Pneumonia chinezească, în România

Alertă în România, după apariția mai multor cazuri de pneumonie cauzate de virusul care face ravagii în China. Mai mulți pacienți au fost diagnosticați cu această boală gravă,  însă numărul total al cazurilor nu se știe exact, notează realitatea.net

Este vorba despre o formă de pneumonie acută severă ale cărei simptome sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli.

Prejudiciul cauzat de rezistența la antibiotice a fost evident în spitalele de pediatrie din China.

Creșterea bolilor respiratorii vine în momentul în care China se pregătește pentru primul sezon complet de iarnă de când a ridicat restricțiile stricte privind COVID-19 în decembrie anul trecut.

Pneumonia a lovit milioane de copii în a doua jumătate a anului 2023, creând flashbackuri legate de pandemia de Covid și stârnind temeri cu privire la un alt agent patogen nou.

Medicii spun că un alt pericol real este creșterea superbacterilor creată de rezistența la medicamente care s-a dezvoltat de ani de zile și care diminuează eficiența antibioticelor.

O solicitare a Organizației Mondiale a Sănătății pentru mai multe informații cu privire la o creștere a bolilor respiratorii și a grupurilor de pneumonie la copii din China a atras atenția la nivel mondial.

Autoritățile din domeniul sănătății nu au detectat niciun agent patogen neobișnuit sau nou, a spus ulterior OMS, iar medicii și cercetătorii de sănătate publică au afirmat că nu există dovezi pentru alarma internațională.

Autoritățile din Taiwan, însă, săptămâna aceasta, i-au sfătuit pe bătrânii, foarte tineri și pe cei cu imunitate slabă să evite călătoriile în China.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. parca am intinerit cu 4 ani…..asteptam Revolutia!
    (sau macar o fukushima,
    un 11 septembrie)

  2. Ați carat-o cu bagajele scârbelor din politica și vreți să o băgați pe gat la consum de cetățenii români din tara? Sikkktir panaramelor de lux care terorizați, înfricoșați și îmbolnăviti cetățenii prin stresul zilnic, nemernicilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.