Piaţa Constituţiei. Taximetriştii continuă protestele

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă miercuri protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în regim de urgenţă, a unui act normativ care să reglementeze activităţile de transport alternativ.

Protestul taximetriştilor a fost anunţat pentru perioada 26 – 28 februarie 2024.

Preşedintele organizaţiei, Remus Nedelcu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că taximetrişti membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) vor intra în greva foamei dacă nu le sunt soluţionate revendicările după cele trei zile de protest.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

 1. Taxidermisti, fermieri, om de afaceri, muncitori, majoritatea in lume isi dau seama ca viata devine mai grea. Cind toti protestatarii se vor uni fara sa fie infiltrati de sistem elita conducatoare va face un pas inapoi.

 2. ce misto e sa sofezi masina in romanica si dispecerul sa incaseze banii in USA…
  afacere faina…si e impozitata de stat corespunzator…ciubucarul nu are pensie, nu are asigurari sociale, …si banul zboara fain frumos in the USA…
  la fel si pentru amaritzii care dau din picioare pe biciclete sau muncesc in fumul plitelor de prin bucatarii…parte din efortul lor ZBOARA IN USA…IN SPANIA….IN BRICS–AFRICA DE SUD…
  Ne-am modernizat…neam inegrat…si muncim fara sa se vada nimic de 35 de ani in capitalism…
  ahhh…se vad…nenumarate tinichele fabricate in jermanica…banu la ei…si infatuarea la romanistan…
  E PLIN DE PROSTANACI IN BMWuri si MERCEDESURI in Bucuresti…vai de capul si de mama lor de opincari

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.