Plângere penală pe numele lui Rafila

Plângere penală pe numele lui Rafila. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, că a depus o sesizare penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi la Parchetul European care îl vizează pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Plângerea penală are legătură directă cu un contract de consultanţă semnat „în mod discreţionar şi abuziv de către ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu foştii colaboratori de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”, a precizat Emanuel Ungureanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

„Vorbim despre suspiciuni de fapte penale extrem de grave, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune. Mă refer în sesizarea, care are 12 pagini, la contractul de consultanţă pe care l-a făcut în luna iunie 2022 domnul Rafila contrasemnat de secretarul de stat Alexandru Rogobete, contract de consultanţă de 20 de milioane de euro care nu are absolut nicio justificare din punct de vedere a ceea ce înseamnă legea responsabilităţii fiscale şi oportunitatea pe care ar trebui să o gândească orice ministru când cheltuie mai ales bani europeni. Şi mai ales discutăm despre un contract care are suspiciuni de dublă finanţare. Vorbim despre finanţarea pe care a primit-o o altă autoritate a statului român – ANMCS – Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Sănătate – care a încasat sume importante de bani ca să facă standarde de calitate în sistemul sanitar românesc, chiar un manual al calităţii, iar domnul Rafila, prin dublă finanţare, acordă 1 milion de euro către OMS să facă exact acelaşi lucru pe care ar fi trebuit să-l facă o autoritate care este chiar în subordinea domnului Ciolacu”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, „Rafila a cheltuit iresponsabil şi ilegal banii din PNRR”.

„Vă aduceţi aminte minciunile PSD şi PNL care spuneau că Ghinea a pus bani de consultanţă în PNRR ca să-i cheltuie în mod iresponsabil? Adevărul este că banii cheltuiţi iresponsabil şi ilegal din PNRR pe consultanţă sunt banii pe care i-a cheltuit Rafila deja – 10 milioane de euro s-au dus, printre care prioritizarea alocărilor bugetare efectuate de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională, adică Rafila a rugat OMS de 640.000 de euro să ne înveţe criterii de prioritizare pentru alocarea bugetului şi elaborarea termenilor de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări. Mai exact, 640.000 de euro a aruncat în vânt Rafila ca OMS să ne înveţe cum să alocăm bani din sănătate, asta în condiţiile în care şefa Casei Naţionale de Asigurări ne spunea că nu mai sunt bani până la finalul anului”, a arătat Ungureanu.

Deputatul USR a atras atenţia că procurorii Parchetului European ar trebui „să investigheze urgent suspiciunile de abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune din contractul de consultanţă încheiat de Rafila cu OMS”, apreciind că, din păcate, „există pericolul ca acest dosar să fie îngropat de DNA”.

„Speranţa mea se îndreaptă în aceste zile către Parchetul European. Este mesajul meu către cei care conduc această instituţie, să facă repede investigaţii cu privire la acest contract de consultanţă cu OMS, de 20 de milioane de euro, pentru că mi-e teamă că domnul Voineag de la DNA o să îngroape acest dosar de consultanţă al lui Rafila, aşa cum a făcut cu dosarul cu BMW-urile lui Iohannis şi aşa cum a îngropat ancheta care viza doi generali SRI acuzaţi de corupţie. Deci doamna Kovesi este într-un concurs, este într-un moment de competiţie – să arate dacă este interesată de modul în care Rafila şi-a bătut joc de bani europeni. Vorbim de bani din consultanţă despre care Rafila se lăuda, în august 2022, că ar fi fost bine să fie daţi către investiţii în sănătate. Apelul meu către Parchetul European este să ajungă repede la dosarul care este ţinut ascuns de Rafila. Acest contract de consultanţă cu OMS n-a fost niciodată prezentat public de către Ministerul Sănătăţii”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. O plângere împotriva lui Voiculescu nu face? Să sperăm că rumânii s-au dezmeticit şi vor scoate în afara circuitului parlamentar acest sinistru partid care în loc să salveze România mai rău au afundat-o-n datorii.

 2. Are tot dreptul sa facă plângeri penale, a mai făcut și altora de s-a lovit de cate un brânci, având în vedere meseria lui de baza conform școlilor absolvite cu atât succes: nobila meserie de fost brancardier salvator de Românii!

 3. Ha ha ha!!!! N-a ajuns consultanta la usr-isti? Se apropie boschetii incet incet? Toti astia fara diplome si opera vezi Ungureanu, Voiculescu, Coliban si Ghinea raman fara parale? Cooool!!!

 4. Securistii telectuali din Koloszvar se ocupa cu cele mai murdare treburi din politica romaneasca. Dupa 33 de ani de putere
  totala simt ca sunt pe faras. Au distrus restul Romaniei.

 5. Noul vaccin oral al lui Gates a provocat un focar de poliomielita în Africa, paralizând mulți copii. Au existat scuze de la Gates? Desigur că nu. Mass-media mainstream a menționat măcar această știre? Desigur că nu.

  Potrivit lui Gates, care a vorbit într-un cadru privat, tehnologiile eoliene, solare, baterii și alte surse de energie regenerabilă pot fi surse de venit la modă, valoroase pentru elita bogată, dar nu pot rezolva problema schimbărilor climatice.

 6. USR, după ce au băgat în pnrr tot felul de porcarii escrocând tot ce mișcă în Romania cu complicitatea restului din politica, obligând la înșelătorii financiare, incep sa facă acțiuni ordinare. E scris în pnrr cu vine să semneze pe linia sănătății oricare ministru în funcție, așa că, sa termine dracului cu șantajul mincinos. Au crezut că vor rămâne în guvernul României! Apropo, dar flocosului somnoros care a făcut pnrr ca ministru, care a gajat cu pensiile și salariile pnrr timp de 70 ani, acum e direct implicat în pnrr după demisia de ministru, de ce nu ii face plângere,?

 7. @JamesBond007
  -nu ai inteles:
  nu e „virus poliomielitic”,focar de poliomielita în Africa
  ci pur si simplu otravire!

  turbarea si poliomielita
  hiv/sida & hepatite
  au fost cai mari de tot de bataie world-wide
  fara vrajelile astea rafila rupea bilete la teatru barusheum sau asa ceva;
  la matineu taxa cercel.

 8. In mod normal un fiu de torționar,care a omorât oameni în timpul regimului comunist ,nu mai avea ce să caute în funcții publice ale statului român

 9. Îmi amintesc de bliy Ghețu prin anii 97 , când era anchetat de ștatul american pentru ceva escrocherii ,cum făcea pe autistul in boxa acuzaților și se legăna pentru a cerși clemență juraților,credeți ca uitat asta individul,eu zic că NU și de acolo a început el sa jure răzbunare maschata prin tot felul de filantropii și fundații,la fel și unchiul Gyuri ,care a pătimit în lagărele naziste,cred că este mânat de aceiași răzbunare pe omenire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.