Poliția și protestele: 24 de dosare pentru ”instigatori” de mesaje pe Whatsapp

Poliţia a întocmit 24 de dosare penale care vizează infracţiunea de instigare publică, în urma unor mesaje distribuite pe grupul de Whatsapp folosit de cei care participă la acţiunile de protest ale transportatorilor şi fermierilor, a anunţat, luni, şeful IGPR, Benone-Marian Matei.

„Au fost înregistrate la nivel naţional un număr de 24 de dosare care vizează cercetarea infracţiunii de instigare publică. Poliţiştii s-au autosesizat vizavi de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în mediul public cât şi de la o serie de protestatari care au semnalat faptul că pe grupul de Whatsapp au fost postate mesaje care incită la violenţă”, a spus şeful Poliţiei.

El a oferit şi exemple de mesaje în acest sens, cum ar fi: „Hai să luăm maşina de poliţie pe sus şi să mergem la Guvern, că altfel nu se mai poate”, „Haideţi să luăm topoarele şi să mergem pe jos la Guvern”, „Bătaia este ruptă din Rai”, „Haideţi să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare şi să ne facem dreptate”.

„Este evident că aceste mesaje incită la violenţă şi facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje”, a precizat Benone Matei.

Acesta a adăugat că, în apropierea activităţilor de protest, în Chiajna, a fost identificată o persoană care deţinea o armă albă, ceea arată „clar” că persoana manifestă o „rea credinţă vădită”.

Şeful IGPR a arătat că Poliţia acţionează în sistem integrat împreună cu Jandarmeria Română pentru a preveni faptele antisociale şi de a proteja populaţia.

„Până în acest moment dispoziţiile au fost foarte clare, (acţionăm – n.r.) pentru respectarea legii, nimic altceva. Respectarea legii nu e opţională”, a mai spus Benone Matei.

Jandarmeria acţionat, zilnic, cu 600-700 de efective la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii publice la protestul transportatorilor şi fermierilor, modul de angrenare al forţelor fiind în dinamică, în funcţie de modul în care protestatarii au ales să se concentreze în anumite locaţii sau momente, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Fiți serioși! Asta-i statul polițienesc, nu pe vremea lu’ Ceașcă…

 2. Eu nu am WhatsApp ! Stiu un Număr de telefon al unui prieten din Canada care are numărul de telefon pe Whats App dar nu-i dau telefon pentru ca telefoanele sunt scumpe ! Vre-o 60 de lei un telefon de câteva minute ! Si nu doresc sa fac aditionale !

 3. Exact asa era si la Timisoara in dec 89.Militia le dresa dosare …..huliganilor.Noroc ca atunci nu era si FB ca ne arestau pe toti.

 4. ‘Rea credinta vadita”?…De cand e acesta un criteriu juridic? Poate moral…dar aici se poate discuta la nesfarsit.
  Cine mandateaza statul sa faca judecati morale si cu ce drept se intercepteaza convorbirile de orice fel, scrise sau orale? Mictionam pe statul de drept, ce facem aici?!
  Atunci declarati-va odata fatis dictatura, si gata! Ce ne tot aburiti cu drepturile omului!

 5. Cică e democrație originală „à la cotroceni!”…Acum și-au dat arama pe față acești securiști și milițieni…
  Românii asta-i stat militarizat!…
  Unde-i libertatea de exprimare?…

 6. Ma intreb daca Romania are tratat de extradare cu Botswana. Ca sunt romani acolo, care pot posta ce vrea muschii lor. Cu moneda nationala cu tot !

 7. Le e frica păpușarilor? Parca acum vreo 3 ani, când cu Draknea si cu unul în greaca roșie nu era nicio instigare la violență. Plus muie PSD, samd….

 8. Poate nu am auzit bine tupeul acestor caschetari de lux, citez „Mergeți acasă de pe străzi, totul se rezolva…”! Oameni buni, tupeu gretos de la caschetari, ii trimit acasă pe cetățeni de la miting ca pe propriile lor progenituri 😯 când urla la ei! Caschetarii condidwra că oamenii maturi care fac mitinguri din cauza nemulțumirilor reale, sunt copii lor! Au deschis 24 dosare penale pentru ce vor mușchii lor? Atunci, sa dea dumnezeu ca doar 24 zile sa rămână în funcția de lux bănoasă si tupeul sa le dispara! Apropo, de ce au ieșit caschetarii la raport înaintea guvernului? Nu cumva pentru intimidare și amenințare, dând de înțeles că Romania e stat polițienesc și toți sunt obligați să execute ordinele indiferent de consecinte!

 9. „Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii” – Petre Țuțea

  Asta inseamna alogenii paraziti în functii publice. E simplu de inteles!
  Politie politica impotriva noastra, a poporului asuprit, batjocorit, jefuit, dezbinat, gonit din tara… prin „justițea independenta” premiata de ambasadele occidentale…de alogenii paraziti adica…
  Trezeşte-te! – chiar si acest indemn reprezinta pentru alogenii paraziti un mare pericol, o „instigare la violenta”, o „instigare la ură”…preferabil pentru ei sa dormim…sa acceptam „valorile” lor occidentale pervertite…
  Si atunci, inseamna ca ei sant cei care sunt extremisti si asupritori pentru ca se impotrivesc insusi imnului national : „Desteapta-te române!”
  Trezeste-te! Ridica-te ! Uneste-te !

 10. mai aduna din postacii rusofili,din axoni,pulieni,eduradzi si alti retarzi; cate 15 ani puscarie pentru instigare,plus retragerea cetateniei romane, raman cu aia transnistreana,daca mai ies

 11. … măi Benone, măi Benone … cu ce mesaje ai ajuns tu unde ai ajuns??? În traducere liberă: cu ce mesaje a fost schimbat regimul în România? Îi căutați și pe ăia din decembrie 89 să le faceți dosare pentru ”incitare la violențe”? Sau violențele alea au fost bune, v-au adus pe voi la putere, astea de astăzi sunt rele…

 12. Într-adevăr Violența Nu este Bună !
  dar Nici Perfidia Corupția, Escrocheriile si Hoțiile Politicienilor.
  Nu vedeti Ipocrizia celor ce acuză de violență ?!

 13. este o ocazie unica ,datorata razboiului de cucerire dus de Rusia in Ucraina sa adunam toata gaska prorusa si sa o depozitam in institutiile abilitate,mai ales ca in fiecare zi se mai devoaleaza unul,una
  Daca acum, in vreme de razboi, nu actioneaza serviciile ,va fi prea tarziu in vreme de pace
  Cu aceste proteste comice s-au aratat coltii lui Putin

 14. Si-au batut joc de oameni in ultimul hal.
  Acum sa suporte ura lor! PM-ul minte precum carnatul pana si cand scrie legea? Minte ca elimina evaziunea fiscala si o face vizibil, VIZIBIL din intocmirea bugetului o bataie de joc si a Romaniei si a Europei care da banii? Adica nu se vede sila cu are se trezeste dimineata ca sa mearga la lucru?

  La 9 abia apari cand ai tara arzand??????? Te-ai cacat pe tine de nu poti iesi?

  Aveti toate dovezile unei lovituri de stat planificate si organizate de PSD.

  Rusine sa va fie ca inca stati fricosi si nu arestati odata pesedistii numiti in functii sa-si arate toate necuratiiile si falsitatea de care sunt in stare in vazul tuturor!
  Acestia nu sunt credinciosi, sunt mincinosi atei. Ce e aia ca si-a tras linie rosie? Unde se crede prostalaul? Face ciordeli in guvern? Tradarea nu are nici-un fel de prerogative.

 15. Este o ocazie unica, datorata PROTESTELOR, să adunam toata gaska de troli URCACI si sa o TRIMITEM SA IA URSUL la trântă pe front.
  Să avanseZe la Cinci_Bordeie !
  Să DEA OCOL la BahmutZ !
  Să traverseZe Niprul la Krinki (cu barca la ducere și în SAC negru, la intoarcere).
  Cu aceste COMENTARII s-au aratat coltii 🥳ului KhaZar, care trimite SBU (SECU Urcac) să bată călugării și preoții din Bucovina fiindcă nu slujesc în „limba Urcacă”, a „poporului superior” Urcac.
  AFARĂ CU URCACII DIN ROMÂNIA !
  🎯

 16. Le sugi cardanele la ăia 24 securist anti național ce ești! Vezi că ăi îți plătesc ție salariul baban și nu tu lor.La sapă cu voi nemernicilor nu la apărat hotii de la guvern!

 17. Aceias politisti care protestau la Cotroceni si-i strigau grobian presedintelui Romaniei – „Iesi afara javra ordinara”. Atunci s-au trezit asa, adunati acolo fara sa stie unul de altul, nu i-a instigat nimeni sa se duca si culmea, sa strige toti la fel. Aia nu era instigare, erau nemultumirile lor, iar protestele permise, ca erau ale lor, indiferent de cum se manifestau. ca doar nu veneau jandarmii sa-i amendeze. Insa ale cetatenilor nu, ca instigam. Stalinism politienesc de colonie.

 18. Evident protestatarii trebuiau să se doteze cu pancarte pe care să scrie „Iubim Guvernul” ori „Iubim ciolacul” că de aia și protestează. Sau „m…ie pesede” că tot de dragoste e vorba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.