Cum-necum, piața imobiliară duduie

În luna iulie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 57.310 de imobile, cu 4.364 mai multe față de luna iunie, anunță Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna iulie este cu 2.016 mai mic față de perioada similară a anului 2021.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în iulie 2022, în București – 11.370, Ilfov – 3.417 și Cluj – 2.923. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Olt – 283, Călărași – 288 și Covasna – 295.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în iulie 2022, a fost de 23.656, cu 3.981 mai mic față de iulie 2021. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 5.563, Brăila – 1.835 și Ilfov – 1.712. La polul opus se află județele Sălaj – 58, Covasna – 76 și Olt – 87.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a șaptea lună a anului 2022 sunt Buzău – 814, Dolj – 601 și Arad – 570.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Poate, dar cîte au cumpărat oameni de rînd și cîte fonduri de investiții? Parcă în State 25% sînt cumpărate de asemenea rechini.
    Casele și pămînturile ar trebui apărate de orice fel de speculanți străini sau din România. Sînt împotriva îngrădirilor de orice fel, acești speculanți doar nu trebuie încurajați și pleacă cu coada între picioare. Dar cei ce conduc, guvernanții de la orice nivel, stau capră în patul acestora.

  2. A dat semnalul servicile, cumpărați că dacă va prind în decembrie aia cu coasele draci mâncați…numai cocalari în românia asta…

  3. Păi nu cred,..Statistica românească e ca și istoria românilor,. o poveste,. Poate duduie ceva ca un ecou in capul vidat al jurnalistului,..Vezi câte executări silite sunt deja, bănci a căror locuință nu trebe nici la dreaq. Și grosul abia urmează,.de poți alege ce și unde vrei,..problema va fi doar lipsa de valoare a banilor, rechte euro, dollar sau lei,. poate doar de vinzi pentru ruble sau juani,.. mai merită..

  4. Banii scosi la inceputul razboiului din Ucraina s-au dus in imobliare o buna parte. De frica inflatiei galopante se baga bani multi in imobiliare. Reversul medaliei e prabusirea pietei imediat dupa intrarea in recesiune puternica si cresterea dobinzilor pe euro in principal, adica in doar doua maxim trei luni. Preturile au explodat in ultimele trei saptamini si cel mai probabil o sa cada de sus. Inflatia nu este una cauzata de tiparirea banilor in exces ci este complet artificiala creata de pretul utilitatilor inceputa anul trecut, curent electric, gaze, continuata cu petrol si distrugerea peitei de gaze eruopene anul acesta. Va fi rau

  5. Normal.piata e inundată de euro.a cărui valoare scade rapid.pentru că e pe moarte.vindeti imobile și primiți hârtie igienică.

  6. Bagă românache cel sărac, plătit cu salariu minim pe economie, banu’ în case, ca să nu-l prindă inflația cu modestele economii sub saltea.
    Mă întrebam de ce, oare, sunt atât de puține ipoteci în Covasna. Am aflat, ungurii bagă banii în ruble (asta e, Ursule, mi-ai ridicat-o la fileu, nu te-am iertat).

  7. E vrajeala de 0,0002 lei pentru manipularea naivilor! Cunosc cateva cazuri care au achizitionat case dar sunt de la vanzatori tot romani si NU case pe credit! E august si, de obicei venea diaspora masiv acasa. Ce sa vezi, strazile, pietele goale, doar cativa rromi care au venit la scandaluri cu gura mare! In rest, aceeasi oameni bastinasi, ii recunosti dupa mers si expresia fetei.

  8. Observ incă o dată că cei care comentează ințeleg mai bine fenomenul decât jurnalistul plictisit care nu iși pune intrebări și nu face o evaluare…

    Adevărul e ușor de ințeles:
    1. vine recesiunea,
    2. este inflație: lumea bagă cashul in imobiliare ( de aceea sunt cumppărate cu cash nu cu credite care au explodat).
    3. nu trebuie neglijat nici factorul ucrainian. Din sutele de mii car vin aici o parte iși iau case.
    4. Plus explicația cu diaspora, români care iși aduc economiile acasă pentru vremuri negre.

    e nebunia dinaintea prăbușirii…
    Deja in 3 luni vom vedea recesiunea, iarna, corecții mari pe prețuri.

  9. Faza cu duduiutul, nimic mai fals. Stau in marginea unui oras mare. Siruri de 24 de case, 70% finalizate si inca nu este mutat un singur proprietar. In 2017, se vindeau la faza de proiect, acum sunt gata zeci si zeci de case, dar nu mai sunt clienti. Oamenii sunt retincenti, dobanzile pe IRCC si deja sunt ingrijoratoare, inflatie duduie, nu prea vad unde duduie imobiliarele. Asta stire e din seria identica cu s-a ieftinit combustibilul sau se maresc salariile in Romania, cu 20% din nimicul ramas de dat din 2022 la bugetari 😀 Vorbe tata, acusi se prabuseste toata sandramaua.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.