Pledoarie pentru ”Comunitatea europeană a inteligenţei artificiale?”

Ministrul francez al economiei Bruno Le Maire „propune crearea unei comunităţi europene a inteligenţei artificiale” pentru a coordona mai bine mijloacele de inovare în domeniu, a declarat el într-un interviu pentru Journal du Dimanche, preluat de AFP.

„Acest proiect ar reuni cei mai buni cercetători, cei mai buni oameni de ştiinţă, cele mai bune start-up-uri, cele mai bune centre de date în jurul unor principii comune, pentru a preveni derive securitare şi culturale”, a precizat el.

„Franţa are o perioadă de avans în IA”, potrivit lui, şi „trebuie să ghideze Europa spre un proiect ambiţios”, a spus Le Maire într-un interviu de trei pagini cu alură de program politic, apărut duminică.

Programul francez Mistral IA este prezentat drept un exemplu de reuşită în domeniu. Mistral IA „a găsit în ţara noastră un ecosistem dinamic, fonduri, un model cultural, o dorinţă (…) Franţa va rămâne liderul Europei în materie de inteligenţă artificială dacă ne simplificăm şi mai mult procedurile, dacă punem la dispoziţie capitalurile necesare, dacă apărăm modelul nostru open source”, afirmă Bruno Le Maire.

„Europa are toate atuurile pentru a câştiga bătălia IA”, dă asigurări ministrul francez.

„A venit momentul ca Uniunea Europeană să îmbrăţişeze inovaţia şi riscul, privilegiind investiţiile masive înainte de reglementare. Ce vrem să devenim? Producători de noi cunoştinţe? Sau simpli clienţi ai Meta şi Google?”, a întrebat retoric Bruno Le Maire.

La jumătatea lui ianuarie, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a cerut UE să-şi „intensifice eforturile” pentru a nu rămâne în urmă în domeniul IA. Două săptămâni mai târziu, statele membre au aprobat o primă lege pentru reglementarea IA, ţinând cont în acelaşi timp de nevoile start-up-urilor.

„Europa este cea mai bun protecţie a noastră”, estimează ministrul economiei francez, reamintind mai multe exemple, fructe ale „solidarităţii europene”. El îşi doreşte de altfel „să se accelereze” şi „să se pună în aplicare” o „nouă strategie” de suveranitate economică europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Nu exista „inteligenta artificiala” !!!
  Exista in schimb, indivizi malefici influentati direct de satana care programeaza „inteligenta artificiala”, tehnologia, robotul, calculatorul …. in directia dorita de ei!!!
  Adica in directia coborarii omului mai jos decat animalele, alaturi de demoni in iad!!!
  Pentru obiectivul final al satanei : pierderea sufletului prin pacat, prin vicii, prin faradelegi…prin „valorile” occidentului apostat iudeomason globalist !!!
  Trezeste-te !!!!
  Ridica-te !!!!

 2. Inteligenta artificiala=creier nefuncțional! Și, cum globul pământesc are tot felul de creaturi setate doar pe distrugere, control total și acaparare, au găsit de cuviință să inventeze pe bani grei înlocuitori ai creierului acestor aiuriți din politica globală. Nu știu de ce, dar, cred că până să introducă aceste mașinării total în orice domeniu, o să dispară ei că politicieni! Cine până prostului mai menține hoiturile bipezi avari după orice lux daca au aceste mașinării în funcțiune?

 3. „Fără alogeni în funcții publice !!!” Cine sa se trezeasca? Cine sa se ridice? Poate ai observat in primul film Matrix cand Morpheus ii explica lui Neo ca oamenii traiesc in Matrix ca intr-o cusca si, ca multi, din comoditate, nu vor sa-si paraseasca aceasta cusca. Ba chiar unii dintre ei vor lupta pentru a-si pastra acea cusca. Asa ca, din pacate, slabe sanse. Sunt din ce in ce mai putini cei trezi.

 4. Să-i ajute inteligența artificială la înfulecat numai bălegarul împrăștiat de fermierii francezi pe străzile orașelor Franței pe cei cei ce vor ca “Uniunea Europeană să îmbrăţişeze inovaţia şi riscul, privilegiind investiţiile masive înainte de reglementare”. Încet, încet cu măgarii ce vor IA și inconștienții ce vor război de la vârful UE va veni și lipsa mâncării, și atunci să te ții!

 5. „cei mai buni cercetători, cei mai buni oameni de ştiinţă, cele mai bune start-up-uri, cele mai bune centre de date în jurul unor principii comune, pentru a preveni derive securitare şi culturale” – tot d’astia au fost si in mascarada -specialistiiiiii!!!! – cei care ne-au obligat si fortat si au incercat sa ne pacaleasca si manipuleze.

 6. @Fără alogeni în funcții publice !!!
  Ati observat corect. Nu poate exista cu adevarat inteligenta artificiala pentru ca inteligenta trebuie sa aiba harul Sfantului Duh. Chiar si animalele au ceea ce se numeste „anima”, sunt foarte inteligente, apropiate de om dar nu au ceea ce se numeste suflet, care vine de la Sfantul Duh. Ori, ceea ce noi numim inteligenta artificiala este doar un sir complicat de algoritmi cu viteza imensa de calcul, dar care nu se insereaza prin nimic in ordinea universala Divina. Daca le tai energia electrica sau nu mai fabrici componentele necesare serverelor, s-a terminat cu inteligenta artificiala. Ori pentru fabricarea electronicii necesare serverelor trebuie sa existe o oriasa industrie orizontala desfasurata pe toate domeniile: extractiva, chimica, metalurgica, constructii, optica, mecanica, comercial-contabila si cate si mai cate. In acest timp la fabricarea unui biet tantar care dispune de un computer controlor de zbor infailibil si incredibil de mic, e necesara doar o picatura de apa si putin gunoi sau resturi organice; si bine inteles oua de tantar. Observati proportiile din zona de productie a asa zisei inteligente artificiale si a tantarului? Nimic din ceea ce Dumnezeu a creat nu poate fi concurat de om, e bine sa retinem asta. Cele mai eficiente celule solare sunt plantele, care transforma cu maximum de randament energia solara in plante din ce in ce mai mari care pot fi folosite drept combustibil, rezulta energie, apa si bioxid de carbon folosit la cresterea altor plante si ciclul se reia natural practic fara investitii. Acest sistem este nepoluant si imbatabil, totul se recicleaza folosind doar radiatia luminoasa a soarelui.

 7. Nimic nu este sigur și protejat în mediul online în ciuda asigurărilor date de diverși adepți ai inteligenței artificiale. Dacă în viața reală vezi hoțul, îl denunți, eventual îl și identifici, în mediul online denunți doar pagubele: furtul de bani, furtul de date, suplantarea identității, etc. Nu vezi și nu identifici pe nimeni. Hackerii, de oricare natură ar fi ei, îți sparg mailul, îți spionează activitatea pe calculator, îți fură toate informațiile care te privesc. Sunt utilizați pe scară largă de bandele de răufăcători, de către firmele de recuperare a creanțelor și de alte entități la care nici nu te gândești. Unica soluție sigură ca să te aperi este să nu ai calculator și nici smartphone în care contul de email este legat de numărul de telefon și chiar de contul bancar. De când totul tinde spre digitalizare numărul infracțiunilor online acrescut îngrozitor. Sunt atacate online și cu succes guverne, bănci, instituții de forță, diverse instituții statale aparent foarte sigure. Cum va fi atunci când totul va deveni digitalizat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.