Phil Foden. Manchester City a ”intrat în cărţile de istorie”

Manchester City a ”intrat în cărţile de istorie” cu al patrulea titlu consecutiv de campioană a Angliei la fotbal, a afirmat, duminică, mijlocaşul ofensiv Phil Foden, care, la vârsta de 23 de ani, numără şase titluri în Premier League, informează AFP.

„Este dificil să spui cuvinte potrivite pentru ce am reuşit astăzi (duminică, n. red.). Nicio echipă nu a mai făcut-o până acum (să câştige patru titluri consecutive), noi am intrat în cărţile de istorie”, a reacţionat Foden la postul Sky Sports, după victoria cu 3-1 în faţa lui West Ham United.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a înscris o dublă în primele 18 minute şi a lansat-o pe Manchester City spre victoria finală, ajungând la un total de 19 goluri în acest sezon.

„Vedeţi ce reprezintă asta pentru suporteri şi pentru noi, jucătorii, care muncim un an întreg pentru un asemenea moment”, a adăugat cel care a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2023-2024.

Antrenorul său, Pep Guardiola, a afirmat, la rândul său, că a încercat să se gândească la acest al patrulea titlu consecutiv „în ianuarie/februarie”.

”Mi-am spus de ce nu? Nimeni nu a făcut-o. Din experienţă, noi ne gândim la titluri cu două luni înainte de final. În noiembrie şi decembrie, nu este bine să te gândeşti”, a adăugat tehnicianul catalan.

„Când am venit aici, dacă cineva îmi spunea că voi câştiga şase titluri în şapte sezoane, i-aş fi spus că este nebun, nicio şansă… Acum, iată este vremea noastră”, a adăugat Guardiola, referindu-se la precedentele generaţii de campioane, Manchester United, Liverpool şi Chelsea.

„Nu am un secret pentru a câştiga. El constă în multă muncă. Şi nu spun că sunt un antrenor slab, dar am o susţinere incredibilă din partea clubului”, a adăugat tehnicianul pentru Sky.

Manchester City a câştigat pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei, o performanţă pe care nicio altă echipă nu a mai realizat-o anterior, duminică, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia West Ham United, în etapa a 38-a (ultima) a sezonului 2023-2024 din Premier League.

Elevii antrenorului Pep Guardiola s-au impus prin dubla lui Phil Foden, cel mai bun jucător al sezonului (2, 18) şi reuşita lui Rodri (59), în timp ce „ciocănarii” au replicat prin Mohammed Kudus, autorul unui gol spectaculos din foarfecă, în finalul primei reprize (42).

Manchester City, care a suferit doar trei înfrângeri pe parcursul sezonului actual, a obţinut al şaselea titlu de campioană naţională în şapte sezoane şi al 10-lea din istoria sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.