De ce se face podul rutier peste râul Tisa

E oficial. Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei, a declarat purtătorul de de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
„Aş dori să mai punctez şi progresul înregistrat în intensificarea relaţiilor de bilaterale dintre România şi Ucraina, un efect al şedinţei de guvern dintre cele două ţări, care a avut loc în octombrie anul trecut la Kiev. Am anunţat la vremea respectivă deschiderea punctului de frontieră peste răul Tisa între Sighetul Marmaţiei şi Biserica Albă din Ucraina. Astăzi, prin hotărâre de Guvern, s-a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa cu capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei. De asemenea, prin acordul dintre guvernele celor două ţări se va înfiinţa o comisie mixtă care va avea ca scop coordonarea tuturor activităţilor referitoare la construirea acestui obiectiv de infrastructură”, a afirmat Constantin.

Potrivit acestuia, pe termen mediu şi lung proiectul se integrează programului România-Ucraina-Slovacia şi Ungaria de cooperare sectorială între regiunile de graniţă implicate.

„Este vorba despre coordonarea eforturilor de dezvoltare integrată la nivelul regiunii de graniţă din nord-vestul României, nord-estul Ungariei, sud-vestul Ucrainei şi sud-estul Slovaciei”, a mai spus Constantin.

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

 1. Bravo bă!…ăsta mai lipsea, că restul în țară merge ca pe roate!…e numai miere și covrigi în coadă!…

 2. Tăntălăule ,fă mai bine garduri și întărește-le pe cele existente ( fă o vizită în Polonia și învață) . În curând naziști ucrainieni vor trece de partea rușilor si atunci să vezi veselie în nord estul României……Sper ca știi ca mafia ucraineană este una dintre cele mai periculoase din Europa? Să vii să ne spui peste 2-3ani ca asa ți-a dictă USA sau UE?

 3. Cand va fi podul gata, Urcacania nu va mai exista ca stat. Slava Z.

 4. Super! Își creează infrastructura pentru export orice in și prin Romania! Felicitări lor! Blagosloveli fara limite pentru ai noștri politicieni!

 5. Idioate personaje ne mai conduc! Loaza asta buzoiana ofera trupelor rusesti o modalitate mai usoara de a invada Romania.

 6. Poluarea raului Tisa, exagerata de Ucraina
  7 sept. 2004

  Ungaria cere României și Ucrainei să oprească poluarea cu …
  7 iul. 2020

  -unde e marele ursuletz shovin
  sa lamureasca chestiunea?

 7. BULIBASA lasa hohaiala tu nu stii ce este cu tine infractorule si tradatorule de tara SLAVA JILAVA

 8. Domnule Executiv al oricui numai a României și al românilor Nu, în anii 90 cam 5 ani s-a străduit România de atunci prin Institutul de Cercetare Proiectare Minerit pentru un pod care să lege românii de peste Tisa de cei din Maramureș și Ucraina a refuzat cu vehemență. Până la urmă a acceptat, dar să-l plătim noi tot și să fie din lemn. Colegii arhitecți și constructori proiectat și a fost realizat un pod de toată frumusețea. Bizar și de “neînțeles” lemnul podului a fost atacat în scurt timp de o ciupercă necunoscută și podul a trebuit închis. S-a solicitat pentru tratament și înlocuirea lemnului atacat sprijinul prefectului. Eram în glorioasă și patriotică guvernarea Convenție Democratică cu de atunci nelipsitul UDMR la guvernare. Prefect care era atunci doamna Böndi Gyöngyike (șovină UDMR) care declarat că nu merită dați bani, fiindcă podul care făcea legătura intre localități cu români de o parte și alta a Tisei nu era doar o “un loc pe care se plimbau domnișoare”. Asta deși apăruseră târguri săptămânale de o parte și alta a graniței. Să fi fost vorba de legătura intre două localități în care erau și câțiva maghiari cădea cerul și știa tot mapamondul. Pentru aveți bani de pod domnule Ciolacu, trebuie scurtătură pentru ce se cară din vest spre Ucraina? Slugarnic renegat nu ai înțeles din raportul publicat de Ambasada licuriciului că zile alianței PSD-PNL și al lui Ciolacu prim ministru sunt numărate. Ori cât vei îndatora țara și face rău pe termen lung României ca să faci pe placul licuriciului, te așteptă DNA și procesul pentru pretenția de Revoluționar.

 9. Face partie la mafia nazista din Ucraina sa infecteze poporul roman si Romania Romania.Ai dracu nenorociti.Fratilor nu mai scapam de pesedea,penelea si userea,trei nenorociri pe capul poporului roman care sunt la putere sa faca jocul strainilor.Urmeaza trafic de arme,tigari,copii,crime,prostitutie si cate si mai cate. Este cel mai mafiot popor din Europa.

 10. magraonu asta tre arestat si bagat an puscarie la paguba enorma ceo face tarii incare dinpacate tziganu sa nascut.

  a platit milliarde de dolari, banii statului dela gura copilului roman, pa arme si patrioate de la jidanii amerecani si holandeji, sa le „doneze” gratis la ukrani, dusmanii tarii, deja distruse de armata victorioasa rusa, deci valoare zero

  iar copilul roman umbla skilod infometat pan azile, scoli da correctii si institutii care le „da demancare”

  nu scapati de puscarie si ghilotina, darar ciuman neamu vostru de magraoni de bukres si teleorman. Veti fi gasiti si pan Argentina, piun o sa va carati.

 11. ca sa se retraga zele si ai lui
  hoholii
  in Romania?

  (lasati podu
  ca vine hipersonica
  la Bucuresti!)

 12. Poate așa, bieții Urcaci ATÂT DE DORNICI SĂ AJUNGĂ PE FRONT nu se vor mai chinui să traverseze Tisa cu salteaua pneumatică…măR🤮g
  ● RumburKK-StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene-RumburKK ●

 13. de ce se construieste ? Va fi PODUL PRIETENIEI ROMANO-UNGARE !
  Dupa ce UNGARIA isi va lua teritoriul inapoi ! O data cu disparitia statului nazist !

 14. Podul se face pentru ca au nevoie sa transporte armament in ukropia… 30 de ani n-au fost in stare sa construiasca poduri peste Dunare, autostrazi si cai ferate spre Moldova si Bulgaria, acuma brusc au gasit si fonduri, nu se mai cramponeaza alde DNA sa-i mai intrebe de studii de fezabilitate, sa controleze cum sunt folositi banii, etc.

 15. Cind exista un interes al claselor politice ,se poate face ori ce in Romania .Ani de zile nu sa construit nimic in acest sector ,exista zeci de poduri care pericliteaza siguranta romanilor si pe conducatorii nostrii ii doare undeva de rromani.Acum ca Ukraina trebuie ajutata asa cum ne tot spun ei, pana cind va fi nevoie ,imediat se face si acest pod la fel cum s-au facut amenajerile in portul Constanta pt. cerealele care vin din Ukraina.O sa ne iasa prin piele tot ce facem noi pt. Ukraina dar va fi prea tirziu atunci !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.