Pianistul din Oradea care a stabilit un nou record mondial!

Performanţă de aplaudat! Pianistul orădean Thurzó Zoltán, dublu recordman Guinness, a stabilit, miercuri, un nou record mondial, de înălţime, cântând la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass, din India, regiunea Ladakh, la altitudinea de 5.798,51 metri, cu 300 de metri mai sus decât la performanţa sa anterioară.

El şi-a doborât astfel propriul record de înălţime, stabilit pe Everest, la 5.325,77 metri.

„Pe 12 iunie 2024 în Himalaya din India, între orele 09:58:15 – 10:39:40 ora locală (asta este 07:28:15 – 07:59:40), am cântat nouă piese clasice de pian. Am petrecut în total 31 de minute şi 40 de secunde cântând la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass. După aceea am cântat patru imnuri: maghiar, secuiesc, român, indian,” a transmis, pe pagina sa de Facebook, pianistul.

În timp ce cânta la pian, temperatura era cuprinsă între 0 şi minus 5 grade Celsius, dar, din cauza vântului puternic, temperatura reală s-a simţit mult mai puternic, de – 10 grade, sau chiar -13 grade C. După întoarcerea acasă, va face toate demersurile pentru recunoaşterea noului record mondial Guinness.

„Dacă totul merge bine, în curând voi fi oficial de trei ori deţinător al recordului mondial Guinness la două categorii. Acest proiect a fost o provocare diferită şi mai periculoasă decât cântatul la pian pe Muntele Everest, fără experienţa acumulată acolo, proiectul actual ar fi fost imposibil,” a afirmat Thurzo.

Celelalte două recorduri stabilite anterior de Zoltan au fost cele pentru concertul la cea mai mare altitudine pe Muntele Everest şi cel mai lung concert-maraton din lume, de 130 de ore.

Scopul eforturilor sale pe plan mondial are ca obiectiv înfiinţarea unui Muzeu al Muzicii în oraşul său natal, Oradea, în condiţiile în care familia sa, muzicieni de trei generaţii, deţine un important patrimoniu muzical. Pianistul speră că, prin aceste performanţe Guinness, va atrage atenţia lumii pentru a-şi realiza visul.

„Aş vrea să merg în multe locuri să cânt la pian şi cu fondurile strânse acolo să ajut Fundaţia ‘Music Museum’ (…) să cumpăr clădirea de 500.000 de euro. Aşa cum un pârâu nu poate trece printr-o stâncă din propria forţă, ci prin perseverenţa sa, aşa sunt şi eu. Muzeul de Muzică pe care aş vrea să-l creez în Oradea este o forţă mai mare în spatele meu decât forţele şi obstacolele pe care le întâlnesc în faţa mea. Sunt încrezător”, a transmis pianistul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. La Innaltzimea de 5700 de Metrii este Aerul Foarte Curat! Am simtzit eu Aer Curat la 2000 de Metrii la Sfinx din Busteni ! Dar la 5700 de Metrii ?

  2. Dacă mă sui în avion cu un pian pe baterii se cheamă că-i bat recordul.Urmează doinitul de jale din cimpoi în groapa Marianelor.Ăsts dă record…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.