Podul Giurgiu – Ruse, anunţul făcut de bulgari

Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) încep pe data de 10 iulie, a transmis pe pagina de Facebook Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conform CNAIR, anunţul a fost făcut joi de Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA), care precizează că lucrările vor dura doi ani.

Lucrările se vor desfăşura în timpul zilei, timp de 10-12 ore, în funcţie de specificul lor, şi nu va exista o oprire totală a circulaţiei, informează drumarii bulgari. Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eşalonat în două două sensuri pe banda pe care nu se lucrează.

Lucrările sunt planificate în şase etape. În primele două se va efectua reparaţia majoră a structurii facilităţii de pe teritoriul bulgar. O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Iniţial, va fi restricţionată circulaţia pe banda de intrare în Bulgaria, iar apoi pe banda de ieşire în direcţia România. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie pe această secţiune este de aproximativ patru luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

Pentru o mai bună organizare a traficului, se vor monta semafoare adaptive. Acestea vor putea fi relocate şi pot fi amplasate în partea relevantă a podului în curs de reparaţie.

„Ecartamentul şi înălţimea unităţii nu permit operaţiuni sigure pe timp de noapte, iar protejarea vieţii şi a sănătăţii navetiştilor şi lucrătorilor din construcţii de pe şantier este esenţială. Dacă executarea unor activităţi se poate desfăşura în siguranţă când este întuneric, acest lucru se va realiza”, precizează RIA.

Tronsonul de pe teritoriul bulgar al Podului Prieteniei, care face parte din drumul I-2, are o lungime totală de 1,057 kilometri. De la punerea sa în funcţiune, acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore. Consolidarea rosturilor s-a făcut în urmă cu mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic au fost înlocuite în 2011.

Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, montarea de panouri, hidroizolaţii, sisteme noi de reţinere şi marcaje etc.

Antreprenorul reparaţiei principale a Podului Dunării este Danube Bridge Public Limited Liability Company. Valoarea contractului său este de 44,877 leva, inclusiv TVA. Durata contractului pentru lucrări este de 730 de zile.

Supravegherea lucrărilor va fi efectuată de „Podul Dunării – PII-Strol”, contract ce se ridică la 848.400 leva, inclusiv TVA.

„Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA) îşi cere scuze şoferilor şi cetăţenilor oraşului Ruse, pe al cărui teritoriu are loc traficul de tranzit pentru Podul Prieteniei, pentru deranjul creat. Lucrările de construcţie şi schimbarea organizării traficului vor crea neplăceri atât cetăţenilor, cât şi şoferilor, însă lucrările sunt necesare pentru a asigura deplasarea în siguranţă pe podul dintre Ruse şi Giurgiu în următorii ani. Pentru îmbunătăţirea siguranţei, RIA lucrează în permanentă coordonare şi strânsă cooperare cu Poliţia de Frontieră, Agenţia Vămilor, Agenţia de Administrare Auto, Municipiul Ruse şi Administraţia Regională Ruse. Apelul către şoferii şi locuitorii din Ruse este să dea dovadă de înţelegere şi răbdare, să conducă atent, cu o viteză rezonabilă, să respecte cu stricteţe semnalele de circulaţie şi să nu întreprindă depăşiri riscante, care ar putea pune în pericol siguranţa şi viaţa tuturor călătorilor”, se arată în anunţul RIA.

Cetăţenii vor fi informaţi în timp util de orice schimbări în organizarea traficului legate de lucrările de reparaţii la Podul Prieteniei, dau asigurări drumarii bulgari. O secţiune specială a fost creată pe site-ul RIA, respectiv www.api.bg, unde vor fi publicate toate anunţurile legate de lucrările de reparaţii principale ale facilităţii dintre Ruse şi Giurgiu.


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Construirea podului a durat doi ani in anii ’50, iar consolidarea lui, acum, tot doi ani. Asta da progres tehnic

 2. Calculul și plățile se fac in moneda bulgară, nu că în Romania, totul doar in euro și la preturi îngrozitor de uriașe!

 3. O noua lovitura data Romaniei de la „prieteni”…Prietenii fiind colegi de suferinta…In noul lagar bolsevic…

 4. @sindbad
  Podul s-a realizat cu încredințarea lucrărilor de construcție Ministerului Transporturilor din Uniunea Sovietică.
  Asta spune tot. Daca era dupa romani si bulgari nu se realiza vreodata.

 5. Destepti bulgarii!
  La ei o companie executa lucrarile la acest pod si alta companie supravegheaza calitatea nu ca la noul pod de la Braila cu hibe peste hibe…
  La podul de la Braila ce firma o fi supravegheat lucrarile?!?

 6. De la punerea sa în funcţiune, acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore.

  -o rudă a lucrat acolo,
  detinut politic…..se vede ca a lucrat bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.