Poliţistul local lovit în trafic a murit

Radu Trihenea, poliţistul local din Cisnădie care a fost lovit de o maşină în urmă cu două săptămâni, în timp ce dirija traficul, a murit la spital. Agentul a fost spulberat de o mașină condusă de un cetățean străin de 55 de ani, pe drumul dintre Cisnădie și Sibiu. Cetăţeanul străin ar fi virat brusc la stânga, moment în care l-a lovit în plin pe poliţist.

La spital, Radu Trihenea a suferit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunţându-se decesul.

„Ca urmare a decesului victimei accidentului, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Ancheta penală continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Poliţistul era şi voluntar la Serviciul Salvamont din Cisnădie.

„Cu profundă tristețe în inimile noastre, ne exprimăm regretele și durerea pentru pierderea tragică a unui membru al comunității noastre, polițistul local Radu Trihenea, 38 de ani. Într-un act de devotament și curaj, el își îndeplinea îndatoririle de serviciu, dirijând traficul în Cisnădie, când a fost implicat într-un tragic accident rutier la jumătatea lunii februarie 2024. Un cetățean străin de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga și l-a lovit în plin. În ciuda eforturilor deosebite depuse de către personalul medical, după două săptămâni de la internare, Radu a pierdut lupta pentru viață. Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal. Radu Trihenea nu era doar un polițist local devotat, ci și un membru activ al comunității noastre. A fost un voluntar implicat și dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranța și binele celor din jur. Cu toții suntem profund marcați de această pierdere tragică. Radu Trihenea va fi mereu amintit ca un om deosebit, cu o experiență de peste 16 ani în slujba comunității noastre. Lăsăm în urmă un coleg, un prieten și un erou. În numele întregii administrații locale a Primăriei Cisnădie, ne exprimăm sincerele condoleanțe familiei lui Radu Trihenea”, a transmis  primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

 1. Fiind sofer „strain” va fi extras ca in cazul lui Teo Peter sau deja este in tara lui fericit. In jud. Sibiu era austriac sau german marele sofer?

 2. Acțiunea Retragerea apare deîndată sa nu poată fi pedepsit acest criminal! Cică, criminalul ar fi fost arestat, până când e retras? Se practică cu brio in Romania celor 34 ani de infractionalitate la aproape orice nivel. huoooAlinuta nu se mai laudă, nu mai e paralizată pe cazul acestui tânăr?

 3. dirija circulatia NOAPTEA?
  un cetățean străin de 55 de ani?

  -UITE ca „eroul nostru” polițistul local, în vârstă de 38 de ani
  se bucură de coliva!

 4. sa-l ierte.
  Dar care este misia politiei locale? Nu au scoala dar au salarii peste politia adevarata, au autoturisme de te crucesti, numai pentru ca slujesc primarii, numai pentru asta primesc leafa si drepturi de amenda?
  Niste bugetari inutili.

 5. Strainul n-are nici-o vina, doar se stie ca numai romanii sunt vinovati. Ma mir ca nu a fost arestat nici-un roman din Romania in urma atacurilor alea din scolile din „PATRIA LU DEMOCRATIE”, atacuri soldate cu morti. Pai, daca liderii politici romanesti au ca unica preocupare PUPATUL AMERICANILOR IN DINDOS …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.