Poporul a trecut de partea lui Teodosie. Miting în Constanța

Arhiepiscopia Tomisului

Mai multe organizaţii civile au anunţat că vor organiza un miting pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului, dar reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat, joi,că instituţia nu este iniţiatoarea sau organizatoarea acestui eveniment, dar subliniază că nu se opun acestui demers.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au transmis joi, un comunicat de presă, după ce în mediul online au apărut informaţii că mai multe organizaţii ale societăţii civile intenţionează să organizeze sâmbătă, un miting în municipiul Constanţa, traseul Piaţa Ovidiu-Catedrală-Prefectură, între orele 15.30 – 17.00, în favoarea recunoaşterii Mitropoliei Tomisului.

“Arhiepiscopia Tomisului nu este iniţiatoarea sau organizatoarea acestui eveniment. Deşi înţelegem frustrarea justificată a poporului pentru cele două decenii în care, cu multă cuviinţă, Arhiepiscopia Tomisului a depus numeroase solicitări de recunoaştere a adevărului privind Mitropolia Tomisului şi dreptul incontestabil al acesteia, solicitări respinse până la momentul de faţă, îndemnăm şi de această dată credincioşii să menţină ascultarea şi rânduiala în calitatea lor de fii ai Bisericii”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Ei au precizat că Arhiepiscopia nu se opune acestui demers.

“Întrucât nimeni nu poate îngrădi în vreun fel libertatea întrunirilor organizate şi manifestate în mod paşnic, garantată prin articolul 29 din Constituţia României şi prin articolul 12 al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, nici Arhiepiscopia Tomisului nu se poate opune acestui demers ci doar îi roagă pe participanţi să respecte decenţa impusă de scopul mitingului şi să evite orice posibilă tentativă de deturnare sau de corupere a acestuia spre direcţia urmărită de adversarii recunoaşterii Mitropoliei Tomisului”, au mai transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Recent, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a confirmat că a înaintat Cancelariei Sfântului Sinod al BOR un referat în care cere înfiinţarea Mitropoliei Tomisului, susținând că e vorba de un „adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică”.

Teodosie explică de ce vrea să fie mitropolit. “Trimiteţi scrisorile dumneavoastră către Sfântul Sinod“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8513 Articole
Author

30 de Comentarii

 1. De multa vreme credincioșii din Dobrogea ar fi trebuit sa se manifeste cu putere in favoarea reînființării Mitropoliei Tomisului. Este strigător la cer faptul ca exista Mitropolia Banatului, M. Transilvaniei, M. Clujului+Maramureșului+Sălajului, M. Moldovei, M. Șmecherului din Bucurest și nu exista Mitropolia Dobrogei (

 2. In Romania exista puzderie de: farmacii, păcănele, biserici la fiecare 200-250 mp, gropi și trotuare, cerșetori și atmosfera gri in aer. De ce l-ar susține enoriașii pe acest individ pentru o alta uriașă construcție? Nu e destul că sunt enorm de multe clădiri chiar si biserici care apasă puternic pe scoarța pământului? In plus, în Vechiul și noul Testament e scris clar, bisericile trebuiesc construite din lemn, nu au viață mai lungă decât sufletul omului viu.

 3. DE CE PULIMEA NU A MANIFESTAT ÎMPOTRIVA ABUZURILOR AUTORITATILOR UCRANIENE ÎMPOTRIVA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE DIN BASARABIA?
  DACA NU PROSTIMEA, DE CE MAI MARELE Arhiepiscop al Tomisului TACE CA CA-TUL ÎN BRUSTURI?
  RUSINE !

 4. Boborul inapoiat,desigur.Pupatori de mâini înalt preajegoase și degrabă fauritoare de hoții,făptuitorul degrabă ciripitor la Secu.Ce treaba au aceștia cu ortodoxia?Doamne ferește!!!

 5. CINEVA DESTEPT a intocmit scenariul din care Romania brusseleza VA LUA FOC .

  In curind Prostimea ( cer scuze dar tare se mai potriveste ) se va r a z v r a t i . impotriva Aristrocratiei Kretinoide care conduce Romania direct spre prapastie.

  PS__priviti likelele nevertebrate din mass-nedia romaneasca cum ii lauda pe calai ….

 6. Boborul haurist si analfabet. Nu cred ca au iesit intelectuali sau cei cu pregatire profesionala solida.

 7. Q Pentru ca nu exista biserica ucraineana ortodoxa, ci este biserica ruseasca fraierush. Ucraina a dorit sa scape de influenta ruseasca de peste tot, ai inteles ? De ce nu te alerteaza ca Rusia se amesteca in biserica ortodoxa din Ucraina? Marsh ma lepra putinista.

 8. @ caca maca 19:15
  Bați câmpii, trolac Urcac.
  🥳ul Khazar, cu sprijinul Patriarhului $oro$iZd așa-Zis „Ecumenic”, a spart Biserica Ortodoxă din UrcRuina.
  Cei mai mulți credincioși, inclusiv Românii din Urcaca, nu vor să treacă la noua Biserică Urcacă $oro$iZdă fiindcă vor să-și țină slujba în Românește, ca până acum.
  Nu în „limba” Urcacă, a „poporului superior” Urcac.
  Cazul Mitropolitului Român Longhin Jar, târât prin tribunale de Secu’ Urcac (SBU) e edificator: un avocat arestat, celalalt otrăvit.
  Vezi ca în USA au început să protesteze pe tema asta, p.r.o.s.t.o.v.a.n.e…🤮

 9. sa-si plateasca singur popii, nu sa astepte plata lor de la buget. In Germania daca te declari ateu, nu mai ai retinere 8% din salariu. Sunt curios, cati din demonstranti ar da 8% pentru Make?

 10. Nu intereseaza ca acest plangacios, jenibil turnator si aruncator de pietre sa fie impus altora ca mitropolit pentru simplul motiv ca nu intereseaza. Nu este uns mitropolit ci bulibasa, asta e ce e in spatele miscarii.
  Aplaudacele, afurisitele personale ale acestuia, acelea sa vezi ce mujdei de usturoi te fac pentru ca te iei de escrochel!

 11. @ 19:12
  În mod sigur n-au ieșit uSEcs🌈icii cu pene mândre în 🌈 !
  Și nici Stelică Garsonieră (de Handicapat). Cu boxă, măRog…🤣

 12. Acum cateva zile Teo Spagoveanul spunea la un post TV ca daca preotii din Constanta trimit scrisori la Patriarhie prin care sa ceara infiintarea Mitropoliei el nu ar avea nimic impotriva. Astazi niste „organizatii ale societatii civile” organizeaza marsuri de sustinere al turnatorului.

 13. Propun sa-si faca un lacas dar cu rampa de acces pentru cei care nu pot fi pe propriile picioare. Apoi sa puna balustrada pe langa ziduri sa se poata tine neputunciosii de ceva. Si pernute de pus sub fund sa nu se intepeneasca oasele fundului de scaun/banca enoriasilor.
  Pentru afara lasati la caini vase cu apa si faceti ca lacasul sa cuprinda sala de mese!
  Ma mai gandesc ce va trebuie. Poate o macara sa coboare ingerii cu macaraua. Si un clopot fara de inscrisuri pe el. Clopotul acesta sa fie lumina curata a Domnului! Ceea ce nu este oferit Domnului, El nu ia si nu primeste. Aveti grija cum dedicati!

 14. In ierarhia BOR o Arhiepiscopie e formată din mai multe Episcopii in timp ce o Mitropolie poate subordona una sau mai multe Arhiepiscopii. In cazul lui Spagoveanu de la Constanta, schimbarea titlului ar fi nu doar o lovitură de imagine personală in ochii turmei ignare pe care o păstorește ci si un atac prin alunecare, care in situația asta ar cauza o lovitură la gioale aplicată lui Daniel Ciobotea (care si-ar pierde din lungul sir de titluri: „Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, locțiitor al tronului Cesareei Capadochiei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane”, partea care se referă la Dobrogea). Asta se sancționează cu advertisment si, la recidivă, cu eliminare!

 15. da dar prostii astia platesc taxe si impozite, nu ca voi cei care aveti sarbatori mai multe decat zilele lucrate!
  In ce meserie intinzi mana si ceri pomana, ai?

 16. inalt prea // smecherul Teo vrea palat. Mana dreapta a lui Scaraotchi vrea sa-si faca lacas pentru adularea banului. Danny, vezi ca asta ti-o coace. Ca maine-poimaine iti ia locul.

 17. Acum 2 ani au luat apa sfiintita cu mana vreo 30.000 de enoriasi, cica. Anul trecut 6.800 de enoriase au luat apa la pet. Anul acesta Mache a pregatit 10.000 de pet-uri. Cate pet-uri sa pregateasca anul viitor de Bobo pentru un oras cu 263.707 locuitori ? Selectia naturala este o lege obligatorie precum cea a gravitatiei.

 18. Acest Theo nu are calitate morală.
  Este un ipocrit, șmecherit numai bun de prostit proștii !
  Afacerea penala a rezolvat-o că au frica de …Sa nu te pui rău cu popa. AIUREA!

 19. …trecand peste faptul ca multitudinea de postaci sunt de fapt clonele a cel mult patru, tinand cont de faptul ca profilul psiho ii arata ca fiind in jurul varstei de 30 de ani si, mai ales, ca au avut parinti normali, fac pariu ca au fost toti botezati in rit ortodox si ca nu si-au schimbat religia!..,fac pariu pe viata mea!…cine sunt ei?…scapati din mana de parinti, straini de munca, au ales calea usoara…ii regasiti pe f multe site-uri in rol de gica contra, pentru 0,5 bani pe postare…acum, eu nu sunt credincios…dar nici nu hulesc, las, sa zic asa, loc de buna ziua…nu se stie niciodata ce surpriza iti va rezerva viata de apoi!…

 20. Nu mai vorbiți in numele „poporului”, oricine ati fi, pentru ca tot ce este legat de acest individ, se numește încălcarea legii. Rog Patriarhia Romana sa facă demersurile necesare, sa ne scape de rușinea de a fi
  reprezentați de acest domn, pe care oamenii responsabili îl ocolesc. Nu mai suport zilnic sa vad ce face si ce zice, cum vocea lui ca o tigaie ruginita, proclama rugăciuni și minciuni. Ajunge!

 21. Hai lasă mă! S au adunat babele pe fb și au pus de o manifestație. Ce sa spun! Chelului tichie de mărgăritar.u mai știe ciripirorul teodosie cum sa se bage în fața.

 22. @parere, dacă nu vom construi lucruri minunate în țara aceasta, peste 200 de ani nepoții tăi se vor duce tot în Occident pentru a vedea Sagrada Familia, Capela Sixtină, etc. Și străinii ce să vadă la noi peste 200 de ani? Nu pot să înțeleg obtuzitatea unora ca tine!!! Probabil că ești din Vaslui și nu prea ti-ai plimbat pașii în afară de birtul din sat.

 23. „fac pariu ca au fost toti botezati in rit ortodox si ca nu si-au schimbat religia!..,fac pariu pe viata mea!…cine sunt ei?”

  Ai pierdut deja. Eu n-am fost botezat, parintii mei n-au fost religiosi, popalaii milogi nu erau primiti la noi la usa, macar. Copiii mei nu-s botezati si nu suporta sa vada un jeg de popalau in jur. Noi toti am fost la scoala, deci, noi nu credem, noi cercetam. Din exemplul dat de mine vezi cum din 260.000 de locuitori din CT , sub 10.000 sunt religiosi practicanti, restul folosesc religia la injuraturi. Deci, esti un isteric intr-o enorma minoritate, un imens patriot cu copiii plecati din tara sa munceasca la straini. Asta ca sa intelegem cine-i personajul care vrea sa dea lectii la altii.

 24. I just could not depart your web site prior to suggesting that I really loved the usual info an individual supply in your visitors Is gonna be back regularly to check up on new posts

 25. Deci, cu alte cuvinte, Teodosie vrea sa devina si el un soi de „baron” local.Unul ortodox se intelege. Faptul ca nimeni nu a avut curajul sa elimine din BOR acest personaj toxic spune multe. Inclusiv ca are si ceva sustinatori.

 26. Propun primărie și mitropolie pentru fiecare localitate din Romania,…..,căutăm candidați pentru funcții de conducere. Numirea să fie făcută prin concurs ; v-om găsi candidați ?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.