Ponta. ”Să se retragă, nu poate Klaus să ceară și el ceva pentru NOI”

Klaus Iohannis nu a negociat nimic pentru țara noastră în cazul retragerii din cursa pentru șefia NATO, s-a folosit România ca să își negocieze lui funcții, arată fostul premier Victor Ponta, potrivit stiripesurse.ro.

”Putea cere cel puțin banii aferenți costului sistemului Patriot pe care am putea fi nevoiți să îl cedăm Ucraina”, insistă Ponta.

„Așa se face politică – mai puțin în România! Să vă explic: SUA , Marea Britanie , Germania , Franța și celelalte țări mari din NATO au obținut în persoana lui Mark Rutte un nou Secretar General cu experiență, predictibil și serios, pe care îl cunosc bine și cu care lucrează foarte bine.

Țările mici din NATO s-au raliat țărilor mari (care de fapt asigură baza militară și financiară a Alianței) arătând că înțeleg ce înseamnă un efort colectiv și că solidaritatea e esențială. Turcia și Ungaria, țările care au anunțat inițial că i se opun lui Rutte , au negociat cu acesta și au obținut de la acesta elementele pe care le considerau ele importante.

Sau, mai bine zis, ce a cerut ( în afară de un loc de muncă “pe persoană fizică” pentru Iohannis care rămâne, vezi Doamne, fără bodyguarzi și avioane private din Decembrie)? NIMIC – poate doar că am părut și noi ciudați că nu a îndrăznit nimeni din România să îi spună lui Iohannis că nu poți să îți folosești propria Țară și să șantajezi NATO ca să primești tu un loc de muncă !

Nu îmi pasă de politrucii (de la PNL și PSD) care ne explicau la televizor ce plan extraordinar are “Geniul din Sibiu” , ce mari beneficii o să aibă România dacă are el acolo birou și ce moare NATO fără el – nici de “analiștii” care trăiesc foarte bine din pupat în fund ( indiferent al cui este)! Dar , ca să se retragă, nu poate Klaus să ceară și el ceva pentru NOI (nu pentru EL) ?

De exemplu să primim înapoi banii dați de la bugetul nostru pentru bateria aia de rachete Patriots care o să o donăm Ucrainei? E vorba de 1 miliard de dolari- mai plătim la avionul ăla de lux cu care a zburat el; sau la vila de 7 milioane de euro de la RAPPS? Mă îndoiesc că o să ceară vreodată ceva pentru România – nu e în firea lui”, a scris Ponta pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. ‘ O poantă a la Ponta’, autopropunerile nu se iau în considerare, deh cum să acuzi un ‘pensionar disperat’?! Ponta este consilier onorific (fară declarație de avere/interese) a lui Ion-Marcel, media amintește și de Vucic și Erdogan.

  2. ‘ O poantă a la Ponta’, autopropunerile nu se iau în considerare, deh, cum să acuzi un ‘pensionar disperat’?! Ponta este consilier onorific (fară declarație de avere/interese) a lui Ion-Marcel, media amintește și de Vucic și Erdogan.

  3. Ce bun esti tovarasu Ponta de pe margine! Cand erai la putere erai mana-n mana cu ei si credeai ca scapi!

  4. De parcă noi suntem oligofreni să nu vedem mizeria săsălăului.Trebuia să ne deștepți tu albanezule!

  5. Victore, e cam târziu pentru retragere și blocate a tot ce a cerut cretinul pe spatele României. Nu îl interesează decât de confortul propriu, tara nu are nicio importanță pentru el, are doar când e vorba de compromisuri îngrozitoare care se vor revărsa forțat cu executare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.