Podiumul salariilor din Formula 1. Cel mai mic pe grilă, 800.000 de euro pe an

Olandezul Max Verstappen, campionul mondial en titre, şi britanicul Lewis Hamiton domină clasamentul salariilor din Campionatul Mondial de Formula 1, a cărui nouă ediţie va debuta în acest weekend, cu Marele Premiu al Bahrainului de pe circuitul de la Sakhir.

Verstappen, pilotul echipei Red Bull, care a făcut legea în ultimele trei sezoane din Marele Circ, încasează un salariu anual de 51 de milioane de euro, aproape de şase ori mai mult decât coechipierul său mexican Sergio Perez (9 milioane euro).

Olandezul este urmat de Lewis Hamilton, deţinătorul recordului de titluri cucerite în Formula 1 (şapte), la egalitate cu legendarul Michael Schumacher. Britanicul primeşte 44 de milioane de euro pe sezon la echipa Mercedes, de care se va despărţi însă la finalul sezonului 2024, urmând că concureze din 2025 sub culorile scuderiei Ferrari.

Podiumul salariilor din Formula 1 este completat de monegascul Charles Leclerc (Ferrari), remunerat cu 28 de milioane de euro pe an la scuderia de la Maranello.

Pilotul cu cel mai mic salariu de pe grilă este americanul Logan Sargeant, care încasează 800.000 de euro pe an la echipa Williams, conform datelor prezentate de ziarul Het Laatste Nieuws

Clasamentul salariilor piloţilor din Formula 1:

1. Max Verstappen (Red Bull) 51 de milioane de euro

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 44 milioane

3. Charles Leclerc (Ferrari) 28 milioane

4. Lando Norris (McLaren) 18 milioane

5. Fernando Alonso (Aston Martin) 17 milioane

6. Geroge Russell (Mercedes) 14 milioane

7. Carlos Sainz jr (Ferrari) 11 milioane

8. Sergio Pérez (Red Bull) 9 milioane

9. Valtteri Bottas (Stake) 9 milioane

10. Esteban Ocon (Alpine) 6 milioane

11. Pierre Gasly (Alpine) 6 milioane

12. Daniel Ricciardo (Visa Cash App RB) 3,5 milioane

13. Oscar Piastri (McLaren) 3,5 milioane

14. Kevin Magnussen (Haas) 3 milioane

15. Lance Stroll (Aston Martin) 2,7 milioane

 

16. Alexander Albon (Williams) 1,8 milioane

17. Nico Hulkenberg (Haas) 1,5 milioane

18. Guanyu Zhou (Stake) 1,5 milioane

 

19. Yuki Tsunoda (Visa Cash App RB) 870.000

20. Logan Sargeant (Williams) 800.000

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.