Plățile din ajutorul de încălzire se vor face şi online

Executivul a aprobat în şedinţa de marţi a treia modalitate de efectuare a plăţilor din ajutorul de încălzire, respectiv plata online, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

„Guvernul a aprobat astăzi, prin ordonanţă, cea de-a treia modalitate de a efectua plăţi din ajutorul de încălzire. Este vorba de plata online, care va fi şi va funcţiona pentru ca beneficiarii să poată să efectueze aceste plăţi de la locul de domiciliu. Practic, vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea codului, seriei pe care o are cardul de energie şi apoi a celor trei documente cu care ne-am obişnuit pentru efectuarea plăţilor şi care sunt necesare pentru a putea deconta banii pe care îi are alocaţi din ajutorul de încălzire, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura justificativă privind datoria faţă de furnizorul de energie. Acestea se vor trimite în aplicaţia informatică împreună cu poşta electronică oficială, adică adresa de email a beneficiarului”, a explicat Boloş.
Acesta a adăugat că beneficiarul va primi un mesaj automat că documentele au fost recepţionate de Poşta Română şi după aceea va avea loc procesul de verificare a documentelor primite, în termen de maximum 5 zile. Dacă operaţiunea este aprobată şi documentele sunt în regulă, se va primi, tot prin poştă electronică, pe adresa de email comunicată, dovada serviciilor de mandat poştal.

„În acest fel, avem trei modalităţi de efectuare a plăţilor din ajutorul de încălzire de către beneficiari. Prima modalitate, care este deja cunoscută, este cea prin prezentare la oficiul poştal, a doua modalitate direct la poştaş, atunci când acesta se deplasează în localitatea de domiciliu a beneficiarului şi, începând de astăzi, cea de-a treia modalitate, şi anume prin intermediul serviciilor electronice, plăţilor online pe care Guvernul a aprobat-o”, a punctat ministrul.

Marcel Boloş a reiterat că datele rămân aceleaşi, respectiv 1 februarie începerea distribuirii cardurilor de energie prin intermediul Poştei Române, 15 februarie data în care va avea loc transferul banilor de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la Poşta Română, pentru a se putea efectua plăţile necesare din acest ajutor. Începând cu data de 20 februarie se vor putea efectua plăţile prin servicii de mandat poştal.

„Acestea sunt datele pe care le avem şi mecanismele pe care le-am aprobat: patru milioane de beneficiari, cinci miliarde de lei, adică un miliard de euro este bugetul acestei scheme naţionale pe care o avem în derulare. (…) Practic, în acest fel, cardul de energie ajunge direct la beneficiarii care sunt prevăzuţi în listă şi, după cum deja se cunoaşte locul de consum, respectiv gospodăria, este cea care face obiectul acordării acestui ajutor de sprijin, cu valoare de 1.400 de lei în cele 2 tranşe, tranşa din luna februarie şi tranşa din luna septembrie 2023”, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Plata online prin intermediul unei societati care n-are ce cauta acolo ? Vom rade cu stropi !

  2. Nu-mi trebuie nici un Ajutor la Incalzire ! Voi bloca Cardul la Energie , in Dulap ! Nu o sa ma duc la Posta cu Cardul Energetic ! Renunt la cei 1400 de lei ! Nu am bani ! Dar nici nu-mi trebuie cei 1400 de lei ! Mare atentie ca daca Copiati in Color Cartea de Identitate , Cartea de Identitate poate ajunge pe Internet din propriile Calculatoare , daca calculatoarele nu sunt sigure si au virusi . Cartea de Identitate este bine a se face Copie Alb – Negru la Xerox , abia dupa aceea facuta Fotografie Alb- Negru si de trimis copie dupa Cartea de Identitate , online .

  3. onlain? pe bune? deci niste prapaditi care abia supravietuiesc au sigur calculator, licente, cunostinte si smartfon…noaptea mintii si monstrii ei. avem ce meritam.

  4. Când mai mult de 50 % din populația româniei e sub pragul sărăciei, când suntem pe locul trei în europa la nivelul corupției!…tu vi cu plățile on line ?…cât de cretin și golan poți fi să-ți bați joc de locuitori acestei coloni…

  5. Ce sa platesc cu Cardul Energetic ? Daca nu am datorii pe Facturi ! Daca Facturile mi le platesc la timp ! Lumina , Telefonul si Intretinerea la Bloc , Nu figurez cu Datorii ! , ce sa platesc cu Cardul Energetic ? Ca nu am ce sa platesc !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.