PNL şi USR se bat pe polul de dreapta

USR este un partid cu mari probleme identitare, iar un pol de dreapta se poate construi în jurul PNL, care este cel mai mare partid politic din zona dreptei româneşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al liberalilor Ionuţ Stroe.

Întrebat în legătură cu intenţia USR, PMP şi Forţa Dreptei de a construi un pol de dreapta, Stroe a spus că „rolul tradiţional al Partidului Naţional Liberal este de a fi integratorul dreptei române”.

„În decursul anilor toate partidele mai mici sau mai mari şi-au regăsit activitatea şi forma de organizare în Partidul Naţional Liberal. Nu excludem acest lucru nici de data aceasta, în mod evident. Suntem deschişi, cum am fost de fiecare dată, la orice fel de formă de asociere pe dreapta eşichierului politic românesc. N-aş putea avansa public anumite scenarii în legătură cu PMP sau alte partide. Deocamdată primul pas a fost făcut prin acea decizie de fuziune prin absorbţie cu ALDE. În condiţiile în care există disponibilitate şi din partea altora pentru a face acest lucru suntem deschişi”, a adăugat Stroe.

El a menţionat că nu se referă la o alianţă cu USR.

„USR este un partid cu mari probleme de identitate. USR, în egală măsură, se pretinde a fi de dreapta, dar, vedeţi bine, susţine politici de stânga autentice, apropo de drepturile minorităţile sexuale şi scandalul care a fost cu Elena Lasconi. Ştiţi foarte bine că nu s-a pus niciodată problema de a reface nici măcar o alianţă politică de guvernare cu USR. (…) Deci când vorbim de pol de dreapta, eu mă gândesc la o formă politică puternică, nu la o formă de asociere între un partid sub 10 procente şi două inexistente, aşa că, dacă vorbim de un pol de dreapta, acesta cu siguranţă se poate construi în jurul Partidului Naţional Liberal, cel mai important partid politic, cel mai mare partid politic din zona dreptei româneşti”, a precizat Ionuţ Stroe.

USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei au anunţat că intenţionează să formeze un pol de dreapta, în contextul alegerilor din 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. De când voi sunteți de dreapta?…groapa de gunoi a PDL-ului… toți escrocii, infractorii,golanii lui Băsescu s-au adunat în așa zisul PNL… bașca loazele lui Werner turistul…
    Să sperăm că după 2024 veți dispărea…la canal cu voi nenorociților…

  2. Polul de Dreapta tot la 20 de lei se rezuma. Ce mai poți face cu 20 de lei, azi? Nimic. Va imaginați ce valoare de piață are dreapta. Îți vine sa razi în pas alergător de componenții echipei lui de mars. Pentru Drula se oferă o Ranga ruginita de la fier vechi. Pentru Orban cetățeanul cu bun simt ofera bani ca să plece și sa nu facă piață de rusine. Pentru Maciuca mecanica primesti o legătură de pătrunjel. Pentru rujatul demagog partidul poate primi o peruca din evul mediu plina de păduchi care doresc sa-l recunoasca rege și sa-l încoronare la Cotroceni în prezenta afro-sasului cu genunchi ridati de stânga progresista. De Bode nu ne permitem sa afirmam nimic. Am înțeles ca va preda la Harvard un grup de neomarxisti capturați la Polul de Dreapta in timp ce se ascundeau intr-in iglu. Pentru Țurcanu oferta e mica și fiindcă e mica e clar ca o va refuza. Domnia sa are nevoie de una mare care sa poata inota in imensitatea oceanului ei cu fire de ierburi răsucite de mama natura. In schimb, o așteptăm pe Elena sa iasă de la recuperare după entorsa suferita la un meci de antrenament cu latura dura a DNA. Pentru ea încă se mai lupta Dreapta cu stânga ca sa o atragă in partid și sa-i facă oferte indecente cu instinct primar general, pentru funcția de parlamentar. Am înțeles ca Rareș oferă o vacanta la Polul Sud pentru a-l convinge sa se facă de Dreapta ca sa determine pinguinii sa-l voteze pe Maciuca Nautilius la cea mai înaltă funcție în stat, deși el a afirmat clar ca are rău de înălțime și nu poate sta cu ochii deschiși in ea fiindcă amețește și cade pe burta inexistenta.
    PS. Am fost informați ca Polul de Dreapta a fost furat de o ceata de măscărici și urmează sa fie forțat ca să evolueze la circul de Stat degeaba. Pâinea o asigura polul lui Plolux. Cică ar fi integrala cu semințe de invidie, ura și de răzbunare. O fi!

  3. Care dreaptă la PNL. Ei doar semnalizează dreapta la alegeri şi după alegeri, o ia masiv la stânga la remorca PSD! USR? O gaşcă tristă cu gura mare şi politici slabe, o pacoste pentru ţară!

  4. Polul dreptei din Romania este format din neomarxisti. Sa rad sau sa plang?

  5. …eu zic sa se potoleasca, or sa aiba muuuult timp la dispozitie dupa alegeri!…nu mai fac nici 20% impreuna…asta ar fi scorul psd daca merg singuri…daca merg in coalitie, 12/14% este un vis frumos…

  6. Nu mai exista dreapta in Europa ! Doar socialism si neo-marxism mai nou !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.