Politician de rang înalt împușcat în plină stradă

Fostul președinte al Partidului Popular din Catalonia și fondator al VOX, Alejo Vidal-Quadras, în vârstă de 78 de ani, a fost împușcat pe strada Núñez de Balboa din Madrid în jurul orei 13:30 astăzi, joi. Atacatorul era o persoană care purta o cască de motocicletă și care tocmai coborase de pe o Yamaha neagră, scrie presa iberică. Victima a suferit o rană împușcată în zona mandibulară cu orificiu de intrare și ieșire. El a fost transferat de Samur în stare gravă la Spitalul Gregorio Marañón.   

Mai mulți locuitori ai zonei au fost primii care au îngrijit victima lângă vehiculul acestuia și apoi au sosit doi agenți de la Poliția Națională care au încercat să astupe rana care „i-a traversat maxilarul de la un capăt la altul”, potrivit surselor medicale.

Motivul atacului este necunoscut deocamdată. Surse din poliție au subliniat că trăgătorul este un profesionist care a efectuat o acțiune „planificată” și care studiase mișcările țintei sale.

Vidal-Quadras este o figură fundamentală a dreptei spaniole din ultimele decenii . A fost președinte al Partidului Popular Catalonia din 1991 până în 1996 și europarlamentar din 1999 până în 2014, timp în care a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. o figură fundamentală a dreptei…a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

  -parliamentul ala este si a fost fieful bolshevicilor.

 2. Totuși, am văzut pe Youtube că un jurnalist neamț transmite din moskva informații pe YouTube și pe tv germane, se pune o întrebare:
  – Cum de acest jurnalist este și transmite din moskva live inclusiv la tv și alții nu? Pute a ceva ascuns, o înțelegere departe de ochii lumii mințite.

 3. UE suferă de „cancer” social.. Ceva nu-i bine dacă oamenii sunt executați în așa mod..

 4. @ părere 17:22
  Ce legătură are urSULA cu Prefectura, Tataie ?
  măRog, bine că ai renunțat la fly24 de când Putin a ridicat Mig-urile cu Kinjale peste Marea Neagră…😜

 5. Atentat organizat de … serviciile secrete spaniole ! 🙁
  De ce ?
  Expertii asteptau demult CE VA URMA la spaniarzi (inca) anul asta ! 🙁
  SHALOM !

 6. Rusii ca rusii
  insa soarta portavionului din Mediterrana nu depinde de ei …

  PS: Cele 6 fregate chinezesti din golful persic …au incarcaturi … NUCLEARE ! 🙁
  🙁
  („ceva” accelereaza-nspre sfrasitul lunii … „paianjenii din retea” ca „fiinte cu inteligenta artificiala … n-au defectele noastre EMOTIONALE, acum semnalizeaza nasolii ! 🙁 )
  IQ=?
  😉

 7. azi se zvonea cum ca serviciile secrete iraniene nu … serviciile secrete spaniole l-arfi impuscat 😀 !
  Tu ce sti ?
  PS: Tine pentru tine …era retorica intrebarea … (stiu intresele serviciilor secrete spaniole de-a ascunde o SCURGERE MASIVA DE BANI 😛 )
  🤐🤐🤐 – cator spaniarui le cade capul daca se va afla pe cine si cu ce suma sub-finantau ? 😛 😀 … etc.
  Tu chiar toate le … „banui” ? 😮

 8. Faza cu atentatul la spaniol e mai murdara decat pare (muuuuult mai murdara 🙁 !) … si e sigur de la banii ultimului cincinal 🙁 !
  PS: Nu ma intereseaza SPANIA ! 😐 (asta nu-nsemna ca ca analist nu-s obligat sa stiu si ce-i la ei ! 🙁
  IQ=?
  😉

 9. Un extremist. Agatat zeci de ani de putere. Un Capo mafiot. La fel prietenului Vargas Llosa, Nobel (nemeritat) de literatura. Tradând o Inchizitie pentru alta. @mishteaux 11 NOV. 2023 LA 23:11: te pazesti, adica, de intoxicare. Si bine faci. ps povestea cu serviciile secrete n-ar fi exclusa. Bibliografie : asasinarea lui Kennedy, si tot în noiembrie (dar în 1963).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.