Ponta: Americanii aşteaptă decizii şi bani, cu recunoştinţa aţi văzut…

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta face o scurtă trecere în revistă privind oportunitatea deciziilor de politică externă în perspectiva summitul NATO de la Bruxelles, de pe 24-25 mai.

Ponta îndeamnă la gândire strategică şi decizii în interes naţional, altfel, spune fostul premier, „vom continua să mutăm steagurile la conferinţele de presă”, aluzie la incidentul provocat, sâmbătă, de preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles.

În acelaşi context, Victor Ponta evocă cu dezamăgire propriile realizări, amintind, printre altele, de operaţionalizarea Bazei de la Deveselu, criticându-i pe americani, despre care spune că „aşteaptă decizii şi bani”, fiind zgârciţi când vine vorba de „recunostinţă”.

„(…)aţi văzut ce mult mi-a „mulţumit” mie şi celor din PSD Dl Ambasador Klemm că am luat F16 şi am făcut Deveselu….”, a scris Ponta.

Postarea integrală

„În stilul nostru de băşcălie (la care categoric putem fi campioni mondiali), unii ar putea spune că e clar că nu ne trebuie corvetele pe care Cioloş dorea să le cumpere la preţ dublu din Olanda/ şi nici transportoarele blindate pe care nişte şmecheri suspusi şi transpartinici tot ne împing să le luăm din Germani – de parcă ne pregătim iar pentru Al Doilea Război Mondial sau vrem neapărat să oferim ţinte de antrenament pentru rachetele şi aviaţia altora.

Însă pe 24-25 Mai la Bruxelles are loc Summitul NATO / noi vom fi reprezentaţi „activ şi dinamic” de Dl Iohannis care va fi pomenit în ştiri doar dacă iar mută din greşeală steagul Marii Britanii. Altfel vorbele goale ale Doamnei Dobrovolschi şi gata.

Ori singurul nostru aliat militar care poate să şi livreze securitate (vorbesc de SUA) aşteaptă mai mult de atât. Promisiunile şi Preşedintelui şi ale Guvernului ( normale ) că şi ale unor lideri politici ( cam ridicole) care vor să se arate că ei decid sau fac concurs de proamericanism nu sunt suficiente.

Americanii aşteaptă decizii şi bani – cu recunostiinta aţi văzut ce mult mi-a „mulţumit” mie şi celor din PSD Dl Ambasador Klemm că am luat F16 şi am făcut Deveselu ….

În 7 ani de la Semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, toţi liderii români au dat din gură mult şi au făcut fix nimic – cu două excepţii :

1. decizia Guvernului din 2013 prin care am achiziţionat şi plătit modernizarea celor 12 avioane multirol F16 – (acum toţi îşi fac poze şi se laudă cu ele????)

2. Muncă efectivă a Guvernului pentru infrastructură şi operaţionalizarea Bazei de la Deveselu ( aici în mod special s-au implicat Mircea Dusă, Gabi Oprea şi Liviu Dragnea – niciunu nu a fost invitat la Ceremonia de deschidere)!

În rest vorbe, minciuni, aberaţii şi iar multe vorbe.

Trebuie luate de către Guvern şi CSAT (şi apoi votate în Parlament) alte două decizii :

1. Pentru că suntem săraci şi trebuie să cheltuim banii şi cu o gândire pragmatică achiziţionăm tehnică de lupta doar de producţie americană!!! Nu suntem nici bogaţi că Arabia Saudită şi nici nechibzuiti că Grecia să luăm de la toţi.

2. Ne ţinem de cuvânt şi de o logică strategică şi primul lucru cumpărăm a două escadrilă de avioane F16 ( plus, dacă se poate, Rachete defensive „Patriots”) că să contăm în Secolul 21 – nu în războaie care nu vor mai există decât în cărţile de istorie

Asta înseamnă gândire strategică şi decizii în interes naţional. Altfel vom continuă să mutăm steagurile la conferinţele de presă şi să scufundăm nave ruseşti cu vapoare cu oi!!!!”, a conchis Ponta.Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.