Polonia nu ridică interdicţia asupra importurilor de cereale ucrainene. Ce face România?

Parlamentul European dezbate situaţia importurilor de cereale ucrainene. Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a dat asigurări marţi că face eforturi pentru extinderea interdicţiei.

Premierul polonez spune că Varșovia nu va ridica interdicţia asupra importurilor de cereale ucrainene.  Ce va face România? Pe surse aflăm că țara noastră este în favoarea importurilor de cereale ucrainene.

„Polonia nu va permite să fie inundată de cerealele din Ucraina”, a spus Morawiecki. „Indiferent de decizia funcţionarilor de la Bruxelles, nu ne vom deschide graniţele”, a avertizat oficialul polonez.  Premierul Mateusz Morawiecki  a anunţat marţi că executivul de la Varşovia nu va ridica interdicţia asupra importurilor de cereale ucrainene, aşa cum era programat, deoarece ar fi afectaţi fermierii polonezi, potrivit AP.

UE a suspendat taxele vamale şi alte măsuri de apărare comercială asupra importurilor ucrainene  de cereale.

Cerealele ucrainene care ar fi trebuit doar să tranziteze statele est-europene prin „coridoarele de solidaritate” au fost însă comercializate  afectând producătorii autohtoni. Cerealele sunt mai ieftine și nu respectă stardardele de calitate impuse de UE.

Pieţele ţărilor est-europene  au fost bulversate, agricultorii au avut pierderi, iar despăgubirile au fost compensate parţial de Comisia Europeană.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

18 Comentarii

 1. Sa ridice toate interdicțiile țară noastră, ca mafioții de aci vor scumpi uleiul astronomic la fel și celelalte produse. Slava Ucraina.

  • @ Aiurel. Chiar ești aiurel. O întrebare, unde se găsește uleiul astronomic ?, ce calități are un asemenea ulei, pentru ce este folosit ?. Nu ai învățat nimic, în cei 33 de ani, ce înseamnă distrugerea producției românești ?. Ști ce înseamnă distrugerea producției agricole românești, resuscitată cu mare greutate și incomplet, după prima etapă a distrugerii acesteia, prin așazisa „întoarcere a pământului la foștii proprietari”. Scopul acțiunii de „susținere” a Ucrainei, nu este doar cel declarat, ci și înlăturarea, încă o dată, a unui posibil competitor puternic în interiorul UE, ceea ce nu convine vechilor „agricultori” ai UE, Franța, Olanda, chiar Germania. Cât despre „slava Ucraina”, nu faci altceva decât să susții pe cel mai mare dușman al României, nu de azi, ci dintotdeauna. Nici măcar Orban al Ungariei nu se ridică la nivelul celor păstoriți de Zelenski. Nu cu Rusia avem probleme cu protecția etnicilor români, a drepturilor și libertăților universale ale acestora, practicarea religiei, a învățământului în limba maternă, a culturii în limba română, apoi cele de graniță – sudul Basarabiei sau nordul Bucovinei-, dispute economice- Krivoi Rog, acum cerealele, gazele din Marea Neagră, etc-, ecologice – Canalul Bâstroe-, contrabanda cu diverse produse, mai ales țigări, și lista continuă. Ferească sfântul ca Ucraina să câștige în fața Rusiei, va fi vai și amar de români , nu numai a celor din Ucraina dar și de România, nu au nicio reținere în a ne face zile negre. O fac acum, când suntem unul din cei mai docili susținători ai neonaziștilor ucrainieni, drept răsplată. Schimbă lozinca în = SLAVA ROMÂNIA=.

 2. Bineînțeles că Slugile Trădătoare de Țară PSD PNL de la București nu vor face ce face Polonia pt că ne urăsc pe noi românii

 3. Colonia Romania condusa de alogenii paraziti se face pres inaintea celorlalti alogeni paraziti care conduc Ucraina !!!
  Trezeste-te !!! Ridica-te de sub ocupatia iudeomasonilor globalisti satanisti !!!

 4. Există români care se cred deștepți în cap și care spun că cerealele ieftine din Ucraina sunt benefice economiei românești. Uită deliberat că o parte însemnată din terenurile agricole ale Ucrainei sunt administrate de Cargill, Monsanto și BlackRock. Și doar doi ani consecutivi pe pierdere ai agricultorilor din România (autohtoni sau venetici) înseamnă faliment și vânzarea terenurilor la prețuri de toată ocara. Cumpărători vor fi chiar cei trei care, după ce obțin aproape monopolul, vor stabili ce preț vor mușchii lor la cereale. Asta în cazul în care vor să-ți vândă! Că există și posibilitatea să orchestreze o foamete globală!

  • Măi oameni buni,ce nu înțelegeți? Agricultorii români doar vor plăti taxe mărite de Ciolacu pentru terenuri si vor cumpăra grâu ieftin din Urcacania.Apoi vor vinde grâul mai scump la africani.Câștig PSD si PNL ,Iohannis Slava!

 5. Corect. Economia tarii si munca agricultorilor nu poate fi pusa la pamant in polonia fara acordul politicienilor, guvernului si a prezidentului de stat.

 6. Imigrația, sancțiunile, „ajutorul ptr ukrani”, cerealele ptr „Africa” războiul rasei albe creștine, sunt de fapt piesele distrugerii Europei, proiect american pus în aplicare.. E prea vizibil…

 7. Ce va face România? Ce întrebare! Va comanda câteva vagoane de pamperși. De la producătorul strategic. Fără licitație, cu plata anticipată și cu livrarea când o vrea furnizorul. În răstimp cerealele ucrainiene vor distruge nu numai șoselele alea multe și „bune”, dar și agricultura românească cât a mai rămas din ea. Slava Ucraina, pereat România… Păi dacă conducatorii noștri sunt slugile lor și noi proștii lumii..

 8. Astia au pierdut miliarde la bani . Romania deabiua acuma pierde. La anu cand intram in faliment o sa facem ca polonezii.

 9. Polonezii au sange in instatie! Romanii cu deficit excesiv și cu datorie externă de peste 50% din PIB( ce-o fi aia) nu au niciun cuvânt de spus! Monstruoasa coaliție se screme să reducă cheltuielile bugetare aruncând povara tot pe umerii amărâților in timp ce gulere albe isi vacantele in Dubai!

 10. România nu face, România execută. Întocmai și la timp. Trăiț’!

 11. Ce intrebare! Ce sa faca colonia? Slugile fac ce le ordona stapanii.

 12. Copii maharilor ucrainieni platesc 5000 $ ca sa nu mearga pe front. fraierii de servici sunt somati sa mai trimita niste donatii

 13. Da bre. e rușinos să fii român,..Nu știu de vre-o inițiativă românească in favorarea propriei nații, sau a europei.. Nu știu decât de slugărnicii, ba la o paortă, ba la alta și apucatul de funcții pe bază de slugărnicie..De altfel ce gândești, din care motive românu e scuipat in europa.. Pentru că nu e de incredere și nu are nimic remarcabil..

 14. Bună seara!
  Cerealele UCRAINIENE au invadat țara! Cum e posibil ? Simplu!
  Persoane de SUS sunt complice la afacerea murdară. E vorba de bani mulți care ajung SUS . UMBLA si prin sate masini care vand cereale din Ucraina si nimani nu-i întreabă de unde au aprobări.
  La noi totul e minciună, hoție si TRĂDARE!
  Psd , pnl au guvernat decenii la rând și au adus țara in colaps financiar, economic si social!
  Romanii se uita la televizor si voteaza psd, pnl.
  Ne merităm soarta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.