Ponta: Băsescu a fost ofiţer la Contrainformaţii

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că Traian Băsescu ar fi fost ofiţer în contraspionaj înainte de 1989.

„Nu a fost colaborator (al Securităţii – nr.), am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE (Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii)”, a spus Ponta luni seara, la Realitatea TV, întrebat cum se simte între doi „securişti”.

Traian Băsescu a negat întotdeauna legăturile lui cu Securitatea, lucru contestat de mulţi pe motiv că acesta nu avea cum să fie trimis la Anvers pe ochi frumoşi.

La acelaşi post de televiziune, Victor Ponta a vorbit pentru prima oară în ultimul timp despre o posibilă suspendare a lui Traian Băsescu după alegeri. Soluţia finală – suspendarea, a transmis Ponta, dacă Băsescu nu respectă votul de la alegeri. Ponta a spus totuşi că nu crede că se va ajunge aici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8406 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.