
Piedone și-a ridicat în cap și industria ospitalității. Mediatizarea unor probleme izolate din industria ospitalității aduce grave prejudicii României, susțin reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), care își reafirmă angajamentul pentru o colaborare constructivă cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și alte autorități de control.
‘FPIOR își exprimă aprecierea pentru eforturile depuse de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în asigurarea unui mediu sigur și conform pentru consumatori. Considerăm că o colaborare strânsă între autorități și operatorii economici este esențială pentru menținerea standardelor înalte în industria ospitalității, însă mediatizarea unor probleme izolate aduce grave prejudicii României’, se arată într-un comunicat al federației.
Potrivit președintelui HORECA București, Cătălin Mahu, FPIOR își oferă public sprijinul și platforma pentru dialog atât pentru ANPC, cât și pentru agenții economici membri, cu scopul ‘de a educa și forma, nu de a amenința și sancționa’. ‘Invităm la dialog, informare și consultare reprezentanții autorităților publice de control, în spiritul unei colaborări constructive reciproc avantajoase’, a transmis Cătălin Mahu.
La rândul său, vicepreședinte Asociației Ospitalității Bihor (AOB) – Bihor, Csaba Ludusher, consideră că expunerea publică a unor situații marginale poate aduce un prejudiciu întregii industrii, afectând percepția publicului asupra unui sector.
‘Suntem conștienți că, în orice domeniu, pot apărea situații izolate care nu reflectă standardele generale ale industriei. Astfel de cazuri sunt marginale și nu reprezintă imaginea de ansamblu a ospitalității românești. Considerăm că expunerea publică a acestor situații marginale poate aduce un prejudiciu întregii industrii, afectând percepția publicului asupra unui sector care, în ansamblu, performează la standarde înalte’, a subliniat Csaba Ludusher.
În acest context, FPIOR invită la dialog, informare și prevenție.
‘Credem că acțiunile preventive menite să stimuleze conformarea voluntară a operatorilor economici la regulile și obligațiile legale pot fi realizate cel mai eficient prin intermediul unor evenimente de informare, consiliere și dezbatere. Acestea ar trebui organizate în parteneriat de autoritățile de control (ANPC, ANSVSA, DSP) și patronatele reprezentative pentru industria ospitalității’, a adăugat președintele HOTRECC – Iași. Alex Costea.
De asemenea, RESTO Constanța își oferă sprijinul pentru ANPC și pentru agenții economici, în primul rând pentru a informa, sprijini și educa operatorii și nu pentru aplicarea directă a sancțiunilor.
‘Statul nu trebuie să fie în război cu contribuabilii și cu firmele oneste, ci cu evaziunea fiscală și reaua-voință, care reprezintă excepțiile și nu regula. De aceea, este esențial să ne concentrăm eforturile comune asupra combaterii acestor abateri, fără a afecta negativ imaginea generală a industriei ospitalității. De exemplu noi, Patronatul RESTO Constanța și Patronatele Eforie, Costinești și Mamaia Nord, colaborăm de ani la rând cu ANPC și derulăm chiar acum o întreagă campanie de control voluntar (la cerere) cu Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Operatorii de pe Litoral și din întreaga industrie își doresc să lucreze conform standardelor legislației și se supun de bună voie acțiunilor de control, informare și de prevenție’, a adăugat președintele RESTO Constanța, Corina Martin.
Nu în ultimul rând, federația patronală a reiterat angajamentul FPTIOR de a contribui la dezvoltarea unei industrii a ospitalității ‘performante și responsabile’, care să asigure protecția consumatorilor și să promoveze excelența în servicii, ‘însă nu suntem de acord cu promovarea excesivă a unor cazuri izolate care aduc prejudicii unei industrii întregi, în plină dezvoltare’.
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România este cea mai mare organizație națională din domeniu, care reunește peste 1000 de companii. Federația are ca misiune reprezentarea membrilor în relația cu autoritățile centrale, protejarea și promovarea intereselor actorilor din industrie la nivel național și internațional. FPIOR sprijină structurile asociative locale și încurajează colaborarea între membri și partenerii federației pentru dezvoltarea unui sector al ospitalității puternic, rezilient și inovator, capabil să facă față provocărilor.
Operatorii din industria bijuteriilor îi sar la gât lui Piedone
Nu cu ANPC trebuie sa discute Horeca ci cu consumatorii nemultumiti.ANPC trebuie sa vada si sa ia masuri in urma sesizarilor consumatorilor.Preturi exorbitante pe cazari de 3 -4 stele care sunt de 2 stele si speculate in preajma sarbatorilor.Apropo de hotelul Bucegi din Sinaia ,bataie de joc la micul dejun si cazare.
Piedone isi ridica in cap toti hotii, mafiotii si speculantii.
Afurisitul, nu vrea sa inchida si el ochii si sa-si ia tainul ca si cei de dinainte!
Ca Piedone ar trebui sa fie toti cei care controleaza orice domeniu……[Rumburak]
Mizeria de salarii se vede in mizeria din farfurii. Din ce traiesc salariatii „industriei evaziunii fiscale” ? Din hotie, precum patronii lor.
@ Dacă ”Piedone” acționează la brutării în favoarea lui ”Corleone” Dragomir și în defavoarea lui Vasilescu consilierul care ,,mănâncă din pâinea zilei de mâine” a lui Isărescu ?
cică cazuri izolate,da în niciun restaurant locație etc nu s-a găsit măcar unu în regulă. la gramaj fură toți
Un exemplu de hotel 4 stele in Predeal, modernizat cu bani europeni. Paturi cu saltele suprapuse, ultima pe tablie, veche si rupta, dulap si rafturi fara usi, un singur scaun in camera, fara mic frigider, fara un meniu pranz si cina. Are restaurant, personal canci si mancarea adusa de la alt restaurant… Pe balcon din lemn, nicio banca, ori un scaun plastic de stat la aer. Deci 4 Ursuleti dar nu merita nici 3….
Un exemplu de hotel 4 stele in Predeal, modernizat cu bani europeni. Paturi cu saltele suprapuse, ultima pe tablie, veche si rupta, dulap si rafturi fara usi, un singur scaun in camera, fara mic frigider, fara un meniu pranz si cina. Are restaurant, personal canci si mancarea adusa de la alt restaurant… Pe balcon din lemn, nicio banca, ori un scaun plastic de stat la aer. Deci Ursuletul….
Sa vă fie rușine nenorociților…v-ați îmbogățit pe seama proștilor…
Bă boule, las ustensilele de jale din bucătărie, dar gramajul cum e bă boule?..
Se fură cât china în acest sistem horeca…
Felicitări Dle Piedone!.
Ha, ha! “Situații marjinale“ zâc jmecherii crâșmari. Intrebaț-i pi clienț’ să videț’ iei ce zâc!…Marjinal dicăt să respectă lejia!
Da mă, numai pot eu de ei, sa se pună la punct cei vizați și pe urmă mai vorbim.
Să-și schimbe utilajele si tigaile ruginite, să-și ia vitrine frigorifice.
Lasă că sunt și operatori care au fost controlați si au fost în regulă.