Politico. Coaliția lui Olaf Scholz, umilită

Coaliția de guvernare din Germania a primit o lovitură zdrobitoare, duminică, la alegerile europarlamentare, cu social-democrații cancelarului Olaf Scholz înregistrând cel mai slab rezultat la un scrutin național în peste un secol,  scrie B1Tv, care citează Politico

Coaliția lui Olaf Scholz a fost umilită, spun jurnaliștii de la Politico

Scorul Verzilor a scăzut cu aproape jumătate, iar înfrângerile suferite de partidele din coaliție ridică noi semne de întrebare în privința stabilității guvernamentale din Germania.

Alianță, formată din Social Democrați, Verzi și Liber Democrați, s-a chinuit să găsească soluții la o gamă de probleme acute cu care se confruntă Germania, de la stagnarea economiei și până la disfuncționalitatea sistemului de azil.

Următoarele alegeri generale vor avea loc în toamna anului 2025, dar faptul că partidele din coaliție au dispute pe orice teme, de la războiul din Ucraina și până la buget, au alimentat speculațiile că guvernul s-ar putea prăbuși.

Câștigătorii alegerilor europarlamentare din Germania au fost creștin-democrații, cu un scor de 30,2%, conform proiecțiilor.

Un rezultat important a obținut și Alternativa pentru Germania (AfD), care s-a clasat pe poziția a 2-a, cu un scor de 16%, înregistrând astfel un câștig de 5% față de scorul pe care îl obținuse la alegerile europene din 2019.

În schimb, social-democrații lui Olaf Scholz au obținut sub 14% din voturi. Spre comparație, la alegerile din 2019 au avut un scor de 15,8%, iar acel rezultat fusese considerat unul dezastruos.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

5 Comentarii

 1. „Coaliția lui Olaf Scholz, umilită”

  Limbaj de numarator de cornere la fotbal. Continuati, astia sunteti, atata puteti !

 2. Un miros de ciorba de burtă se revarsă peste Alemannia.. Carnatul fiert e în rând cu Partidul „câinii cu două cozi.” Da la europarlamentare au participat și asemenea partide..!!.
  Eu au venit la putere când frâu le-a lăsat oleacă de rezerve iar gazul rusesc curgea abundent.. Au pierdut totul..

 3. n-o sa se schimbe nimic.
  arabi si negri tot vin cu sutele de mii anual.
  milioanele care au venit nu se mai intorc.
  afd e o gluma proasta. liderul sau e o lesbiana „casatorita” cu o sri lankeza. stau in elvetia (ca sa evite plata taxelor).

 4. Poporul german nu este de acord cu toate masurile luate de aceasta gasca de golani democati in frunte cu carnatul fiert ,asa ca rezultatele au fost cele pe care le vedem acum.

 5. Datorită atitudinii față de războiul din Ucraina și aventurismul NATO, actuală coaliție a provocat începutul dezindustrializării Germaniei ( ceea ce nici globaliștii nu au reușit) și mărirea semnificativă a prețurilor la energie și pentru consumatorii domestici.
  Marile corporații germane vor reacționa în cele din urmă cum au reacționat în anii 1930. Suportul pentru formațiunile naționaliste ca AfD va crește,germanii fiind deja convinși că vechea ordine liberală postbelică a ajuns toxică pentru Germania.

  AfD a înregistrat un scor electoral notabil, mai ales că atât guvernul,cât și partidele care compun alianța semafor au organizat demonstrații de stradă împotriva lor și chiar și intenționat să scoată AfD înafara legii.
  Actualii guvernanți se opun însă alegerilor anticipate, vor să guverneze până în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.