Ponta a dat în judecată statul român şi pe Uncheşelu

Fostul premier Victor Ponta vrea revanşa după ce a fost achitat definitiv în dosarul Turceni – Rovinari.

Ponta a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanţelor, DNA şi pe procurorul Jean Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată  în  acest dosar,

Acţiunea lui Ponta a fost înregistrată în 26 aprilie. Pârâţi – statul român, prin Ministerul Finanţelor, dar şi DNA şi procurorul Jean Nicolae Uncheşelu. Obiectul dosarului este ”acţiune în răspundere delictuală”.

Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, în decembrie 2023, de magistraţii instanţei supreme în dosarul „Turceni – Rovinari”, în care au fost judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă, decizia fiind definitivă.

La inceputul anului, Victor Ponta anunţa – „Am decis să-l dau în judecată pentru cei opt ani şi jumătate pe care mi i-a luat din viaţă, sigur, cu Statul Român în subsidiar. Nu ca o chestie personală, ci vreau să văd la cât apreciază statul român, poate îmi dă zece lei despăgubiri, poate o sută de lei, poate un milion de lei, faptul că ai fost dat jos din funcţie cu un dosar fals. Am avut sechestru pe bunuri opt ani şi jumătate. Vreau să-i iau jumătate din salariul de 10.000 de euro”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

20 de Comentarii

 1. Era doar unealta hermafroditei baschetbaliste,ea ar trebui să zacă vreo 10 ani la pârnaie!

 2. de bani maica, esti somer de 6-7 ani! Bietul de tine, te-ai inscris la ajutor de somaj?

 3. Din nene,nu e vorba de mălai ci de faptul ca Luluta și servitorii ei vroiau sa îl lege la cda ,arestatata și ea și Jenel și ținuți sa spună cine e în spatele la porcăria, trebuie odată sa de socoteala toți nemernicii care au distrus viet gen nemernicul de Portocala

 4. Sa-l dam in judecata pe tradatorul Ponta!!! Ce nesimtit sa mai vrea si bani pentru tradare!!!

 5. Are hotărâre definitivă, deci: FOARTE BINE CĂ I-A DAT ÎN JUDECATĂ! NU CONTEAZĂ CĂ ESTE PONTA SAU CĂ SUNT ATÂŢIA CARE AU FOST ANI DE ZILE HĂRŢUIŢI POLITIC DE SISTEMUL NĂSCUT DE SECĂTURA BĂSESCU!

  Pentru „un roman spune: 30 APR. 2024 LA 17:28” : HAI SICTIR LOAZĂ SMINTITĂ! DIN CAUZA UNOR SMINTIŢI DE-AL DE TINE SINISTRA CREAŢIE A SECĂTURII BĂSESCU A FUNCŢIONAT ŞI ÎNCĂ MAI FUNCŢIONEAZĂ!

 6. Asta așa că să vedeți că acest individ a fost premier al României,țară pe care acum o dă în judecată.Nu cred că-n lume există un vierme mai mare că acest Pinocchio,excepția fiind base și Ciolacul….

 7. si balena mov unde este si ea trebuie sa plateasca ca adistrus cariera unui om

 8. Foarte bine Victor Ponta ! Romania a pierdut o elita politica de mare valoare odata cu inlaturarea lui Victor Ponta. Vedem acum cine a ramas….

 9. Aveți grijă să nu iasă Luluța președinte, că-l pune pm pe Coldea și răstoarnă statul cu kuru-n sus!

 10. Mi se pare ca procurorul a avut dreptate: rapoartele de consultanta erau fictive,copy-paste facute in ultima clipa,dar pentru care Sova-Ponta au incasat o gramada de bani.

 11. iar romanii ar trebui sa ii dea in judecata pe slug-oii pohta si tabloiashvalcov pentru aberatia cod fiscal 2013 ca a inceput distrugerea muncii libere, consfintita prin Constitutie, pentru ca „ei” sa fure Romania prefacandu-se ca muncesc, iar noi sa sarcaim si sa ajungem sa NU mai putem declara, simplu si rapid. puuuuie mooonta! apropos ca tot urlati ca „romanii nu se conformeaza”, cand voi ati pus si puneti bariere in calea libertatii de a declara si a munci! cand omul avea inainte ceva de declarat, se ducea la ghiseu facea o simpla declaratie si platea impozit pentru suma! nu, acum trebuie „decat” onlain…apoi formularul declaratiei nu il gasesti ca, deh, este onlain, desi statul nu ti-a dat calculator si nici interenet si presupune NEINTEMEIAT CA IL AI! DACA nu, onlain, este la etaj pe dreapta! codul fiscal trebuie sa revina la varianta 2003, cel putin. pana si atunci era mai putina birocratie! ati birocratizat „digitalizarea”, in asa fel incat erorile si greselile sa fie pe umerii contribuabilului! SUNTETI NISTE MIZERII IPOCRITE! V-ATI IMBOGATIT DIN FURAT SI CRIMA ORGANIZATA, J E GU RI LOR! NOI AM SARACIT PENTRU CA ESTE DIN CE IN CE MAI GREU SA UNCESTI LIBER. VOI VRETI SCLAVIA ROMANILOR!

 12. Ponta este o lichea politica (nea Nelu l-a apreciat asa pe Crin, fostul amic politic al lui Ponta). A fost mereu sluga umila a securistilor Mayor si Coldea. Nu a guvernat deloc pentru romani.

 13. Bravo lui ca are cojones ! Doamne , cat as vrea sa-si rupa gaturile , struto-camila si gasca ei de derbedei (inclusiv chioru de Petrov si betiva de monica) care au distrus justitia , inclusiv societatea RO .

 14. Actiuni sau politicieni cu accente nationalist patriotice au fost inlaturati de cohortele de tradatori ai Romaniei. Platiti, din prostie, din convingere sau nu, au fost protejati de un sistem elitist al magistratilor si serviciilor cu pistol. Ca acestia au fost la PSD, la ALDE sau in alta parte , sistemul ticalos nu s-au oprit nici la intreprinzatorii romani ce deranjau interesele strainilor.
  De aceea avem astazi, in dreapta politicii romanesti o gasca amorfa lipsita de empatie caracterizata de o slugarnicie fata de straini. In stanga, cei care mai emanau ceva patriotism , au fost exclusi de Ciolacu de la functiile de decizie ale partidului. Au reusit, cu alte cuvinte, victoria celor multi asupra celor putini.
  Mediocri si lenesi vs harnici si priceputi.
  Asteptam cei zece ani cu marele Prostanac la Cotroceni.

 15. @ De la Zeus și Themis, Ponta așteaptă, să pună în traistă, de ciocolată, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.