Polonezii își văd interesul – Protest uriaș la granița cu Ucraina

Peste 20.000 de vehicule erau blocate joi la frontiera ucraineano-poloneză, unde transportatorii rutieri polonezi protestează de la începutul săptămânii faţă de „concurenţa neloială” a celor ucraineni, a anunţat Ministerul ucrainean al Reconstrucţiei, transmite AFP.

Zeci de companii de transport rutier poloneze au început luni să blocheze trei puncte de frontieră între Polonia şi Ucraina, cerând în special restabilirea permiselor de intrare pentru transportatorii ucraineni, care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, cum a fost şi eliminarea restricţiilor la importul de cereale şi alte mărfuri.

Aceste permise erau acordate pentru transporturile ce necesitau intrarea în Polonia sau tranzitarea acestei ţări, dar nu acordau dreptul de a efectua transporturi în interiorul ţării. Or, odată cu eliminarea lor, transportatorii ucraineni pot efectua liber astfel de operaţiuni în Polonia, afectând în consecinţă afacerile transportatorilor locali.

Cozile de vehicule formate la graniţă în urma acestui protest au crescut de la o zi la alta, ajungând joi la circa 20.000 de vehicule blocate de ambele părţi ale frontierei, ceea ce dăunează economiilor ucraineană şi poloneză, dar şi altor ţări care doresc să transporte mărfuri, a transmis Ministerul ucrainean al Reconstrucţiei, care s-a declarat „pregătit pentru un dialog constructiv în vederea soluţionării situaţiei”.

La punctul de trecere Hrebenne, în Polonia, unul din cele trei blocate de protest, coada de vehicule se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri, iar timpul de aşteptare pentru a trece graniţa este de circa 160 de ore, afirmă o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale. De partea ucraineană, la punctul de trecere Rava-Rouska, unii şoferi spun că aşteaptă acolo de mai multe zile să treacă graniţa.

Organizatorii polonezi ai protestului ameninţă în acest timp că, în lipsa unui răspuns pozitiv la cererile lor, l-ar putea prelungi până cel puţin la sfârşitul anului, un reprezentant al acestora asigurând în schimb că autocarele şi autoturismele pot să circule.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

26 de Comentarii

 1. Germania devine coloana vertebrala a Armatelor Europei .Polonia iar a cazut pe locul doi sau trei dupa ce Romania a format trilaterala .

 2. germania a retras rachetele patriot din polonia si-a a adus avioanele in romania . polonia devine neferegventabila daca tusch nu este ales ca si premier .

 3. singur spune:
  09 nov. 2023 la 20:13 ——Foarte corect ,asa este ! Se pare ca romanii se trag dintr-o specie de masokisti pt. ca le place sa fie batjocoriti,calcati in picioare de toti ,fara ca ei sa se opuna ,executa tot ce li se dicteaza .

 4. Statele Unite și Ucraina au început să se învinovățească reciproc pentru eșecul contraofensivei forțelor armate ucrainene

  Acest lucru se întâmplă încă în culise, dar Statele Unite și Ucraina au început deja să se învinovățească reciproc pentru eșecul contraofensivei forțelor armate ucrainene. Editorialistul american Max Boot vorbește despre asta în paginile Washington Post.

  Încercările forțelor armate ucrainene de a desfășura o ofensivă în direcția sud-est nu au condus la rezultatele așteptate. Drept urmare, Ucraina acuză Occidentul, și în primul rând Statele Unite, că nu au primit suficiente arme pentru a străbate linia de apărare a Rusiei. Partea ucraineană subliniază că o parte din echipamentul și armele militare au fost transferate într-o stare nefuncțională.

  La rândul lor, oficialii americani critică Ucraina pentru revenirea la strategia militară sovietică. Potrivit acestora, Kievul a refuzat să urmeze doctrina militară NATO, care ar fi motivul principal al fiasco-ului contraofensiv. Armata americană nu ar lansa niciodată o ofensivă fără superioritate aeriană. Cu toate acestea, din anumite motive, Washingtonul se aștepta exact la acest tip de comportament din partea Ucrainei. Drept urmare, ceea ce este destul de firesc, Forțele Armate ucrainene au început să sufere pierderi colosale în personal și echipament militar.

 5. Paulian Ionescu – Nu numai ca le place, dar se si roaga de straini sa-i calce in picioare. Au mari deficiente la coloana vertebrala. Precizez că „români” este o noțiune statistică, aprecierile la adresa lor fiind valabile, în general, dar numai din întâmplare sunt valabile pe cazuri concrete de genul Ion, Vasile, Main, etc.

 6. Sa le inchida conturile bancare protestatarilor, iata solutia. Nu este admisibil in secolul slugarniciei (pentru ca precedentul a fost al vitezei) sa ai pareri opuse celor ale propriului guvern, care are grija de tine si te scapa de covid!

 7. J, aducerea sistemelor patriot și a avioanelor în România costă. Și întreținerea lor, plus soldații ce le operează. Cine crezi că va plăti aceste costuri? SUA? Germania? Poate o parte le vor plăti NATO, dar nu sunt sigur. Înclin să cred că 100% le va plăti minunata noastră țară. Deci, ne împrumutăm de bani pentru beneficiarii noștri cu inimă mare. Un alt aspect este că în cazul unui război cu Rusia (sau/plus China), ești prima țintă. Pentru că NATO îi va ataca cu forțele dislocate în colonii. O să-ți trimită tancuri și puști prietenii americani și, vrei nu vrei, Guvernul Meu te va trimite pe front, așa cum au pățit ucrainienii.

 8. Titlul corect:pulonezii își văd cam foarte târziu interesul. Pe javra de american a început să l doară buzunarul. Rusul a mutat magistral deschizând al doilea front în Israel. Asta e diferența între șahiști și văcari. Mulți vor lua mumu in viitor, printre care și romanache. Pare că zalujnai s a saturat sa și omoare tinerii pt naziștii politici.

 9. nu stiu citi analfabeti au polacii insa la noi este 44 la suta analfabetism in crestere…democratia la romani e …vacante in strainatate ,bmw,mertane si sa muncesti afara…de condus tara o fac jidanii si agentii lor

 10. Zelenski nu va apuca sfarsitul anului (va fi ucis de „ai lui”) daca China „intra” in Taiwan la sfrasitul lunii noiembrie ! 😐
  🤐🤐🤐

 11. @PALMEnian „Ionescu”, BAaaa Neam de TRAISTA Perfid,
  NU Romanii sunt asa cum te VISEZI TU Ci,

  Javrele care au PUS peste Noi, Romanii ale JAVRE Ticaloase, cu Forza PUMNACKului de Neam PROST, scapat IUTE din AIA Stramba si Bleaga, ‘ACTIVATA’ doar cu PALMA … 🙂

  @Alta CAZATURA Umanoida, „SINGURA” pe Lumea ASTA, care face Bale PUTUROASE la Gura despre ROMANI … 🙂
  SI CARE te imping in Fprum cu PALMAITOAREA de Cantat la Pian 🙂

 12. Precis tie nu ti-e straniu cum a anticipat PROPHETUl mishteaux:

  „Mi-e frica de … POGROAME !” … si desi spunea ca stie absolut sigur ce urmeaza …si ca ce urmeaza va face surprize colossale
  nu l-anteles nimeni ! ( 🙁 IQ<100) !
  Ba a chiar precizat ca n-are cu cine si ca-i nenteles …
  PS: Exista un PLAN privind scufundarea portavionaului american in Mediterrana … 🙁 curand !
  CHINA asteapta fereastra optima de oportunitate ! [astea nu le spun aiurea pentru a ma lauda mai tarziu …astea-s chestii , vazute din viitor , deja intamplate !] Trebuie ! 🙁 Doar asa va fi TRUMP … POTUS !

  Ce va poate spune 🙁 MISHTEAUX e ca … NIMIC NU E CUM PARE ! (daca era "simplu", MOSSAD-ul nu patea ce-a patit si evreii nu se-mpuscau BEZMETICI intre ei 🙁 in 7 oct.) 🙁 PS: Vine iarna-n GAZA insa arabii holocasutizati NU VOR PLECA de pe pamanturile CANNAN-ului 😀 🙁 !
  SHALOM !

  ["NINGE PE FED!"🥲]

 13. Proorocit-a 😀 bine, straniul MISHTEAUX: cum ca USA(NATO?) va fi rizibil invinsa-n Ukraina 😀 ? 😀
  Si ca cei slabi si prosti vor invata, au invatat sa lupte cu „armele” … arogantilor ? !

  PNL-ul se duce dracului ! USR-ul nu e deloc romanesc si … PSD-ul a ajuns ce nu-si doreau socialistii !
  Vin vremi NASOLE !
  🙁

 14. Unde-i … NULAND acum 😀 😀 😀 ? S-a dat la fund 😛 ?
  FANTASTIC nu ca le sti ci ca le poti ante-spune slab-cifrat aici pe …fitzuika ! BND-eaua a inteles in sfarsit ca-s amatori pe langa tine … (n-anticipau , ce le-a adus OCTOMBRIE 🙁 ) Putini ca tine !
  Daca ce flecaresti e 1/1000 ce-i … vorba lui Dungaciu 😀 „geniul raului” LEGION, Dr Q,
  ce-i 1000/1000 din ce sti ?
  IQ=?
  😉

  [„NINGE PE FED!”🥲]

 15. „mishteaux (sub ochii lor , TATA LOR ) � spune:
  21 SEPT. 2023 LA 5:08
  BIDEN e OUT ! NULANDIERII sunt in sfarsit invinsi … in USA vor mai fidoar din inertie pana la prapastia nulandiera !
  Poate era mai bine daca nu vedeam DRONA care oricum nu a fost a rusilor 🙁 !
  Chiar nu-mi place ca mi se-mplinesc „prophetiile” …
  Pe unde vor mai intra ARME in UCRAINA dezaramata daca polonezii 🙁 SURPRIZA-prostilor 🙁 nu va mai permite tranzitul pe la ei !
  ATENTIE … la mega-scandalul din GERMANIA in OCTOMBRIE (=inca nu stiu ce-i asteapta 🙁 )
  (ISREALUL e NEUTRU intre rusi si ucrani ! Prea multi evrei INCA mai traiesc in RUSIA ! )
  SHALOM !”
  ___________
  DECI nicidecum n-a gresit in prophetii, MISHTEAUX …
  dimpotriva … devine in timp, prin intre-timp-straniu-implinite
  si mai MISTIC-PROPHETIC !

  🥲🥲🥲 CREDO, QUIA ABSURDUM EST ! 🥲🥲🥲
  ________
  CINE poate explica pasajul asta: „(ISREALUL e NEUTRU intre rusi si ucrani ! Prea multi evrei INCA mai traiesc in RUSIA ! ) 😉 ?
  AZI ! 😛

 16. Ucraina a fost cumpărată cu o sacoșă de gogoși,România cu o pungă de plăcinte.Ati distrus Polonia,urmează Germania și toată Europa!Pentru ca să se umfle SUA ca broasca râioasă până crapă.România rămâne o crescătorie de sclavi buni la toate .

 17. mi-stoi – eaux iar bati sampul .Democratii cistiga toate alegerile de prin america .Iar te-au pacalit sondajele .meri de te culca

 18. Vad ca unii arata Polonia cu degetul sau chiar rad de ea. Romania si Polonia au intrat in UE in aceleasi timp. Noi suntem desculti prin noroi, ei cu masinile pe autostrazi, exportand enorm in Europa.
  Cam asta e diferenta, dar miticii si piti nu vor intelege.

 19. Pai, asta merge cu Somalia si Grenada, nu cu rusii.
  @Galbatorix, cum poti sustine asemenea nerozie? Citesti exclusiv din MSM?

 20. PARTEA INTAIA

  @NEWSule, Care-esti ..)

  ROMANII, condusi catre Industrializare au REUSIT Ceva …

  PROSTIA Primara a lui Ceausescu, consecutiva implacabil, obiectiv Scolii PUTINE ( ca altfel, avea cam Media OPT la Scoala, cat il lasa Tas’suu’ Betiv sa scape de la Oi si Vaci,

  PLUS InDoctrinarea Comunista RUDIMENTARA,
  PLUS in Ultimii ZECE Ani de Domnie Lucrarea SubLIminala de Proximitatre,
  PLUS

  Diabetul „tratat” PROST, fie din Prostie Medicala a unui … Minstru al Sanatatii, PROCA

  (il indopa cu MULTI CarboHidrati, ca Orezul din Ardei Umpluti …:) el avand DIABET !)
  si Otravurile Culinare curente in Toate Tarile, Mancarurile DISTRUSE Termic,

  l-au facut sa PIARDA Meciul INTERN, DIN EL,
  dintre MINTEA Mare – de care ERA constient – da’ FIREA Apucata NU l=a lasat sa inteleaga bine Realitstea si ASTFEL a facut multe PROSTII Funeste SIESI,

  dar, mai ales Romaniei si
  sa SE piarda si
  sa NE piarda …

  Eram mult peste Tarile Socialiste in multe Domenii, inclusiv PesteRusi !
  Pen’ca DACA Gorbaciov a fost un Dobbitock Sinistru si Criminal IMPLICIT a Zeci de Milioane de Oameni prin Urmarile Prostiei LUI Sinistre,

 21. PARTEA A DOUA

  (Eltzan fiind EXECUTORUL in Regim de Idiot UTIL, crescut DIN TIMP in Orb)

  Gorbaciov fiind in ultima Instanta, un MARE CARAGHIOS Planetar,
  Da’ RUSII de langa el, din Biroul Politica al URSA
  CE au pazit ?
  Erau Betivi si Narozi in mai mare MasuraSI Numar decat CeiCuMinteSiPregatire in acel Birou POlitica al CC al URSS.

  TOTI Mortii din Ucraina, de oricare Natie, sunt IN Contul din IAD al lui Tembeluu’ GORBACIOV !
  DACA Ceausescu, ASACUM era el, descris de mine mai sus, cu Puterile lui Gorbaciov SI cu URSS la Dispozitie,
  NU cadea URSS !
  CE a facut in Romania POST-Burgheza a fost Ceva ULUITOR si numai Limitele Persoanle expuse de mine mai sus, l-au blocat si daramat lent in SINE INSUSI,
  PLUS LENINuu’ in Mizerie Gorbaciov !
  Prostiile FINALE ale lui Ceausescu au fost:
  – “RATIONALIZAREA” BENZINEI,
  O Idiotenie SINISTRA, pen’ca Hidrocarburile consumate in Franta acelor Ani, cu mai multe Masini cu Motoare Termice decat Romania,
  erau pentru TOATE Automobilele, Masini, Camioane, Tractoare, Unelte Speciale de Sapat, etc, TOT CE era Motor Termic pe Hidtocarburi.
  Era de … 8 % din TOTALUL de Hidrocarburi,
  RESTUL fiind consummate de INDUSTRIE !

 22. PARTEA A TREIA
  Atunci, numai in Mintea BLOCATA in Scoala Primara a lui Ceausescu a avut Loc Ideea de a DRAMUI Benzina Cetatenilor Particulari, in Ideea Avortona de “ECONOMIE”
  – RATIONALIZAREA Mancarii, care a dus la Foamete si Specula cu Alimente,

  BAZA Viitoarelor AVERI facute prin Specula alimentara si de Toate, Averi scose la Iveala dupa LOVILUTIA Securitatii aliata cu Liftele Interesate in Jaful Post-Loviutionar al Romaniei,

  alta Narozenie TERIBILA, pen’ca venea dupa ce Partidul Comunist reusise

  (dupa Jaful SOVIETIC de Zece Ani si de ZECE Ori mai mare decat Despagubirile de Razbo)

  sa asigure un Nivel MINIM de HRANA la un Popor care a suferit de Foame Mascata prin SubNUTRITIE de Satietate cu Produse Slabe energetic dpdv alimentar, ca Mamaligaa, Ciorbe, Zupe, Faineturi, Cocaturi gustoade dar ucigase in Timp !etc.

  HRANA Autentica ne fi fost FURATA de Liftele DREACuu’ ajunsi Peste NOI, Timp de 2000 de Ani, continuu

  (Liftele MIGRATIONISTE din AD 273 pana in Secolele 11- 12 AD,
  TATARII, din 1241 pana in … 1718, ultima Invazie Tatara,
  Turcii, din 1418 si oana la 1877,
  Ungurii in Ardeal, din 1200 AD si ana in 1918,
  Austriecii in Ardeak SI Bucovina
  Rusii din 1711 si intermittent, pana in 1945).
  Culmea, Noi, ROMANII am suferit de Foame ENDEMICA intr-o Tara AGRICOLA
  care si in Trecut, si in Prezent face HRANA pentru … 80 000 000 de Oameni,

  NU sub 20 000 000 cat mai traiesc in Romania SI in Strainezia, Cei 5 000 000 de Romani GONITI Expres, da’ TACUT din Romania PreGATITA pentru Altii …
  Dupa ACEASTA Situatie CRUNTA a Bazei Biologice a Poporului ROMAN,

  Sa vii tu sis a NE impuid in ProstieEconomica sa mancam IAR Prost !

 23. PARTEA A PATRA

  – Decretul din 1966, al Intericerii AVORTURILOR !

  Abia ne dedulcisem la o Viata mai BUNA, si Pack ! La “Razboiuu’” Narozeniei
  Cu ASAO Prostie !
  Dincolo de Crimele facute contra Fmeilor prinse de Procuratura cu AVORT, Dincolo de Familiile DISTRUSE,

  Aceasta Lege TAMPITA si CRIMINALA a favorizat InMULTIREA Tiganilor !

  TOATE aceste ACTIUNI Tembele, comise de o Epava Umana, dipa 1981
  (Cand a DAT cu Rationalizarea MANCARII la Temelia Bobultiunii, “la
  Operatie”,

  au facut sa ne bucuram ca NeGANDitii cand Liftele DREACuu’l-au impUscat ca pe un Caine, la margine de WCuu’ UM din Targoviste !

  TOTuu’, To’arashi a fost GANDit, SCENARIUL Executiei, in Laboratoarele DREACuu’ Anti ROMAN !

  Umilirea, Romanilor, prin impuscarea in Ziua de CRACIUN, Zi Sfanta pentru ROMANI,

  Umilirea lui Ceausescu, impuscat cu “Doxa:” Crimunala de Calaul “Capitan” in Armata Romana in Genunchi,

  sa cada mort cu Genunchii InDoiti, si fotografiat cu
  Delicii Perverse de catre Liftele STRAINE, ca avem To’arashi SI Romani LIFTE.

  Desi avea GRAVE Deficiente de Carte la Vreme si de CARACTER, a stiut si INTUIT CE trebuie sa faca, pentru a SCOATE Romania din Drumul catre Aneantizare STATALA si NATIONALA !

  SI vine, ma’ntelegi, un Coate Goale ca CITITORuu’ NOU in CURuu’ Liftelor si ne da cu KKuu’ MINCIUNII si Comparatie Perverse cu Polonia !

  UITAND sau facand pe PROSTuu’:

  – CE a realizat Romania, cu Ceausescu la Carma, ASACUM a fost EL

  – Ca suntem luati in Vizoruu’ TUTUROR Liftelor din Jur SI de mai Departe intru DesFIINTARE Totala a Paradigmei ROMANIA.

  Pai, sa NU il trai de Urechile de Magariu NeSPALAT de Balega Minciunii din GRAJDuu’ Murdar
  in care a fost SI, conceput,
  SI in care a crescut de la MANZ Tarat Genetic, la MAGAR in Toata FIREA …

  Da’ Magaruu’, TOT Magar se cheama SI in Ziua de Pasti …

 24. @s
  I❤️me !

  SHALOM evreului din spatele … tau-ca-personaj ! 😐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.