Polițiştii bat la uşa Guvernului: „Ne sfidează!”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează, joi, începând cu ora 11:00, în faţa Ministerului Muncii, urmând ca de la ora 12:00 poliţiştii să plece în marş către Guvern.

„Guvernul şi Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale şi profesionale, fapt pentru care continuăm protestele! Revendicările noastre sunt cunoscute de către decidenţii politici: le-am transmis oficial, în scris, am avut întâlniri directe şi şedinţe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar soluţiile propuse de noi încă sunt tergiversate, iar rectificarea bugetară, care ar urma – conform promisiunilor guvernanţilor – să ne aducă unele drepturi salariale (neacordate la timp) la nivelul prevăzut în Legea-cadru 153/2017, se tot lasă aşteptată. Am notificat Primăria Capitalei, astfel că joi, 21 septembrie, ora 11:00, ne vedem la Ministerul Muncii, iar la ora 12:00 vom pleca, în marş, către sediul Guvernului din Piaţa Victoriei”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Pe lista principalelor revendicări se află aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, pentru Familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, în ceea ce priveşte calculul sporurilor şi indemnizaţiilor la valorile salariale intrate în vigoare de la 1 iunie 2023, asigurarea protecţiei juridice a poliţistului, prin modificarea legislaţiei, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj, legiferarea unui nou Statut al poliţistului şi actualizarea normei de hrană.

Totodată, sindicaliştii solicită actualizarea sporului pentru suprasolicitare neuropsihică acordat poliţiştilor judiciarişti / beneficiarilor din MAI, la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/2017 şi scoaterea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat din măsurile aferente aplicării PNRR, dat fiind faptul că nu face parte din cele şase sisteme de pensii de serviciu enumerate ca atare în acest document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Afara cu acesti trantori din sistemul bugetar! Tara nu are nevoie de paraziti sociali

  2. & Sunt de compătimit într-un fel, angajați ca la ciobani, ? Suntem într-o zonă unde ucrainienii nu prea vor poliție, rușii la fel, bulgarii sârbii și ei nu nu prea sunt interesați, poate doar ungurii să fie mai occidentali, ? Întodeauna occidentul a oferit condiții mai bune polițiștilor, ? Nu prea s-au văzut proteste la polișiști din alte țări din zonă, ?
    Cei care au reușit săs e mute la politică se pare că nu prea îi ajută, ?

  3. & Polițiștii care s-au mutat la politică au șansa să ducă mai bine și nu sunt interesați să fie ”ghiftuiți” și polițiștii, ?

  4. Mai exista politisti in Romania ? Ca nu i-am mai vazut de ani buni.

  5. Acești trântori bugetari probabil vor și legalizarea consumului de etnobotanice pt milițieni,ei au numai drepturi.

  6. Milițienii-botezați după decembrie 1989 polițiști- sunt printre cei mai corupți funcționari ai statului. Nu merită nici salariile și sporurile pe care le au în acest moment. Nu-și declară veniturile- conform legii- pentru a nu se vedea ce sume încasează lunar. Așa ziși „oamenii legii”-cum îi alintă prompteristele propagandei sunt majoritatea analfabeți funcționali-nu sunt în stare să promoveze concursurile la care participă-rău voitori și dușmani ai cetățenilor români. Nu degeaba „se bucură” de încrederea-foarte scăzută- a populației. Nu au empatie, nu înțeleg nevoile cetățenilor și sunt rupți de realitate. Nu vom avea polițiști care să fie „în slujba cetățeanului” atâta timp cât sunt pregătiți și instruiți de foști milițieni.

  7. DA,DACĂ NU LE CONVINE DE CE NU DEMISIONEAZĂ,TOȚI SUNT SUB 55 DE ANI,SĂNĂTOȘI,VOINICI,CÂT DE CÂT ȘCOLIȚI-OCCIDENTUL ARE NEVOIE DE FORȚĂ DE MUNCA,BA CHIAR ȘI DE POLIȚIȘTI CA ATARE -AȘA CĂ ADIO ȘI N-AM CUVINTE „ȚARĂ NERECUNOSCĂTOARE”CELOR CE ASIGURĂ TOTALA LIBERTATE DE ACȚIUNE…INFRACTORILOR! CĂ NU DEGEABA A ZIS `HARALAMBIE GLONȚUL DE MĂMĂLIGĂ`E :ORI CU EI ,ORI FĂRĂ EI -TOT AȘA-I!

  8. TOATE comentariile celor de dinaintea mea sunt corecte. Intr-adevar, veniturile lor sun muuuuuuult mai mari decat ceea ce ofera ei societatii care, de fapt, ii si plateste. Asa cum, sunt in total dezacord cu „statutul” lor, care ii face „functionari publici cu statut SPECIAL” (adica, alti „speciali”). Aceasta institutie trebuie PROFUND reformata pana acolo unde, multi dintre ei, trebuie scosi din sistem si inlocuiti cu oameni care, intr-adevar, vor sa fie politisti adevarati! NU militieni si corupti! Toti vor salarii si mai mari, dar CE OFERA EI IN SCHIMB? Nimic!!! Atunci, ura si la gara!!!!!!

  9. Foarte bine, politistii nu merita deca dispretul cetatenilor.
    Fara politisti corupti nu inflorea consumul de droguri in Romania. Nici traficul de carne vie, nici contrabanda cu tigari, nici importul de produse expirate.
    Nu sunt in stare sa stapaneasca nici golania din scolile generale.
    Sictir!

  10. politistii sfideaza populatia nefacandu si datoriile minime. lasa magarii, intelopii si pe toti cei care incalca orice lege sa o faca relaxati oriunde si oricand. traiul de zi cu zi e o tortura. trai pe vatrai, politie romana, politue locala, jandarmerie, trai si o cinzeaca la guvern!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.