fuga cand scoate ingleza din gura, pe nas si buze,face tara de ras si ca astia doi un pomelnic intreg.Nu mai vorbim de cei pe care i-au plantat pe la primarii sate si orase:chelneri,tractoristi,interlopi,hoti si banditi si multe multe alte lighioane.Rideau de Ceausescu; astia sunt la kilometri departare de el.Ceausescu a lasat in urma lui lucrari marete pe care altii in sute de ani nu le-au facut ptr ca erau tot ca astia, trantori la lene,hotie si spaga, lichele.A lasat tara cu fabrici,uzine,centrale electrice,zero datorii,etc.,etc sa aibedupa 89 turma de mizerii ce vinde si fura. Daca nu construia locuinte in care multi stam acum cu astia dormeam la corturi. Ce fac astia acum le zboara vintul si arde focul AUR este partidul care va schimba tara in bine.Sunt disperati daca va fi asa ptr ca ii asteapta pe multi stuful,canalul si Poarta Alba.Pentru hotii i-au dus la canal comunistii,nu ptr ca au strigat lozinci.

 12. popescu O persoana inteligenta și onesta nu se încurcă cu golanii din haur. Știi tu,omul este onest pana ii vezi caracterul sau anturajul.

 13. Aveți curaj! Dacă chiar va ajunge sa guverneze Aur, veți fugi în scurt timp ca dracu de tămâie de asa zisul program. Tinerii doar nu credeți ca susțin AUR din cauza programului. Pe de alta parte România chiar ar merita o cădere jos, jos de tot. Poate se va reseta astfel.

 14. Si inginerul asta este legionar ? Deci, toata Realitatea lui Gusa a sustinut legionarii dupa condamnarea lui Dan Diaconescu. Mijto, sa inteleaga si aia care fac paravan.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.