Două vagoane ale unui tren au deraiat

Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat, marţi , în judeţul Teleorman. S-a declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

UPDATE Pasagerii trenului care a deraiat, marţi, la Drăgăneşti de Vede au fost preluaţi de un alt tren, sosit la locul incidentului, informează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, Planul Roşu de Intervenţie activat la momentul producerii accidentului feroviar a fost dezactivat.

„La ora 18,15, trenul 9006 – REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la faţa locului pentru preluarea pasagerilor. În cel mai scurt timp, persoanele au urcat în tren, care a început deplasarea spre Bucureşti”, precizează ISU Teleorman.

O persoană a fost rănită în accidentul feroviar de la Drăgăneşti de Vede, unde două vagoane au deraiat. Este vorba despre o femeie de circa 36 de ani, conştientă, cooperantă, care a acuzat un traumatism la spate şi a fost transportată către unitatea de primiri urgenţe. Alte două femei, de 72 de ani şi, respectiv, 85 de ani, au avut atac de panică, au primit primul ajutor, dar au refuzat să fie transportate la spital.

Circulaţia feroviară a fost oprită marţi după-amiaza pe relaţia Roşiori – Atârnaţi, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596 Craiova-Bucureşti Nord, unde se află circa 200 de călători, a anunţat CFR SA.

Potrivit informaţiilor transmise în Dispecerat, niciun călător nu a fost rănit.

„Trenul 1596, care circulă în relaţia Craiova – Bucureşti Nord, a plecat din staţia Roşiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunţat telefonic dispeceratul de circulaţie faptul că, în zona semnalului de intrare în staţia Atârnaţi, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii. Din primele informaţii, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenţie ale SRCF Craiova urmează să ajungă la faţa locului”, precizează compania feroviară.

Călătorii din trenul IR 1596 vor fi preluaţi de trenul R 9006, pentru destinaţia Bucureşti Nord, iar celelalte trenuri, care tranzitează staţia Atârnaţi, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri, au mai transmis reprezentanţii CFR SA.

Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul judeţului Teleorman a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.
La accident au fost alocate 1 maşină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SAJ.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Trimiteți-i înapoi la școală pe mecanici că data viitoare o să ne ia cu salvarea nu cu trenul. Măi oameni tălâmbi sunt meserii unde nu poți să pui pe oricine. Și căutați-i și la cap că unii au neuronii cam nervoși. La mine în oraș un șofer de autobuz și-a pus mintea cu unul amator și a rănit cinci pasageri. Judecați cu capul măi!

  2. Sa recunoasatem ca este totusi o performanta. Trenul ar fi putut deraia cu totul, iar acum sa-l cautam cu scafandrii prin raul Olt.
    Cei de la CFR merita chiar un premiu……[Rumburak]

  3. Deci din 3 vagoane au deraiat doua la o viteza de 40 de km la ora.Si ministru transporturilor este inca in functie,e beat manga si acum de gat cu Tudose ca au castigat alegerile.Mai acum cateva minute niste cetateni scoteau bucati de asfalt cu degetele de la podul ala vestit de la Braila.Cica e vina constructorului si ca e in garantie.Animalele politruce l-au dat in folosinta si au permis traficul inainte de RECEPTIA FINALA.Practic politrucii au EXONERAT firma constructoare de orice responsabilitate .Oare cate zeci de milioane de euroi au luat Ciolacu,debilul ala de la transporturi si Tudose omul baltilor sa dea drumul circulatiei nesupraveghind nici macar tonajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.