Ploi și furtuni în aproape jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi și furtuni în aproape jumătate de țară.  

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ

Zone afectate: Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali

 

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

content-image

Cod Galben

Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ
Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.