
Guvernul caută soluții pentru a menține mai mult timp prețul plafonat la gaze, nu doar pentru economie, ci și pentru populație, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu.
„Pe lângă investițiile publice din bani europeni, trebuie să aducem și investiții private în economie. Este foarte important că producătorii germani din industria auto anunță în ultimele zile relocări în România datorită costurilor mai reduse. Faptul că avem gaz ieftin contează enorm și, de aceea, ne gândim la soluții pentru a menține pentru mai mult timp prețul plafonat la gaze, nu doar pentru economie, ci și pentru populație„, a precizat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.
Potrivit prim-ministrului, se văd deja și investițiile în producția de energie.
”Sunt aproape 2.000 de MW noi, din care aproape jumătate sunt de la prosumatori. Fondul de mediu anunță acum că alți 20.000 de beneficiari pot instala panouri fotovoltaice cu banii de la stat, câte 30.000 lei pentru fiecare proiect’, a adăugat Marcel Ciolacu
”Decizia privind mecanismul de plafonare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale va fi luată în Guvern şi ne aşteptăm ca până la finalul săptămânii viitoare să avem o decizie finală„, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, acum două zile.
Nu mai mințiți poporul cu „PLAFONAREA”. In România nu se mai face plafonare de prețuri. In România se practică COMPENSAREA. Chiar dacă pentru mulți consumatori, nu este nici o diferență, pentru că ei tot atât plătesc, pentru furnizori este o diferență colosală. La plafonare, statul stabilește un preț maximal peste care furnizorul nu poate să treacă, adică nu poate cere pe kWh mai mult decât prețul plafonat. Compensarea înseamnă că furnizorul cere cat vrea el consumatorul plătește o parte iar statul plătește diferența. Deci diferența de preț este plătită furnizorului de statul Român, din ce? Pai tot din banii noștri. Ia uitati-va pe facturi și o să vedeți că statul plătește/kWh mai mult decât voi, consumatorii, cu excepția Hidroelectrica. Adică politicienii, in cârdășie cu furnizorii, le asigură acestora profituri nesimțite fara că noi, consumatorii sa simțim direct. De-aia nu mai are statul bani. Că în fiecare an plătește miliarde € către companiile străine furnizoare de energie, pentru compensarea consumului nostru.
O soluție: impozitați tot adaosul bǎieților deștepți din energie, ce depǎșește 5%, cu 99% și nu va mai fi nevoie de nici o plafonare, prețurile vor scǎdea automat. Simplu, nu-i așa? Dar voi preferați sǎ mințiți cu „prosumatorii”, cu geamurile fotovoltaice care nu produc nimic fiindcǎ nu e destul soare etc.
De ce mințiți, mǎ? Nu vǎ este rușine?
Prostumatori, moriști și oglinzi, toate dezechilibrează SE (Sistemul Emergetic); ba fac prea mult și unele generatoare termo sau hidro trebuie să oprească, ba prea puțin și atunci aceleași generatoare trebuie să pornească. Porinirile și opririle se fac cu pierderi și cheltuieli pe seama lor.
De aceea termocentralele pe cărbune, pe lîngă certificate de CoDoi ce fac către jumate din prețul final, nu sînt rentabile.
Cine ia caimacul? OMV Petrom. Au singura termocentrală pe gaze, ce intră și iese din SE fără costuri, la Brazi iar MW de echilibrare e plătit regește, monopol. De aceea cea de la Iernut, de stat, este în retehnologizare fără sfîrșit ca să se pompeze bani în OMV. Desigur și hidrocentralele pot face același lucru dar sînt puse să lucreze pe semințe, în bandă.
Răd bă chinezii de voi Megawacilor , cu solarele astea . Vă iau banii la” Giamuri multe , cum le luau banii cărciumarul la PROStUMATORI , la bodega ^giamuri multe . Ce faceți bă cu ele ? Ăstea scot zamă cănd e SOARE , mai era unul în ”Poveste-Prostia omenească” a lui Creangă , de vrea să ia Soarele-n târnă să-l bage-n casă . Ce corent de 2 bani faceți cu ele – cănd n-are nevoie nimeni de el ? Iarna , seara cu căt luați bă , MEGAWACU ? Acuma iar vă bișnițează cu bateriile de stocare – cu pământuri rare – se bagă și Trump , a găsit GUGUȘTIUCII . Cu Pb, Li , Be, Cu astea nu se PĂLUIAZĂ ? Solarele Și morile de vănt erau dinaintea lui Arhimede . Fraierii ăia Faraday , MAXWELL ,Siemens , TESLA ce și-or mai fi bătut capul aiurea ? Ce zici Ciolace și Burduje, ”valutiștii ăștia habar n-aveau de gogoși umplute cu SMAC.
Solutiile sunt la zecile de mii de la stat cu zeci de mii de euro/luna,cu prime tot asa de mari!!!si voi le-ati gasit la alocatii si la pensii?!?la proiectele degeaba!
Mă,.De ai ceva in propria ogradă,. de te lauzi și cu moleculele din Marea Neagră,. De ce puii mei ai de plafonat , de regularizat și de scumpit ? E absurd și la mintea rumînului..
Avem mulți pensionari angajati la curent si gaze .ei sunt pensionarii securisti cu salar de 50.000 de lei pe luna.din cauza asta este scump gazul și curentul.
„Prețurile gazelor în România au ajuns mai mari cu 44% decât cele din UE și asta în timp ce țara noastră este cel mai mare producător de gaze din Uniune. Între timp, se importă la greu, din țări care nu extrag nicio moleculă de gaz, iar securitatea aprovizionării la intern este pusă sub semnul întrebării, cu toate asigurările date de oficialii Guvernului. Specialiștii în energie spun că prețurile mari ar fi cauzate de specula făcută pe bursă, pe fondul unor cantități insuficiente de gaze naturale.”
Cum poti sa cumperi gaze la preturi maxime,pe ale tale le vinzi strainilor pe preturi de nimic,nu extinzi reteaua de gaze in tara,dar ai preturi la gaze mai mari de 3 ori de at ale tarilor care nu produc gaze,nu mai vorbim de compararea salariilor?!?tot copiii si pensionarii sunt de vina?
Tari din UE, cu productie de gaze zero, au preturi mai mici, pentru ca importa din Rusia la preturi bune. Cauza : inflatia de cozi de topor si tradatori de la Bucuresti.
recuperarea OMV! Si alt guvern si veti vedea miracolul romanesc.