Pompieri din trei judeţe, mobilizați pentru un incendiu în Giurgiu

Pompieri din trei judeţe au acţionat, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Floreşti, judeţul Giurgiu, care se extinsese şi la casele vecine.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină azi-noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Floreşti, comuna Floreşti-Stoeneşti. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, care au constatat că incendiul se manifesta violent la o locuinţă, se extinsese şi la locuinţa vecină şi risca să ajungă şi la o a treia casă, motiv pentru care, în sprijin, au fost solicitaţi şi pompierii din judeţele vecine, respectiv cei de la ISU Bucureşti-Ilfov şi ISU Dâmboviţa. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului unei case, în pod, la anexe şi, izolat, în interior, cu degajări mari de fum. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 200 de metri pătraţi, iar de la casa vecinilor ardea sageacul”, se arată, miercuri, într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Pompierii au acţionat cu şase autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o cisternă.

La faţa locului a venit şi o ambulanţă SMURD.

Focul a fost stins după aproximativ trei ore de intervenţie.

Acoperişul casei, podul, bucătăria, anexele, o terasă, electrocasnicele, mobilierul din două dormitoare, baia, dar şi cantitatea de aproximativ şase tone de lemne depozitate în spatele anexelor au ars la locuinţa unde a izbucnit incendiul.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.