Polițist în haine de infractor: Acuzat că fura din locuințe

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează cercetări faţă de un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IJP) Prahova care a fost plasat în arest la domiciliu, informaţia fiind confirmată, joi, pentru Agerpres, de către reprezentanţii parchetului.

IJP Prahova a transmis un punct de vedere după apariţia în spaţiul public a unor informaţii din care reiese că un poliţist din cadrul instituţiei este cercetat pentru furt din locuinţe.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova se delimitează de astfel de comportamente care nu fac cinste instituţiei şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară. Totodată, precizăm că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi vor fi luate măsurile legale indiferent de calitatea acestora. Având în vedere calitatea persoanei în cauză, cercetările sunt de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, arată sursa citată.

Ulterior, PT Prahova a confirmat faptul că efectuează cercetări într-o astfel de speţă.

„Având în vedere apariţia în mai multe trusturi de presă a informaţiei privind cercetările efectuate faţă de un poliţist din cadrul IPJ Prahova şi a faptului că instituţia a dat un comunicat de presă privind acest aspect, confirmăm că faţă de o persoană având această calitate se efectuează cercetări într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu de către Judecătoria Ploieşti. Punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea la.domiciliu reprezintă etape ale procesului penal ce nu pot înfrânge prezumţia de nevinovăţie de care inculpatul beneficiază”, arată sursa citată.

Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, poliţistul respectiv ar fi acuzat de furt din locuinţe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. E perfect pentru a ocupa functie ca ministru in orice guvern politic!

 2. Nu ne mira chiar de loc stirea asta ,pt. ca stim foarte bine ca politia este mana in mana cu infractorii.

 3. Astfel de cazuri sunt azi posibile din cauza ca militienii actuali sunt adunati cu navodul de pe strada. Inainte se facea o selectie, ca sa nu intre toate jagardelele.
  Te mai miri ca acum vezi politisti bagati in afaceri cu interlopii, cu clanurile rromulane, ca fura din magazine si ca se impusca cu arma din dotare……[Rumburak]

 4. Arestat la domiciliu … pai, daca il baga la bulau si afla pirnaiasii ce meserie avea, e declarat imediat „fetita”, ba chiar „prospatura” sau „regina penitenciarului” …

 5. Singurii hoti respectati si de neatins sunt cei care fura serios,cu miliardele,sa se reduca procente din economia nationala,nu gainarii.In toate tarile gainarii sunt de ris.

 6. Traiasca Epoca de aur Capitalista spune:
  1 iunie 2023 la 18:15 ————-[Rumburak]—–Insfirsit citesc si eu ceva corect scris de D-vs. !

 7. Iar hotii „de meserie”, complici, probabil ca stateau „de șase” la ușa … Ca militianul a furat doua bibelouri de pe televizor si 100 de grame de salam singuratice din frigiderul unei babe nu e asa de grav … problema e ca face concurenta statului !

 8. Politistul…ar fi acuzat de furt.Deci nu este acuzat .Scapa basma curata.Pun pariu pe o para chioara.

 9. dar asta este in toata Romania de cel putin 15 ani haha! militia este mana in mana cu infractorii „neprinsi”, „care se sustrag de la executarea pedepsei” ! in fapt, protejati de militia pentru a constitui grupuri infractionale organizate. o mafie institutionala deja. pe cand sa ne loveasca pe strada, la comanda pooolitik, prin criminali „neprinsi”? deocamdata fura…dar „maine”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.