Piloții de raliu Vali Porcișteanu și Adrian Grigore, demonstrație de excepție în Capitală

În parcarea București Mall a avut loc, la sfârșitul acestei săptămâni, o demonstrație auto de excepție a campionilor de raliu Vali Porcișteanu și Adrian Grigore.

Demonstrația auto a avut loc în cadrul proiectului „Ora de Educație Rutieră” susținută de echipa asociației EDIT, iar cei doi piloți au captat atenția publicului cu întoarcerile periculoase și drifturile pe care le-au executat.

Mai mulți copii din capitală s-au putut bucura sâmbătă de un spectacol complet, asociația EDIT pregătind pentru cei mici și o oră de „patrulă școlară” la care au fost prezenți polițiști din cadru Poliției Locale București. Bucuria cea mai mare a copiilor a fost inspectarea mașinilor și motocicletelor polițiștilor, cu care s-au fotografiat și pe care le-au analizat în detaliu întrebând ce face fiecare buton în parte.

Despre proiectul asociației EDIT și despre una dintre cele mai mari probleme întâlnite în trafic, campionul de raliu Vali Porcișteanu mărturisește: „Văd în fiecare zi șoferi părinți care folosesc cu încredere centurile de siguranță pentru ei, în timp ce își lasă în voie copiii să „zburde” prin mașină ca și cum ar fi în parc sau acasă. Este foarte important să schimbăm mentalitatea oamenilor, dar, din păcate, asta se poate face doar cu generațiile viitoare.

Prin „Ora de Educație Rutieră” cei mici vor fi îndrumați pe calea cea bună de la bun început și vor înțelege ce înseamnă să fii educat, să ai bun simț și să îți pese de „semenii” tăi din trafic”.

„Ora de Educație Rutieră” s-a desfășurat pe parcursul a 4 săptămâni în 60 de școli din București, astfel peste 10.000 de copii au participat la cursurile de 50 minute despre regulile de circulație, importanța respectării lor dar și familiarizarea elevilor cu terminologia de specialitate.

„Ora de Educație Rutieră” a fost susținută în școli de către studenții voluntari de la Facultatea de Psihologie, iar organizarea cursurilor a fost făcută într-o manieră non formală. Conceptul modern de educație privește educația ca “Lifelong Process”, un proces de învăţare care se desfăşoară pe tot parcursul vieţii, spre deosebire de conceptual tradiţional, în cadrul căruia educaţia se dobândeşte în cea mai mare parte în timpul şcolarizării formale.

Marina Dumitru

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.